tisdag 8 maj 2012

09-May-2012 05:40 Grekland

USA-börserna repade sig mot slutet :: USA-börserna stängde, med viss återhämtning mot slutet, ned på tisdagen efter problemen i Grekland där Ny Demokrati misslyckats med att bilda en koalitionsregering efter helgens val.
http://di.se/Artiklar/2012/5/8/266836/NEW-YORK-NEDGANGAR-FOREGICKS-AV-ORO-FOR-GREKLAND-DJIA--06/

Råvaror: Priserna återhämtar sig :: Priserna på råvaror sjönk under större delen av tisdagen men med viss återhämtning för bland annat oljan vid de senare handelstimmarna. Råoljans nedgångar föregicks bland annat av att Saudiarabiens oljeminisiter gått ut med att han anser att priserna fortfarande är lite för höga. Samtidigt fortsätter problemen i Grekland där Ny Demokrati misslyckats med att bilda en koalitionsregering efter helgens val.
http://di.se/Artiklar/2012/5/8/266835/RAVAROR-VISS-ATERHAMTNING-AV-TIDIGARE-NEDGANGAR/

Råvaror: Oljepriset ned efter saudiskt uttalande :: Priserna på råvaror fortsatte att sjunka på tisdagskvällen. Råoljan gick ned efter att Saudiarabiens oljeminister gått ut med att han anser att priserna fortfarande är lite för höga. Samtidigt fortsätter problemen i Grekland där Ny Demokrati misslyckats med att bilda en koalitionsregering efter helgens val.
http://di.se/Artiklar/2012/5/8/266830/RAVAROR-UTOKADE-NEDGANGAR-SAUDISKT-UTTALANDE-TYNGER-OLJA/

Stockholmsbörsen: Mest nedåt efter grekiskt val :: Stockholmsbörsen tappade med Europa på tisdagen i spåren av att oron för Grekland bredde ut sig. Landets största parti, Ny Demokrati, misslyckades med att bilda en koalitionsregering efter helgens val.
http://di.se/Artiklar/2012/5/8/266829/BORSEN-GREKISKT-VAL-TYNGDE-ANYO-RISKAPTITEN-OMXS30--12/

Nordenbörser: Nedåt på alla fronter :: De nordiska börserna handlades nedåt på tisdagen där Greklandssituationen fortfarande oroade efter att Ny Demokrati misslyckats med att bilda en koalitionsregering efter helgens val.
http://di.se/Artiklar/2012/5/8/266827/NORDEN-GREKLANDSORO-TYNGDE-NORGE-I-BOTTEN-OMXN40--12/

Europabörser: Grekland sänkte humöret :: De ledande europeiska handelsplatserna stängde nedåt på måndagen efter att Greklands största parti, Ny Demokrati, försök att bilda en koalitionsregering efter helgens val misslyckats. Uppdraget att förhandla fram en ny regering går nu till det näst största partiet i valet, vänsteralliansen Syriza.
http://di.se/Artiklar/2012/5/8/266824/EUROPABORSERNEDAT-EFTER-MISSLYCKAD-GREKISK-PARLAMENTSBILDNING/

USA-börser: Brant nedåt på Wall Street :: USA-börserna öppnade nedåt på tisdagen, tyngda av flera cykliska bolag som sjönk. Nedgångarna föregicks av problemen i Grekland där Ny Demokrati misslyckats med att bilda en koalitionsregering efter helgens val.
http://di.se/Artiklar/2012/5/8/266820/NEW-YORK-GREKLANDSORO-TYNGER-FORTSATT-DJIA--11/

Räntor och valutor: Euron tar stryk :: På tisdagen var Grekland och försöken att bilda en ny regering efter söndagens parlamentsval fortsatt i blickfånget. Euron tog en del stryk mot dollarn på den osäkerhet som den politiska situationen i Grekland innebär, samtidigt som tyska marknadsräntor sjönk några punkter.
http://di.se/Artiklar/2012/5/8/266816/RANTORVALUTOR-EUROTAPP-NAR-GREKLAND-FORTSATTE-SPOKA/

USA-börser: Grekland tynger kurserna :: USA-börserna öppnade tisdagshandeln på minus. Sentimentet tyngs av osäkerheten kring Grekland där försöken att bilda en regering fortsätter med dystra utsikter.
http://di.se/Artiklar/2012/5/8/266811/New-York-Europaoro-satter-press-pa-sentimentet-DJIA--06/

Börsoro efter val :: Att Greklands politiska karta ritas om och att Frankrike får en ny vänsterinriktad president fick börserna att darra till på måndagen.

http://www.gp.se/ekonomi/1.936782-borsoro-efter-val

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar