söndag 1 september 2013

02-Sep-2013 08:15

Nedåt på USA-börserna - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nedat-pa-usa-borserna_8472752.svd

Konflikt om ekonomin skakar Missing People - Göteborgs-Posten :: http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1980881-konflikt-om-ekonomin-skakar-missing-people

Rika rikare, fattiga fattigare - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/ekonomi/2013/09/02/rika-rikare-fattiga-fattigare/

Nej till söndagsöppet i Norge - helagotland.se :: http://www.helagotland.se/naringsliv/artikel.aspx?articleid%3D8765254

Personal på Kastrup i strejk - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/personal-pa-kastrup-i-strejk_8476648.svd

Vodafone nära gigantisk affär - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/9/2/vodafone-nara-gigantisk-affar/

Kina-index indikerar tillväxt igen - Eskilstuna-Kuriren :: http://ekuriren.se/jobbpengar/ekonomi/1.1895252-kina-index-indikerar-tillvaxt-igen

Northlands information sågas - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/northlands-information-sagas/

Dynapac i Karlskrona varslar 47 - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D105%26artikel%3D5630793

02-Sep-2013 08:14 gör

Kom i positiv spiral med en budget :: Soliga semesterdagar sätter spår i plånboken. Dags att göra en budget i höst. Komma in i en positiv pengaspiral och spara vart tionde.
http://www.gp.se/ekonomi/minapengar/1.1973871-kom-i-positiv-spiral-med-en-budget

"Ser vi inte framåt gör våra konkurrenter det" :: Historien om sjömannen som föll överbord och blev ciderkung har fått internationell spridning efter entreprenörs-VM. Men egentligen ser Peter Bronsman hellre framåt än bakåt.
När avtalet med världens näst största bryggeri är i hamn är det nya målet att starta 100 pubar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1974339--ser-vi-inte-framat-gor-vara-konkurrenter-det-

02-Sep-2013 07:14

Ryanair: Kritiken "totalt nonsens" - Vasabladet :: http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/6647

Nedåt på USA-börserna - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nedat-pa-usa-borserna_8472752.svd

Konflikt om ekonomin skakar Missing People - Göteborgs-Posten :: http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1980881-konflikt-om-ekonomin-skakar-missing-people

Kinesiskt inköpschefsindex steg i augusti - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/kinesiskt-inkopschefsindex-steg-i-augusti_8476528.svd

Rika rikare, fattiga fattigare - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/ekonomi/2013/09/02/rika-rikare-fattiga-fattigare/

Dags att förtidsrösta i kyrkovalet - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/dags-att-fortidsrosta-i-kyrkovalet_8476672.svd

Personal på Kastrup i strejk - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/personal-pa-kastrup-i-strejk_8476648.svd

Northlands information sågas - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/northlands-information-sagas/

Dynapac i Karlskrona varslar 47 - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D105%26artikel%3D5630793

02-Sep-2013 07:14 SÃ¥

Hotell: Majestätiskt och historiskt i mallorcansk stil :: Uttrycket "ett hål i väggen" brukar tjäna som beskrivning av en liten oansenlig restaurang, helst av det bättre slaget.
Boutiquehotellet Can Cera i hjärtat av gamla stan i Palma kan beskrivas som hål i väggen så tillvida att man gör entré genom en massiv träport i en stenfasad som inte vittnar om någon hotellverksamhet.
Litet är det också, bara tolv rum, men knappast oansenligt. Tvärtom är Can Cera ett relativt nytt (öppnade 2011) tillskott till floran av små lyxiga hotell på semesterön Mallorca.
Nu när den värsta värmeböljan har avtagit och horderna av turister lämnat ön är Palma ett perfekt resmål för en långweekend innan den svenska vintern obarmhärtigt slår till.
Läget är perfekt. Hotellet ligger på en gågata, San Francisco, en liten bit från Plaza Santa Eulalia vars uteserveringar förefaller vara turiststråkens sista utpost i den här delen av stan.
Vi befinner oss några få kvarter nordost om Palmas berömda katedral. Således inte långt ifrån Parc de la Mar och strandpromenaden längs bukten.
Österut är det inte långt till närmaste strand. En tröst, eftersom det enda vi saknar på hotellet är pool.I gengäld finns ett litet spa med bastu (inget som lockar oss i sommarhettan), hamam och jacuzzi. Det är som sagt litet, men å andra sidan kan man reservera det för ensamt bruk utan extra kostnad.
Ett grundutbud på ett dussintal behandlingar erbjuds i hotellets enda behandlingsrum. Hantlaget hos massösen är professionellt, här löses stressrelaterade muskelknutar upp.
Miljön är historisk. Byggnaden är med sina över 700 år en av de äldsta i Palma. En välvd passage leder från gatan till en för de här kvarteren typisk stenbelagd innergård. I mitten skjuter en palm mot himlen.
Innergården är något av en oas och hotellets hjärta. Platsen är rogivande. Vi slår oss ned i korgmöblerna och njuter av ett glas cava medan receptionisten tar hand om både bagage och pappersarbete.
Vi erbjuds ett deluxerum högst upp, den enklaste rumskategorin – fast det kan man inte tro. Rummet är mycket stort och takhöjden är imponerande. Räknat i kubikmeter måste det vara ett av de största hotellrum vi bott i.
Alla rum är individuellt utformade och dekorerade. Vårt har två stora franska fönster mot gatan, från sov- respektive badrum. Dessa skänker ljus men ingen insyn från byggnaden mitt emot, som ser övergiven ut.
Mörkläggande fönsterluckor öppnas inåt rummet. Väggarna är vita, brutna av bruna träbalkar. Ett antikt vitrinskåp är fyllt med böcker, men låst, visar det sig.
Luftkonditionering och andra bekvämligheter fungerar utmärkt. Tyvärr har den obegripliga designtrenden med badrum utan dörr tillämpats här. Visserligen kan planlösningen betraktas som endast halvöppen och det finns dörr till toaletten – fast i glas. Men det är inte tillräckligt privat för att kunna rekommenderas för nyförälskade.
Från takterrassen, utrustad med solstolar, har vi utsikt över gamla stans takåsar.
Hotellet har inte mindre än fem generösa sällskapsrum, flera av dem i fil på första våningen. Dessa ger ett nästan slottsliknande intryck, antikt möblerade i mallorcansk stil, med högt i tak och imposanta pardörrar. Här känns historiens vingslag som tydligast och här förstår man att huset en gång var privatbostad för någon förmögen familj.
Men varma dagar är förstås innergården trevligast. Här finns restaurangen, med en uteservering som ligger skyddad i valvet mot gatan.
Till lunch äter vi tapasliknande rätter. Hamburgesa visar sig vara två utsökta hamburgare av mediumstorlek med sting av tryffel.
Till middag erbjuds en sexrätters avsmakningsmeny för rena fyndpriset, 31 euro. Det är vad en varmrätt kostar på en motsvarande restaurang i Stockholm. Tillsammans med ett utsökt vinpaket landar notan för två under tusenlappen. Mycket prisvärt, som sagt.
Inriktningen är modern spansk gastronomi utan att för den skull övergå i experimentlusta.
En lika enkel som god sallad med räkor följs av gratinerad aubergine innan vi går över till huvudrätterna. Dagens fångst är kummel, denna på Mallorca så vanligt förekommande fisk, len och smakrik. Fast intressantast är nog köttbullarna på hare, serverade med små potatisar.
Desserten byts enligt vår önskan till ost, manchego, till vilken vi erbjuds ett udda och torrt dessertvin. En fin avrundning på en måltid som inte är särskilt tidskrävande, allt kommer i fyra serveringar.
Frukostbuffén bygger på ett mindre urval av högklassiga råvaror, inte minst skinka av flera slag, gott kaffe, frukter och färskpressad juice.
Restaurangen är förstås öppen för andra än hotellgäster, men för att hitta den måste man nog känna till var den är lokaliserad. Den är just ett hål i väggen.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/29/hotell-majestatiskt-och-historiskt-i-mallorcansk-stil/

Agenda: Så gick bilbranschen i sommar :: STÄMMOR
- Creades (extra), Wallenstam (extra)
BÖRS- OCH BOLAGSPRESENTATIONER
- Ericsson: pressträff med vd Hans Vestberg och finansminister Anders Borg om Ericssons ICT-investeringplaner i Sverige. kl 13.00
BÖRSSTATISTIK
- Beklädnad: veckostatistik från Tyskland av Textilwirtschaft
- Fordon: nyregistreringsstatistik från Bil Sweden
- Industrivärden: presenterar substansvärde
- Kabe: svenska husvagnsregistreringen augusti
- Nordnet: presenterar aktiehandel i augusti
- Svolder: presenterar substansvärde
- Vostok Nafta: presenterar substansvärde
EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM
- Drillcon: acceptperiod för Tractions budpliktsbud avslutas
- PA Resources: anmälningstid i nyemission avslutas
- Parans: anmälningstid i nyemission inleds (avslutas 24/9)
ÖVRIGT BOLAG OCH BÖRS
- Toronto-börsen stängd
- USA-börserna stängda
- Lucara Diamond: specialauktion på diamanter i Antwerpen
MAKROSTATISTIK
- Kina: HSBC industri-PMI (def) augusti kl 3.45
- Silf/Swedbank: industri-PMI augusti kl 8.30
- SCB: tjänsteprisindex 2kv kl 9.30
- SCB: fordonsstatistik augusti kl 9.30
- EMU: industri-PMI (def) augusti kl 9.58
- Storbritannien: industri-PMI augusti kl 10.28
- AF: veckostatistik kl 10.45
MAKRO ÖVRIGT
- USA: Helgstängt, Labor Day
http://www.di.se/artiklar/2013/9/2/agenda-sa-gick-bilbranschen-i-sommar/

Så ska M vinna Göteborg :: Göteborgsmoderaterna har två uppgifter i nästa års val. Alliansen skall ta makten i Göteborg.
- Och se till att det blir ett ja till trängselskatten, säger M:s partisekreterare Kent Persson.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1970336-sa-ska-m-vinna-goteborg

02-Sep-2013 06:12

Elekta missade miljard i redovisning - Eskilstuna-Kuriren :: http://ekuriren.se/jobbpengar/ekonomi/1.1892559-elekta-missade-miljard-i-redovisning

Ryanair: Kritiken "totalt nonsens" - Vasabladet :: http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/6647

Dagligvaror: Coop gör klart nytt avtal, säger upp 200 personer - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3Dddd15bfc-1224-4636-961c-d9aa8bd916b9

Nedåt på USA-börserna - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nedat-pa-usa-borserna_8472752.svd

Konflikt om ekonomin skakar Missing People - Göteborgs-Posten :: http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1980881-konflikt-om-ekonomin-skakar-missing-people

MAKROFOKUS: INKÖPSCHEFSINDEX FÖR INDUSTRIN PÅ MÅNDAGEN - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3D31edc167-39f0-4d69-97b9-6f7504da4415

Kina: Inköpschefsindex (CFLP) 51,0 i augusti (50,3) - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3D87f04adc-53f5-4a18-8a79-57de623ff86c

Northlands information sågas - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/northlands-information-sagas/

Dynapac i Karlskrona varslar 47 - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D105%26artikel%3D5630793

02-Sep-2013 06:12 SÃ¥

Hotell: Majestätiskt och historiskt i mallorcansk stil :: Uttrycket "ett hål i väggen" brukar tjäna som beskrivning av en liten oansenlig restaurang, helst av det bättre slaget.
Boutiquehotellet Can Cera i hjärtat av gamla stan i Palma kan beskrivas som hål i väggen så tillvida att man gör entré genom en massiv träport i en stenfasad som inte vittnar om någon hotellverksamhet.
Litet är det också, bara tolv rum, men knappast oansenligt. Tvärtom är Can Cera ett relativt nytt (öppnade 2011) tillskott till floran av små lyxiga hotell på semesterön Mallorca.
Nu när den värsta värmeböljan har avtagit och horderna av turister lämnat ön är Palma ett perfekt resmål för en långweekend innan den svenska vintern obarmhärtigt slår till.
Läget är perfekt. Hotellet ligger på en gågata, San Francisco, en liten bit från Plaza Santa Eulalia vars uteserveringar förefaller vara turiststråkens sista utpost i den här delen av stan.
Vi befinner oss några få kvarter nordost om Palmas berömda katedral. Således inte långt ifrån Parc de la Mar och strandpromenaden längs bukten.
Österut är det inte långt till närmaste strand. En tröst, eftersom det enda vi saknar på hotellet är pool.I gengäld finns ett litet spa med bastu (inget som lockar oss i sommarhettan), hamam och jacuzzi. Det är som sagt litet, men å andra sidan kan man reservera det för ensamt bruk utan extra kostnad.
Ett grundutbud på ett dussintal behandlingar erbjuds i hotellets enda behandlingsrum. Hantlaget hos massösen är professionellt, här löses stressrelaterade muskelknutar upp.
Miljön är historisk. Byggnaden är med sina över 700 år en av de äldsta i Palma. En välvd passage leder från gatan till en för de här kvarteren typisk stenbelagd innergård. I mitten skjuter en palm mot himlen.
Innergården är något av en oas och hotellets hjärta. Platsen är rogivande. Vi slår oss ned i korgmöblerna och njuter av ett glas cava medan receptionisten tar hand om både bagage och pappersarbete.
Vi erbjuds ett deluxerum högst upp, den enklaste rumskategorin – fast det kan man inte tro. Rummet är mycket stort och takhöjden är imponerande. Räknat i kubikmeter måste det vara ett av de största hotellrum vi bott i.
Alla rum är individuellt utformade och dekorerade. Vårt har två stora franska fönster mot gatan, från sov- respektive badrum. Dessa skänker ljus men ingen insyn från byggnaden mitt emot, som ser övergiven ut.
Mörkläggande fönsterluckor öppnas inåt rummet. Väggarna är vita, brutna av bruna träbalkar. Ett antikt vitrinskåp är fyllt med böcker, men låst, visar det sig.
Luftkonditionering och andra bekvämligheter fungerar utmärkt. Tyvärr har den obegripliga designtrenden med badrum utan dörr tillämpats här. Visserligen kan planlösningen betraktas som endast halvöppen och det finns dörr till toaletten – fast i glas. Men det är inte tillräckligt privat för att kunna rekommenderas för nyförälskade.
Från takterrassen, utrustad med solstolar, har vi utsikt över gamla stans takåsar.
Hotellet har inte mindre än fem generösa sällskapsrum, flera av dem i fil på första våningen. Dessa ger ett nästan slottsliknande intryck, antikt möblerade i mallorcansk stil, med högt i tak och imposanta pardörrar. Här känns historiens vingslag som tydligast och här förstår man att huset en gång var privatbostad för någon förmögen familj.
Men varma dagar är förstås innergården trevligast. Här finns restaurangen, med en uteservering som ligger skyddad i valvet mot gatan.
Till lunch äter vi tapasliknande rätter. Hamburgesa visar sig vara två utsökta hamburgare av mediumstorlek med sting av tryffel.
Till middag erbjuds en sexrätters avsmakningsmeny för rena fyndpriset, 31 euro. Det är vad en varmrätt kostar på en motsvarande restaurang i Stockholm. Tillsammans med ett utsökt vinpaket landar notan för två under tusenlappen. Mycket prisvärt, som sagt.
Inriktningen är modern spansk gastronomi utan att för den skull övergå i experimentlusta.
En lika enkel som god sallad med räkor följs av gratinerad aubergine innan vi går över till huvudrätterna. Dagens fångst är kummel, denna på Mallorca så vanligt förekommande fisk, len och smakrik. Fast intressantast är nog köttbullarna på hare, serverade med små potatisar.
Desserten byts enligt vår önskan till ost, manchego, till vilken vi erbjuds ett udda och torrt dessertvin. En fin avrundning på en måltid som inte är särskilt tidskrävande, allt kommer i fyra serveringar.
Frukostbuffén bygger på ett mindre urval av högklassiga råvaror, inte minst skinka av flera slag, gott kaffe, frukter och färskpressad juice.
Restaurangen är förstås öppen för andra än hotellgäster, men för att hitta den måste man nog känna till var den är lokaliserad. Den är just ett hål i väggen.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/29/hotell-majestatiskt-och-historiskt-i-mallorcansk-stil/

Agenda: Så gick bilbranschen i sommar :: STÄMMOR
- Creades (extra), Wallenstam (extra)
BÖRS- OCH BOLAGSPRESENTATIONER
- Ericsson: pressträff med vd Hans Vestberg och finansminister Anders Borg om Ericssons ICT-investeringplaner i Sverige. kl 13.00
BÖRSSTATISTIK
- Beklädnad: veckostatistik från Tyskland av Textilwirtschaft
- Fordon: nyregistreringsstatistik från Bil Sweden
- Industrivärden: presenterar substansvärde
- Kabe: svenska husvagnsregistreringen augusti
- Nordnet: presenterar aktiehandel i augusti
- Svolder: presenterar substansvärde
- Vostok Nafta: presenterar substansvärde
EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM
- Drillcon: acceptperiod för Tractions budpliktsbud avslutas
- PA Resources: anmälningstid i nyemission avslutas
- Parans: anmälningstid i nyemission inleds (avslutas 24/9)
ÖVRIGT BOLAG OCH BÖRS
- Toronto-börsen stängd
- USA-börserna stängda
- Lucara Diamond: specialauktion på diamanter i Antwerpen
MAKROSTATISTIK
- Kina: HSBC industri-PMI (def) augusti kl 3.45
- Silf/Swedbank: industri-PMI augusti kl 8.30
- SCB: tjänsteprisindex 2kv kl 9.30
- SCB: fordonsstatistik augusti kl 9.30
- EMU: industri-PMI (def) augusti kl 9.58
- Storbritannien: industri-PMI augusti kl 10.28
- AF: veckostatistik kl 10.45
MAKRO ÖVRIGT
- USA: Helgstängt, Labor Day
http://www.di.se/artiklar/2013/9/2/agenda-sa-gick-bilbranschen-i-sommar/

Så ska M vinna Göteborg :: Göteborgsmoderaterna har två uppgifter i nästa års val. Alliansen skall ta makten i Göteborg.
- Och se till att det blir ett ja till trängselskatten, säger M:s partisekreterare Kent Persson.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1970336-sa-ska-m-vinna-goteborg

02-Sep-2013 05:11

Mystisk miljard dök upp i Elekta - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/29/mystisk-miljard-dok-upp-i-elekta/

Ryanair: Kritiken "totalt nonsens" - Vasabladet :: http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/6647

Spår oförändrade elpriser i höst - Byggahus.se :: http://www.byggahus.se/varme/spar-oforandrade-elpriser-host

Nedåt på USA-börserna - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nedat-pa-usa-borserna_8472752.svd

NATO: KOMMER EJ DELTA I AKTION MOT SYRIEN - RASMUSSEN (OMS) - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3D9a4fff1e-a3a4-4d4d-a94c-476299db92dd

Handelsbanken lättar på covenanter - Realtid.se :: http://www.realtid.se/ArticlePages/201308/30/20130830165256_Realtid406/20130830165256_Realtid406.dbp.asp

Industrivärden lämnar kassako - Realtid.se :: http://www.realtid.se/ArticlePages/201308/30/20130830141744_Realtid157/20130830141744_Realtid157.dbp.asp

Northlands information sågas - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/northlands-information-sagas/

Dynapac i Karlskrona varslar 47 - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D105%26artikel%3D5630793

02-Sep-2013 05:11 gör

Hotell: Majestätiskt och historiskt i mallorcansk stil :: Uttrycket "ett hål i väggen" brukar tjäna som beskrivning av en liten oansenlig restaurang, helst av det bättre slaget.
Boutiquehotellet Can Cera i hjärtat av gamla stan i Palma kan beskrivas som hål i väggen så tillvida att man gör entré genom en massiv träport i en stenfasad som inte vittnar om någon hotellverksamhet.
Litet är det också, bara tolv rum, men knappast oansenligt. Tvärtom är Can Cera ett relativt nytt (öppnade 2011) tillskott till floran av små lyxiga hotell på semesterön Mallorca.
Nu när den värsta värmeböljan har avtagit och horderna av turister lämnat ön är Palma ett perfekt resmål för en långweekend innan den svenska vintern obarmhärtigt slår till.
Läget är perfekt. Hotellet ligger på en gågata, San Francisco, en liten bit från Plaza Santa Eulalia vars uteserveringar förefaller vara turiststråkens sista utpost i den här delen av stan.
Vi befinner oss några få kvarter nordost om Palmas berömda katedral. Således inte långt ifrån Parc de la Mar och strandpromenaden längs bukten.
Österut är det inte långt till närmaste strand. En tröst, eftersom det enda vi saknar på hotellet är pool.I gengäld finns ett litet spa med bastu (inget som lockar oss i sommarhettan), hamam och jacuzzi. Det är som sagt litet, men å andra sidan kan man reservera det för ensamt bruk utan extra kostnad.
Ett grundutbud på ett dussintal behandlingar erbjuds i hotellets enda behandlingsrum. Hantlaget hos massösen är professionellt, här löses stressrelaterade muskelknutar upp.
Miljön är historisk. Byggnaden är med sina över 700 år en av de äldsta i Palma. En välvd passage leder från gatan till en för de här kvarteren typisk stenbelagd innergård. I mitten skjuter en palm mot himlen.
Innergården är något av en oas och hotellets hjärta. Platsen är rogivande. Vi slår oss ned i korgmöblerna och njuter av ett glas cava medan receptionisten tar hand om både bagage och pappersarbete.
Vi erbjuds ett deluxerum högst upp, den enklaste rumskategorin – fast det kan man inte tro. Rummet är mycket stort och takhöjden är imponerande. Räknat i kubikmeter måste det vara ett av de största hotellrum vi bott i.
Alla rum är individuellt utformade och dekorerade. Vårt har två stora franska fönster mot gatan, från sov- respektive badrum. Dessa skänker ljus men ingen insyn från byggnaden mitt emot, som ser övergiven ut.
Mörkläggande fönsterluckor öppnas inåt rummet. Väggarna är vita, brutna av bruna träbalkar. Ett antikt vitrinskåp är fyllt med böcker, men låst, visar det sig.
Luftkonditionering och andra bekvämligheter fungerar utmärkt. Tyvärr har den obegripliga designtrenden med badrum utan dörr tillämpats här. Visserligen kan planlösningen betraktas som endast halvöppen och det finns dörr till toaletten – fast i glas. Men det är inte tillräckligt privat för att kunna rekommenderas för nyförälskade.
Från takterrassen, utrustad med solstolar, har vi utsikt över gamla stans takåsar.
Hotellet har inte mindre än fem generösa sällskapsrum, flera av dem i fil på första våningen. Dessa ger ett nästan slottsliknande intryck, antikt möblerade i mallorcansk stil, med högt i tak och imposanta pardörrar. Här känns historiens vingslag som tydligast och här förstår man att huset en gång var privatbostad för någon förmögen familj.
Men varma dagar är förstås innergården trevligast. Här finns restaurangen, med en uteservering som ligger skyddad i valvet mot gatan.
Till lunch äter vi tapasliknande rätter. Hamburgesa visar sig vara två utsökta hamburgare av mediumstorlek med sting av tryffel.
Till middag erbjuds en sexrätters avsmakningsmeny för rena fyndpriset, 31 euro. Det är vad en varmrätt kostar på en motsvarande restaurang i Stockholm. Tillsammans med ett utsökt vinpaket landar notan för två under tusenlappen. Mycket prisvärt, som sagt.
Inriktningen är modern spansk gastronomi utan att för den skull övergå i experimentlusta.
En lika enkel som god sallad med räkor följs av gratinerad aubergine innan vi går över till huvudrätterna. Dagens fångst är kummel, denna på Mallorca så vanligt förekommande fisk, len och smakrik. Fast intressantast är nog köttbullarna på hare, serverade med små potatisar.
Desserten byts enligt vår önskan till ost, manchego, till vilken vi erbjuds ett udda och torrt dessertvin. En fin avrundning på en måltid som inte är särskilt tidskrävande, allt kommer i fyra serveringar.
Frukostbuffén bygger på ett mindre urval av högklassiga råvaror, inte minst skinka av flera slag, gott kaffe, frukter och färskpressad juice.
Restaurangen är förstås öppen för andra än hotellgäster, men för att hitta den måste man nog känna till var den är lokaliserad. Den är just ett hål i väggen.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/29/hotell-majestatiskt-och-historiskt-i-mallorcansk-stil/

Kom i positiv spiral med en budget :: Soliga semesterdagar sätter spår i plånboken. Dags att göra en budget i höst. Komma in i en positiv pengaspiral och spara vart tionde.
http://www.gp.se/ekonomi/minapengar/1.1973871-kom-i-positiv-spiral-med-en-budget

"Ser vi inte framåt gör våra konkurrenter det" :: Historien om sjömannen som föll överbord och blev ciderkung har fått internationell spridning efter entreprenörs-VM. Men egentligen ser Peter Bronsman hellre framåt än bakåt.
När avtalet med världens näst största bryggeri är i hamn är det nya målet att starta 100 pubar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1974339--ser-vi-inte-framat-gor-vara-konkurrenter-det-

02-Sep-2013 04:11

Mystisk miljard dök upp i Elekta - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/29/mystisk-miljard-dok-upp-i-elekta/

Ryanair: Kritiken "totalt nonsens" - Vasabladet :: http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/6647

Spår oförändrade elpriser i höst - Byggahus.se :: http://www.byggahus.se/varme/spar-oforandrade-elpriser-host

Nedåt på USA-börserna - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nedat-pa-usa-borserna_8472752.svd

Handelsbanken lättar på covenanter - Realtid.se :: http://www.realtid.se/ArticlePages/201308/30/20130830165256_Realtid406/20130830165256_Realtid406.dbp.asp

Industrivärden lämnar kassako - Realtid.se :: http://www.realtid.se/ArticlePages/201308/30/20130830141744_Realtid157/20130830141744_Realtid157.dbp.asp

Northlands information sågas - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/northlands-information-sagas/

Ökad fart i Kinas fabriker - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/okad-fart-i-kinas-fabriker_8474998.svd

Dynapac i Karlskrona varslar 47 - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D105%26artikel%3D5630793

02-Sep-2013 04:11 gör

Hotell: Majestätiskt och historiskt i mallorcansk stil :: Uttrycket "ett hål i väggen" brukar tjäna som beskrivning av en liten oansenlig restaurang, helst av det bättre slaget.
Boutiquehotellet Can Cera i hjärtat av gamla stan i Palma kan beskrivas som hål i väggen så tillvida att man gör entré genom en massiv träport i en stenfasad som inte vittnar om någon hotellverksamhet.
Litet är det också, bara tolv rum, men knappast oansenligt. Tvärtom är Can Cera ett relativt nytt (öppnade 2011) tillskott till floran av små lyxiga hotell på semesterön Mallorca.
Nu när den värsta värmeböljan har avtagit och horderna av turister lämnat ön är Palma ett perfekt resmål för en långweekend innan den svenska vintern obarmhärtigt slår till.
Läget är perfekt. Hotellet ligger på en gågata, San Francisco, en liten bit från Plaza Santa Eulalia vars uteserveringar förefaller vara turiststråkens sista utpost i den här delen av stan.
Vi befinner oss några få kvarter nordost om Palmas berömda katedral. Således inte långt ifrån Parc de la Mar och strandpromenaden längs bukten.
Österut är det inte långt till närmaste strand. En tröst, eftersom det enda vi saknar på hotellet är pool.I gengäld finns ett litet spa med bastu (inget som lockar oss i sommarhettan), hamam och jacuzzi. Det är som sagt litet, men å andra sidan kan man reservera det för ensamt bruk utan extra kostnad.
Ett grundutbud på ett dussintal behandlingar erbjuds i hotellets enda behandlingsrum. Hantlaget hos massösen är professionellt, här löses stressrelaterade muskelknutar upp.
Miljön är historisk. Byggnaden är med sina över 700 år en av de äldsta i Palma. En välvd passage leder från gatan till en för de här kvarteren typisk stenbelagd innergård. I mitten skjuter en palm mot himlen.
Innergården är något av en oas och hotellets hjärta. Platsen är rogivande. Vi slår oss ned i korgmöblerna och njuter av ett glas cava medan receptionisten tar hand om både bagage och pappersarbete.
Vi erbjuds ett deluxerum högst upp, den enklaste rumskategorin – fast det kan man inte tro. Rummet är mycket stort och takhöjden är imponerande. Räknat i kubikmeter måste det vara ett av de största hotellrum vi bott i.
Alla rum är individuellt utformade och dekorerade. Vårt har två stora franska fönster mot gatan, från sov- respektive badrum. Dessa skänker ljus men ingen insyn från byggnaden mitt emot, som ser övergiven ut.
Mörkläggande fönsterluckor öppnas inåt rummet. Väggarna är vita, brutna av bruna träbalkar. Ett antikt vitrinskåp är fyllt med böcker, men låst, visar det sig.
Luftkonditionering och andra bekvämligheter fungerar utmärkt. Tyvärr har den obegripliga designtrenden med badrum utan dörr tillämpats här. Visserligen kan planlösningen betraktas som endast halvöppen och det finns dörr till toaletten – fast i glas. Men det är inte tillräckligt privat för att kunna rekommenderas för nyförälskade.
Från takterrassen, utrustad med solstolar, har vi utsikt över gamla stans takåsar.
Hotellet har inte mindre än fem generösa sällskapsrum, flera av dem i fil på första våningen. Dessa ger ett nästan slottsliknande intryck, antikt möblerade i mallorcansk stil, med högt i tak och imposanta pardörrar. Här känns historiens vingslag som tydligast och här förstår man att huset en gång var privatbostad för någon förmögen familj.
Men varma dagar är förstås innergården trevligast. Här finns restaurangen, med en uteservering som ligger skyddad i valvet mot gatan.
Till lunch äter vi tapasliknande rätter. Hamburgesa visar sig vara två utsökta hamburgare av mediumstorlek med sting av tryffel.
Till middag erbjuds en sexrätters avsmakningsmeny för rena fyndpriset, 31 euro. Det är vad en varmrätt kostar på en motsvarande restaurang i Stockholm. Tillsammans med ett utsökt vinpaket landar notan för två under tusenlappen. Mycket prisvärt, som sagt.
Inriktningen är modern spansk gastronomi utan att för den skull övergå i experimentlusta.
En lika enkel som god sallad med räkor följs av gratinerad aubergine innan vi går över till huvudrätterna. Dagens fångst är kummel, denna på Mallorca så vanligt förekommande fisk, len och smakrik. Fast intressantast är nog köttbullarna på hare, serverade med små potatisar.
Desserten byts enligt vår önskan till ost, manchego, till vilken vi erbjuds ett udda och torrt dessertvin. En fin avrundning på en måltid som inte är särskilt tidskrävande, allt kommer i fyra serveringar.
Frukostbuffén bygger på ett mindre urval av högklassiga råvaror, inte minst skinka av flera slag, gott kaffe, frukter och färskpressad juice.
Restaurangen är förstås öppen för andra än hotellgäster, men för att hitta den måste man nog känna till var den är lokaliserad. Den är just ett hål i väggen.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/29/hotell-majestatiskt-och-historiskt-i-mallorcansk-stil/

Kom i positiv spiral med en budget :: Soliga semesterdagar sätter spår i plånboken. Dags att göra en budget i höst. Komma in i en positiv pengaspiral och spara vart tionde.
http://www.gp.se/ekonomi/minapengar/1.1973871-kom-i-positiv-spiral-med-en-budget

"Ser vi inte framåt gör våra konkurrenter det" :: Historien om sjömannen som föll överbord och blev ciderkung har fått internationell spridning efter entreprenörs-VM. Men egentligen ser Peter Bronsman hellre framåt än bakåt.
När avtalet med världens näst största bryggeri är i hamn är det nya målet att starta 100 pubar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1974339--ser-vi-inte-framat-gor-vara-konkurrenter-det-

02-Sep-2013 03:09

Mystisk miljard dök upp i Elekta - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/29/mystisk-miljard-dok-upp-i-elekta/

Ryanair: Kritiken "totalt nonsens" - Vasabladet :: http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/6647

Spår oförändrade elpriser i höst - Byggahus.se :: http://www.byggahus.se/varme/spar-oforandrade-elpriser-host

Nedåt på USA-börserna - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nedat-pa-usa-borserna_8472752.svd

Handelsbanken lättar på covenanter - Realtid.se :: http://www.realtid.se/ArticlePages/201308/30/20130830165256_Realtid406/20130830165256_Realtid406.dbp.asp

Industrivärden lämnar kassako - Realtid.se :: http://www.realtid.se/ArticlePages/201308/30/20130830141744_Realtid157/20130830141744_Realtid157.dbp.asp

Northlands information sågas - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/northlands-information-sagas/

Ökad fart i Kinas fabriker - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/okad-fart-i-kinas-fabriker_8474998.svd

Dynapac i Karlskrona varslar 47 - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D105%26artikel%3D5630793

02-Sep-2013 03:09 SÃ¥

Hotell: Majestätiskt och historiskt i mallorcansk stil :: Uttrycket "ett hål i väggen" brukar tjäna som beskrivning av en liten oansenlig restaurang, helst av det bättre slaget.
Boutiquehotellet Can Cera i hjärtat av gamla stan i Palma kan beskrivas som hål i väggen så tillvida att man gör entré genom en massiv träport i en stenfasad som inte vittnar om någon hotellverksamhet.
Litet är det också, bara tolv rum, men knappast oansenligt. Tvärtom är Can Cera ett relativt nytt (öppnade 2011) tillskott till floran av små lyxiga hotell på semesterön Mallorca.
Nu när den värsta värmeböljan har avtagit och horderna av turister lämnat ön är Palma ett perfekt resmål för en långweekend innan den svenska vintern obarmhärtigt slår till.
Läget är perfekt. Hotellet ligger på en gågata, San Francisco, en liten bit från Plaza Santa Eulalia vars uteserveringar förefaller vara turiststråkens sista utpost i den här delen av stan.
Vi befinner oss några få kvarter nordost om Palmas berömda katedral. Således inte långt ifrån Parc de la Mar och strandpromenaden längs bukten.
Österut är det inte långt till närmaste strand. En tröst, eftersom det enda vi saknar på hotellet är pool.I gengäld finns ett litet spa med bastu (inget som lockar oss i sommarhettan), hamam och jacuzzi. Det är som sagt litet, men å andra sidan kan man reservera det för ensamt bruk utan extra kostnad.
Ett grundutbud på ett dussintal behandlingar erbjuds i hotellets enda behandlingsrum. Hantlaget hos massösen är professionellt, här löses stressrelaterade muskelknutar upp.
Miljön är historisk. Byggnaden är med sina över 700 år en av de äldsta i Palma. En välvd passage leder från gatan till en för de här kvarteren typisk stenbelagd innergård. I mitten skjuter en palm mot himlen.
Innergården är något av en oas och hotellets hjärta. Platsen är rogivande. Vi slår oss ned i korgmöblerna och njuter av ett glas cava medan receptionisten tar hand om både bagage och pappersarbete.
Vi erbjuds ett deluxerum högst upp, den enklaste rumskategorin – fast det kan man inte tro. Rummet är mycket stort och takhöjden är imponerande. Räknat i kubikmeter måste det vara ett av de största hotellrum vi bott i.
Alla rum är individuellt utformade och dekorerade. Vårt har två stora franska fönster mot gatan, från sov- respektive badrum. Dessa skänker ljus men ingen insyn från byggnaden mitt emot, som ser övergiven ut.
Mörkläggande fönsterluckor öppnas inåt rummet. Väggarna är vita, brutna av bruna träbalkar. Ett antikt vitrinskåp är fyllt med böcker, men låst, visar det sig.
Luftkonditionering och andra bekvämligheter fungerar utmärkt. Tyvärr har den obegripliga designtrenden med badrum utan dörr tillämpats här. Visserligen kan planlösningen betraktas som endast halvöppen och det finns dörr till toaletten – fast i glas. Men det är inte tillräckligt privat för att kunna rekommenderas för nyförälskade.
Från takterrassen, utrustad med solstolar, har vi utsikt över gamla stans takåsar.
Hotellet har inte mindre än fem generösa sällskapsrum, flera av dem i fil på första våningen. Dessa ger ett nästan slottsliknande intryck, antikt möblerade i mallorcansk stil, med högt i tak och imposanta pardörrar. Här känns historiens vingslag som tydligast och här förstår man att huset en gång var privatbostad för någon förmögen familj.
Men varma dagar är förstås innergården trevligast. Här finns restaurangen, med en uteservering som ligger skyddad i valvet mot gatan.
Till lunch äter vi tapasliknande rätter. Hamburgesa visar sig vara två utsökta hamburgare av mediumstorlek med sting av tryffel.
Till middag erbjuds en sexrätters avsmakningsmeny för rena fyndpriset, 31 euro. Det är vad en varmrätt kostar på en motsvarande restaurang i Stockholm. Tillsammans med ett utsökt vinpaket landar notan för två under tusenlappen. Mycket prisvärt, som sagt.
Inriktningen är modern spansk gastronomi utan att för den skull övergå i experimentlusta.
En lika enkel som god sallad med räkor följs av gratinerad aubergine innan vi går över till huvudrätterna. Dagens fångst är kummel, denna på Mallorca så vanligt förekommande fisk, len och smakrik. Fast intressantast är nog köttbullarna på hare, serverade med små potatisar.
Desserten byts enligt vår önskan till ost, manchego, till vilken vi erbjuds ett udda och torrt dessertvin. En fin avrundning på en måltid som inte är särskilt tidskrävande, allt kommer i fyra serveringar.
Frukostbuffén bygger på ett mindre urval av högklassiga råvaror, inte minst skinka av flera slag, gott kaffe, frukter och färskpressad juice.
Restaurangen är förstås öppen för andra än hotellgäster, men för att hitta den måste man nog känna till var den är lokaliserad. Den är just ett hål i väggen.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/29/hotell-majestatiskt-och-historiskt-i-mallorcansk-stil/

Så ska M vinna Göteborg :: Göteborgsmoderaterna har två uppgifter i nästa års val. Alliansen skall ta makten i Göteborg.
- Och se till att det blir ett ja till trängselskatten, säger M:s partisekreterare Kent Persson.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1970336-sa-ska-m-vinna-goteborg

02-Sep-2013 02:09

Mystisk miljard dök upp i Elekta - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/29/mystisk-miljard-dok-upp-i-elekta/

Ryanair: Kritiken "totalt nonsens" - Vasabladet :: http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/6647

Spår oförändrade elpriser i höst - Byggahus.se :: http://www.byggahus.se/varme/spar-oforandrade-elpriser-host

Nedåt på USA-börserna - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nedat-pa-usa-borserna_8472752.svd

Handelsbanken lättar på covenanter - Realtid.se :: http://www.realtid.se/ArticlePages/201308/30/20130830165256_Realtid406/20130830165256_Realtid406.dbp.asp

Industrivärden lämnar kassako - Realtid.se :: http://www.realtid.se/ArticlePages/201308/30/20130830141744_Realtid157/20130830141744_Realtid157.dbp.asp

Northlands information sågas - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/northlands-information-sagas/

Ökad fart i Kinas fabriker - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/okad-fart-i-kinas-fabriker_8474998.svd

Dynapac i Karlskrona varslar 47 - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D105%26artikel%3D5630793

02-Sep-2013 02:09 gör

Hotell: Majestätiskt och historiskt i mallorcansk stil :: Uttrycket "ett hål i väggen" brukar tjäna som beskrivning av en liten oansenlig restaurang, helst av det bättre slaget.
Boutiquehotellet Can Cera i hjärtat av gamla stan i Palma kan beskrivas som hål i väggen så tillvida att man gör entré genom en massiv träport i en stenfasad som inte vittnar om någon hotellverksamhet.
Litet är det också, bara tolv rum, men knappast oansenligt. Tvärtom är Can Cera ett relativt nytt (öppnade 2011) tillskott till floran av små lyxiga hotell på semesterön Mallorca.
Nu när den värsta värmeböljan har avtagit och horderna av turister lämnat ön är Palma ett perfekt resmål för en långweekend innan den svenska vintern obarmhärtigt slår till.
Läget är perfekt. Hotellet ligger på en gågata, San Francisco, en liten bit från Plaza Santa Eulalia vars uteserveringar förefaller vara turiststråkens sista utpost i den här delen av stan.
Vi befinner oss några få kvarter nordost om Palmas berömda katedral. Således inte långt ifrån Parc de la Mar och strandpromenaden längs bukten.
Österut är det inte långt till närmaste strand. En tröst, eftersom det enda vi saknar på hotellet är pool.I gengäld finns ett litet spa med bastu (inget som lockar oss i sommarhettan), hamam och jacuzzi. Det är som sagt litet, men å andra sidan kan man reservera det för ensamt bruk utan extra kostnad.
Ett grundutbud på ett dussintal behandlingar erbjuds i hotellets enda behandlingsrum. Hantlaget hos massösen är professionellt, här löses stressrelaterade muskelknutar upp.
Miljön är historisk. Byggnaden är med sina över 700 år en av de äldsta i Palma. En välvd passage leder från gatan till en för de här kvarteren typisk stenbelagd innergård. I mitten skjuter en palm mot himlen.
Innergården är något av en oas och hotellets hjärta. Platsen är rogivande. Vi slår oss ned i korgmöblerna och njuter av ett glas cava medan receptionisten tar hand om både bagage och pappersarbete.
Vi erbjuds ett deluxerum högst upp, den enklaste rumskategorin – fast det kan man inte tro. Rummet är mycket stort och takhöjden är imponerande. Räknat i kubikmeter måste det vara ett av de största hotellrum vi bott i.
Alla rum är individuellt utformade och dekorerade. Vårt har två stora franska fönster mot gatan, från sov- respektive badrum. Dessa skänker ljus men ingen insyn från byggnaden mitt emot, som ser övergiven ut.
Mörkläggande fönsterluckor öppnas inåt rummet. Väggarna är vita, brutna av bruna träbalkar. Ett antikt vitrinskåp är fyllt med böcker, men låst, visar det sig.
Luftkonditionering och andra bekvämligheter fungerar utmärkt. Tyvärr har den obegripliga designtrenden med badrum utan dörr tillämpats här. Visserligen kan planlösningen betraktas som endast halvöppen och det finns dörr till toaletten – fast i glas. Men det är inte tillräckligt privat för att kunna rekommenderas för nyförälskade.
Från takterrassen, utrustad med solstolar, har vi utsikt över gamla stans takåsar.
Hotellet har inte mindre än fem generösa sällskapsrum, flera av dem i fil på första våningen. Dessa ger ett nästan slottsliknande intryck, antikt möblerade i mallorcansk stil, med högt i tak och imposanta pardörrar. Här känns historiens vingslag som tydligast och här förstår man att huset en gång var privatbostad för någon förmögen familj.
Men varma dagar är förstås innergården trevligast. Här finns restaurangen, med en uteservering som ligger skyddad i valvet mot gatan.
Till lunch äter vi tapasliknande rätter. Hamburgesa visar sig vara två utsökta hamburgare av mediumstorlek med sting av tryffel.
Till middag erbjuds en sexrätters avsmakningsmeny för rena fyndpriset, 31 euro. Det är vad en varmrätt kostar på en motsvarande restaurang i Stockholm. Tillsammans med ett utsökt vinpaket landar notan för två under tusenlappen. Mycket prisvärt, som sagt.
Inriktningen är modern spansk gastronomi utan att för den skull övergå i experimentlusta.
En lika enkel som god sallad med räkor följs av gratinerad aubergine innan vi går över till huvudrätterna. Dagens fångst är kummel, denna på Mallorca så vanligt förekommande fisk, len och smakrik. Fast intressantast är nog köttbullarna på hare, serverade med små potatisar.
Desserten byts enligt vår önskan till ost, manchego, till vilken vi erbjuds ett udda och torrt dessertvin. En fin avrundning på en måltid som inte är särskilt tidskrävande, allt kommer i fyra serveringar.
Frukostbuffén bygger på ett mindre urval av högklassiga råvaror, inte minst skinka av flera slag, gott kaffe, frukter och färskpressad juice.
Restaurangen är förstås öppen för andra än hotellgäster, men för att hitta den måste man nog känna till var den är lokaliserad. Den är just ett hål i väggen.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/29/hotell-majestatiskt-och-historiskt-i-mallorcansk-stil/

Kom i positiv spiral med en budget :: Soliga semesterdagar sätter spår i plånboken. Dags att göra en budget i höst. Komma in i en positiv pengaspiral och spara vart tionde.
http://www.gp.se/ekonomi/minapengar/1.1973871-kom-i-positiv-spiral-med-en-budget

"Ser vi inte framåt gör våra konkurrenter det" :: Historien om sjömannen som föll överbord och blev ciderkung har fått internationell spridning efter entreprenörs-VM. Men egentligen ser Peter Bronsman hellre framåt än bakåt.
När avtalet med världens näst största bryggeri är i hamn är det nya målet att starta 100 pubar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1974339--ser-vi-inte-framat-gor-vara-konkurrenter-det-

02-Sep-2013 01:07

Ryanair: Kritiken "totalt nonsens" - Vasabladet :: http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/6647

Dagligvaror: Coop gör klart nytt avtal, säger upp 200 personer - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3Dddd15bfc-1224-4636-961c-d9aa8bd916b9

Färre arbetslösa inom EU - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/farre-arbetslosa-inom-eu/

Nedåt på USA-börserna - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nedat-pa-usa-borserna_8472752.svd

Obama ska lära sig miljöteknik av KTH-forskare - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/obama/article17379711.ab

För dåliga löneökningar för de sämst betalda och lönediskriminering. Det är ... - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/ekonomi/2013/08/31/avtal-for-bankanstallda-sags-upp/

Självförtroende viktigt i sparande - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/ekonomi/2013/08/31/sjalvfortroende-viktigt-i-sparande/

Northlands information sågas - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/northlands-information-sagas/

Näringsliv vill flytta helgdagar - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/naringsliv-vill-flytta-helgdagar_8474498.svd

02-Sep-2013 01:07 gör

Hotell: Majestätiskt och historiskt i mallorcansk stil :: Uttrycket "ett hål i väggen" brukar tjäna som beskrivning av en liten oansenlig restaurang, helst av det bättre slaget.
Boutiquehotellet Can Cera i hjärtat av gamla stan i Palma kan beskrivas som hål i väggen så tillvida att man gör entré genom en massiv träport i en stenfasad som inte vittnar om någon hotellverksamhet.
Litet är det också, bara tolv rum, men knappast oansenligt. Tvärtom är Can Cera ett relativt nytt (öppnade 2011) tillskott till floran av små lyxiga hotell på semesterön Mallorca.
Nu när den värsta värmeböljan har avtagit och horderna av turister lämnat ön är Palma ett perfekt resmål för en långweekend innan den svenska vintern obarmhärtigt slår till.
Läget är perfekt. Hotellet ligger på en gågata, San Francisco, en liten bit från Plaza Santa Eulalia vars uteserveringar förefaller vara turiststråkens sista utpost i den här delen av stan.
Vi befinner oss några få kvarter nordost om Palmas berömda katedral. Således inte långt ifrån Parc de la Mar och strandpromenaden längs bukten.
Österut är det inte långt till närmaste strand. En tröst, eftersom det enda vi saknar på hotellet är pool.I gengäld finns ett litet spa med bastu (inget som lockar oss i sommarhettan), hamam och jacuzzi. Det är som sagt litet, men å andra sidan kan man reservera det för ensamt bruk utan extra kostnad.
Ett grundutbud på ett dussintal behandlingar erbjuds i hotellets enda behandlingsrum. Hantlaget hos massösen är professionellt, här löses stressrelaterade muskelknutar upp.
Miljön är historisk. Byggnaden är med sina över 700 år en av de äldsta i Palma. En välvd passage leder från gatan till en för de här kvarteren typisk stenbelagd innergård. I mitten skjuter en palm mot himlen.
Innergården är något av en oas och hotellets hjärta. Platsen är rogivande. Vi slår oss ned i korgmöblerna och njuter av ett glas cava medan receptionisten tar hand om både bagage och pappersarbete.
Vi erbjuds ett deluxerum högst upp, den enklaste rumskategorin – fast det kan man inte tro. Rummet är mycket stort och takhöjden är imponerande. Räknat i kubikmeter måste det vara ett av de största hotellrum vi bott i.
Alla rum är individuellt utformade och dekorerade. Vårt har två stora franska fönster mot gatan, från sov- respektive badrum. Dessa skänker ljus men ingen insyn från byggnaden mitt emot, som ser övergiven ut.
Mörkläggande fönsterluckor öppnas inåt rummet. Väggarna är vita, brutna av bruna träbalkar. Ett antikt vitrinskåp är fyllt med böcker, men låst, visar det sig.
Luftkonditionering och andra bekvämligheter fungerar utmärkt. Tyvärr har den obegripliga designtrenden med badrum utan dörr tillämpats här. Visserligen kan planlösningen betraktas som endast halvöppen och det finns dörr till toaletten – fast i glas. Men det är inte tillräckligt privat för att kunna rekommenderas för nyförälskade.
Från takterrassen, utrustad med solstolar, har vi utsikt över gamla stans takåsar.
Hotellet har inte mindre än fem generösa sällskapsrum, flera av dem i fil på första våningen. Dessa ger ett nästan slottsliknande intryck, antikt möblerade i mallorcansk stil, med högt i tak och imposanta pardörrar. Här känns historiens vingslag som tydligast och här förstår man att huset en gång var privatbostad för någon förmögen familj.
Men varma dagar är förstås innergården trevligast. Här finns restaurangen, med en uteservering som ligger skyddad i valvet mot gatan.
Till lunch äter vi tapasliknande rätter. Hamburgesa visar sig vara två utsökta hamburgare av mediumstorlek med sting av tryffel.
Till middag erbjuds en sexrätters avsmakningsmeny för rena fyndpriset, 31 euro. Det är vad en varmrätt kostar på en motsvarande restaurang i Stockholm. Tillsammans med ett utsökt vinpaket landar notan för två under tusenlappen. Mycket prisvärt, som sagt.
Inriktningen är modern spansk gastronomi utan att för den skull övergå i experimentlusta.
En lika enkel som god sallad med räkor följs av gratinerad aubergine innan vi går över till huvudrätterna. Dagens fångst är kummel, denna på Mallorca så vanligt förekommande fisk, len och smakrik. Fast intressantast är nog köttbullarna på hare, serverade med små potatisar.
Desserten byts enligt vår önskan till ost, manchego, till vilken vi erbjuds ett udda och torrt dessertvin. En fin avrundning på en måltid som inte är särskilt tidskrävande, allt kommer i fyra serveringar.
Frukostbuffén bygger på ett mindre urval av högklassiga råvaror, inte minst skinka av flera slag, gott kaffe, frukter och färskpressad juice.
Restaurangen är förstås öppen för andra än hotellgäster, men för att hitta den måste man nog känna till var den är lokaliserad. Den är just ett hål i väggen.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/29/hotell-majestatiskt-och-historiskt-i-mallorcansk-stil/

Kom i positiv spiral med en budget :: Soliga semesterdagar sätter spår i plånboken. Dags att göra en budget i höst. Komma in i en positiv pengaspiral och spara vart tionde.
http://www.gp.se/ekonomi/minapengar/1.1973871-kom-i-positiv-spiral-med-en-budget

"Ser vi inte framåt gör våra konkurrenter det" :: Historien om sjömannen som föll överbord och blev ciderkung har fått internationell spridning efter entreprenörs-VM. Men egentligen ser Peter Bronsman hellre framåt än bakåt.
När avtalet med världens näst största bryggeri är i hamn är det nya målet att starta 100 pubar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1974339--ser-vi-inte-framat-gor-vara-konkurrenter-det-

Dagligvaror: Coop gör klart nytt avtal, säger upp 200 personer - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3Dddd15bfc-1224-4636-961c-d9aa8bd916b9

02-Sep-2013 00:06

Ryanair: Kritiken "totalt nonsens" - Vasabladet :: http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/6647

Dagligvaror: Coop gör klart nytt avtal, säger upp 200 personer - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3Dddd15bfc-1224-4636-961c-d9aa8bd916b9

Färre arbetslösa inom EU - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/farre-arbetslosa-inom-eu/

Nedåt på USA-börserna - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nedat-pa-usa-borserna_8472752.svd

Obama ska lära sig miljöteknik av KTH-forskare - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/obama/article17379711.ab

För dåliga löneökningar för de sämst betalda och lönediskriminering. Det är ... - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/ekonomi/2013/08/31/avtal-for-bankanstallda-sags-upp/

Självförtroende viktigt i sparande - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/ekonomi/2013/08/31/sjalvfortroende-viktigt-i-sparande/

Northlands information sågas - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/northlands-information-sagas/

Näringsliv vill flytta helgdagar - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/naringsliv-vill-flytta-helgdagar_8474498.svd

02-Sep-2013 00:06 gör

Hotell: Majestätiskt och historiskt i mallorcansk stil :: Uttrycket "ett hål i väggen" brukar tjäna som beskrivning av en liten oansenlig restaurang, helst av det bättre slaget.
Boutiquehotellet Can Cera i hjärtat av gamla stan i Palma kan beskrivas som hål i väggen så tillvida att man gör entré genom en massiv träport i en stenfasad som inte vittnar om någon hotellverksamhet.
Litet är det också, bara tolv rum, men knappast oansenligt. Tvärtom är Can Cera ett relativt nytt (öppnade 2011) tillskott till floran av små lyxiga hotell på semesterön Mallorca.
Nu när den värsta värmeböljan har avtagit och horderna av turister lämnat ön är Palma ett perfekt resmål för en långweekend innan den svenska vintern obarmhärtigt slår till.
Läget är perfekt. Hotellet ligger på en gågata, San Francisco, en liten bit från Plaza Santa Eulalia vars uteserveringar förefaller vara turiststråkens sista utpost i den här delen av stan.
Vi befinner oss några få kvarter nordost om Palmas berömda katedral. Således inte långt ifrån Parc de la Mar och strandpromenaden längs bukten.
Österut är det inte långt till närmaste strand. En tröst, eftersom det enda vi saknar på hotellet är pool.I gengäld finns ett litet spa med bastu (inget som lockar oss i sommarhettan), hamam och jacuzzi. Det är som sagt litet, men å andra sidan kan man reservera det för ensamt bruk utan extra kostnad.
Ett grundutbud på ett dussintal behandlingar erbjuds i hotellets enda behandlingsrum. Hantlaget hos massösen är professionellt, här löses stressrelaterade muskelknutar upp.
Miljön är historisk. Byggnaden är med sina över 700 år en av de äldsta i Palma. En välvd passage leder från gatan till en för de här kvarteren typisk stenbelagd innergård. I mitten skjuter en palm mot himlen.
Innergården är något av en oas och hotellets hjärta. Platsen är rogivande. Vi slår oss ned i korgmöblerna och njuter av ett glas cava medan receptionisten tar hand om både bagage och pappersarbete.
Vi erbjuds ett deluxerum högst upp, den enklaste rumskategorin – fast det kan man inte tro. Rummet är mycket stort och takhöjden är imponerande. Räknat i kubikmeter måste det vara ett av de största hotellrum vi bott i.
Alla rum är individuellt utformade och dekorerade. Vårt har två stora franska fönster mot gatan, från sov- respektive badrum. Dessa skänker ljus men ingen insyn från byggnaden mitt emot, som ser övergiven ut.
Mörkläggande fönsterluckor öppnas inåt rummet. Väggarna är vita, brutna av bruna träbalkar. Ett antikt vitrinskåp är fyllt med böcker, men låst, visar det sig.
Luftkonditionering och andra bekvämligheter fungerar utmärkt. Tyvärr har den obegripliga designtrenden med badrum utan dörr tillämpats här. Visserligen kan planlösningen betraktas som endast halvöppen och det finns dörr till toaletten – fast i glas. Men det är inte tillräckligt privat för att kunna rekommenderas för nyförälskade.
Från takterrassen, utrustad med solstolar, har vi utsikt över gamla stans takåsar.
Hotellet har inte mindre än fem generösa sällskapsrum, flera av dem i fil på första våningen. Dessa ger ett nästan slottsliknande intryck, antikt möblerade i mallorcansk stil, med högt i tak och imposanta pardörrar. Här känns historiens vingslag som tydligast och här förstår man att huset en gång var privatbostad för någon förmögen familj.
Men varma dagar är förstås innergården trevligast. Här finns restaurangen, med en uteservering som ligger skyddad i valvet mot gatan.
Till lunch äter vi tapasliknande rätter. Hamburgesa visar sig vara två utsökta hamburgare av mediumstorlek med sting av tryffel.
Till middag erbjuds en sexrätters avsmakningsmeny för rena fyndpriset, 31 euro. Det är vad en varmrätt kostar på en motsvarande restaurang i Stockholm. Tillsammans med ett utsökt vinpaket landar notan för två under tusenlappen. Mycket prisvärt, som sagt.
Inriktningen är modern spansk gastronomi utan att för den skull övergå i experimentlusta.
En lika enkel som god sallad med räkor följs av gratinerad aubergine innan vi går över till huvudrätterna. Dagens fångst är kummel, denna på Mallorca så vanligt förekommande fisk, len och smakrik. Fast intressantast är nog köttbullarna på hare, serverade med små potatisar.
Desserten byts enligt vår önskan till ost, manchego, till vilken vi erbjuds ett udda och torrt dessertvin. En fin avrundning på en måltid som inte är särskilt tidskrävande, allt kommer i fyra serveringar.
Frukostbuffén bygger på ett mindre urval av högklassiga råvaror, inte minst skinka av flera slag, gott kaffe, frukter och färskpressad juice.
Restaurangen är förstås öppen för andra än hotellgäster, men för att hitta den måste man nog känna till var den är lokaliserad. Den är just ett hål i väggen.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/29/hotell-majestatiskt-och-historiskt-i-mallorcansk-stil/

Kom i positiv spiral med en budget :: Soliga semesterdagar sätter spår i plånboken. Dags att göra en budget i höst. Komma in i en positiv pengaspiral och spara vart tionde.
http://www.gp.se/ekonomi/minapengar/1.1973871-kom-i-positiv-spiral-med-en-budget

"Ser vi inte framåt gör våra konkurrenter det" :: Historien om sjömannen som föll överbord och blev ciderkung har fått internationell spridning efter entreprenörs-VM. Men egentligen ser Peter Bronsman hellre framåt än bakåt.
När avtalet med världens näst största bryggeri är i hamn är det nya målet att starta 100 pubar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1974339--ser-vi-inte-framat-gor-vara-konkurrenter-det-

Dagligvaror: Coop gör klart nytt avtal, säger upp 200 personer - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3Dddd15bfc-1224-4636-961c-d9aa8bd916b9

01-Sep-2013 23:06

Dagligvaror: Coop gör klart nytt avtal, säger upp 200 personer - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3Dddd15bfc-1224-4636-961c-d9aa8bd916b9

Färre arbetslösa inom EU - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/farre-arbetslosa-inom-eu/

Nedåt på USA-börserna - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nedat-pa-usa-borserna_8472752.svd

Obama ska lära sig miljöteknik av KTH-forskare - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/obama/article17379711.ab

För dåliga löneökningar för de sämst betalda och lönediskriminering. Det är ... - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/ekonomi/2013/08/31/avtal-for-bankanstallda-sags-upp/

Självförtroende viktigt i sparande - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/ekonomi/2013/08/31/sjalvfortroende-viktigt-i-sparande/

Northlands information sågas - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/northlands-information-sagas/

Näringsliv vill flytta helgdagar - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/naringsliv-vill-flytta-helgdagar_8474498.svd

Ryanair sämst på att följa ARN:s beslut - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D106%26artikel%3D5630434

01-Sep-2013 23:06 gör

Hotell: Majestätiskt och historiskt i mallorcansk stil :: Uttrycket "ett hål i väggen" brukar tjäna som beskrivning av en liten oansenlig restaurang, helst av det bättre slaget.
Boutiquehotellet Can Cera i hjärtat av gamla stan i Palma kan beskrivas som hål i väggen så tillvida att man gör entré genom en massiv träport i en stenfasad som inte vittnar om någon hotellverksamhet.
Litet är det också, bara tolv rum, men knappast oansenligt. Tvärtom är Can Cera ett relativt nytt (öppnade 2011) tillskott till floran av små lyxiga hotell på semesterön Mallorca.
Nu när den värsta värmeböljan har avtagit och horderna av turister lämnat ön är Palma ett perfekt resmål för en långweekend innan den svenska vintern obarmhärtigt slår till.
Läget är perfekt. Hotellet ligger på en gågata, San Francisco, en liten bit från Plaza Santa Eulalia vars uteserveringar förefaller vara turiststråkens sista utpost i den här delen av stan.
Vi befinner oss några få kvarter nordost om Palmas berömda katedral. Således inte långt ifrån Parc de la Mar och strandpromenaden längs bukten.
Österut är det inte långt till närmaste strand. En tröst, eftersom det enda vi saknar på hotellet är pool.I gengäld finns ett litet spa med bastu (inget som lockar oss i sommarhettan), hamam och jacuzzi. Det är som sagt litet, men å andra sidan kan man reservera det för ensamt bruk utan extra kostnad.
Ett grundutbud på ett dussintal behandlingar erbjuds i hotellets enda behandlingsrum. Hantlaget hos massösen är professionellt, här löses stressrelaterade muskelknutar upp.
Miljön är historisk. Byggnaden är med sina över 700 år en av de äldsta i Palma. En välvd passage leder från gatan till en för de här kvarteren typisk stenbelagd innergård. I mitten skjuter en palm mot himlen.
Innergården är något av en oas och hotellets hjärta. Platsen är rogivande. Vi slår oss ned i korgmöblerna och njuter av ett glas cava medan receptionisten tar hand om både bagage och pappersarbete.
Vi erbjuds ett deluxerum högst upp, den enklaste rumskategorin – fast det kan man inte tro. Rummet är mycket stort och takhöjden är imponerande. Räknat i kubikmeter måste det vara ett av de största hotellrum vi bott i.
Alla rum är individuellt utformade och dekorerade. Vårt har två stora franska fönster mot gatan, från sov- respektive badrum. Dessa skänker ljus men ingen insyn från byggnaden mitt emot, som ser övergiven ut.
Mörkläggande fönsterluckor öppnas inåt rummet. Väggarna är vita, brutna av bruna träbalkar. Ett antikt vitrinskåp är fyllt med böcker, men låst, visar det sig.
Luftkonditionering och andra bekvämligheter fungerar utmärkt. Tyvärr har den obegripliga designtrenden med badrum utan dörr tillämpats här. Visserligen kan planlösningen betraktas som endast halvöppen och det finns dörr till toaletten – fast i glas. Men det är inte tillräckligt privat för att kunna rekommenderas för nyförälskade.
Från takterrassen, utrustad med solstolar, har vi utsikt över gamla stans takåsar.
Hotellet har inte mindre än fem generösa sällskapsrum, flera av dem i fil på första våningen. Dessa ger ett nästan slottsliknande intryck, antikt möblerade i mallorcansk stil, med högt i tak och imposanta pardörrar. Här känns historiens vingslag som tydligast och här förstår man att huset en gång var privatbostad för någon förmögen familj.
Men varma dagar är förstås innergården trevligast. Här finns restaurangen, med en uteservering som ligger skyddad i valvet mot gatan.
Till lunch äter vi tapasliknande rätter. Hamburgesa visar sig vara två utsökta hamburgare av mediumstorlek med sting av tryffel.
Till middag erbjuds en sexrätters avsmakningsmeny för rena fyndpriset, 31 euro. Det är vad en varmrätt kostar på en motsvarande restaurang i Stockholm. Tillsammans med ett utsökt vinpaket landar notan för två under tusenlappen. Mycket prisvärt, som sagt.
Inriktningen är modern spansk gastronomi utan att för den skull övergå i experimentlusta.
En lika enkel som god sallad med räkor följs av gratinerad aubergine innan vi går över till huvudrätterna. Dagens fångst är kummel, denna på Mallorca så vanligt förekommande fisk, len och smakrik. Fast intressantast är nog köttbullarna på hare, serverade med små potatisar.
Desserten byts enligt vår önskan till ost, manchego, till vilken vi erbjuds ett udda och torrt dessertvin. En fin avrundning på en måltid som inte är särskilt tidskrävande, allt kommer i fyra serveringar.
Frukostbuffén bygger på ett mindre urval av högklassiga råvaror, inte minst skinka av flera slag, gott kaffe, frukter och färskpressad juice.
Restaurangen är förstås öppen för andra än hotellgäster, men för att hitta den måste man nog känna till var den är lokaliserad. Den är just ett hål i väggen.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/29/hotell-majestatiskt-och-historiskt-i-mallorcansk-stil/

Kom i positiv spiral med en budget :: Soliga semesterdagar sätter spår i plånboken. Dags att göra en budget i höst. Komma in i en positiv pengaspiral och spara vart tionde.
http://www.gp.se/ekonomi/minapengar/1.1973871-kom-i-positiv-spiral-med-en-budget

"Ser vi inte framåt gör våra konkurrenter det" :: Historien om sjömannen som föll överbord och blev ciderkung har fått internationell spridning efter entreprenörs-VM. Men egentligen ser Peter Bronsman hellre framåt än bakåt.
När avtalet med världens näst största bryggeri är i hamn är det nya målet att starta 100 pubar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1974339--ser-vi-inte-framat-gor-vara-konkurrenter-det-

Dagligvaror: Coop gör klart nytt avtal, säger upp 200 personer - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3Dddd15bfc-1224-4636-961c-d9aa8bd916b9

01-Sep-2013 22:05

Färre arbetslösa inom EU - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/farre-arbetslosa-inom-eu/

Nedåt på USA-börserna - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nedat-pa-usa-borserna_8472752.svd

Obama ska lära sig miljöteknik av KTH-forskare - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/obama/article17379711.ab

För dåliga löneökningar för de sämst betalda och lönediskriminering. Det är ... - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/ekonomi/2013/08/31/avtal-for-bankanstallda-sags-upp/

Självförtroende viktigt i sparande - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/ekonomi/2013/08/31/sjalvfortroende-viktigt-i-sparande/

Northlands information sågas - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/northlands-information-sagas/

Näringsliv vill flytta helgdagar - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/naringsliv-vill-flytta-helgdagar_8474498.svd

Stark sommarbörs lockar sparare - Eskilstuna-Kuriren :: http://ekuriren.se/jobbpengar/ekonomi/1.1894558-stark-sommarbors-lockar-sparare

Ryanair sämst på att följa ARN:s beslut - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D106%26artikel%3D5630434

01-Sep-2013 22:05 gör

Hotell: Majestätiskt och historiskt i mallorcansk stil :: Uttrycket "ett hål i väggen" brukar tjäna som beskrivning av en liten oansenlig restaurang, helst av det bättre slaget.
Boutiquehotellet Can Cera i hjärtat av gamla stan i Palma kan beskrivas som hål i väggen så tillvida att man gör entré genom en massiv träport i en stenfasad som inte vittnar om någon hotellverksamhet.
Litet är det också, bara tolv rum, men knappast oansenligt. Tvärtom är Can Cera ett relativt nytt (öppnade 2011) tillskott till floran av små lyxiga hotell på semesterön Mallorca.
Nu när den värsta värmeböljan har avtagit och horderna av turister lämnat ön är Palma ett perfekt resmål för en långweekend innan den svenska vintern obarmhärtigt slår till.
Läget är perfekt. Hotellet ligger på en gågata, San Francisco, en liten bit från Plaza Santa Eulalia vars uteserveringar förefaller vara turiststråkens sista utpost i den här delen av stan.
Vi befinner oss några få kvarter nordost om Palmas berömda katedral. Således inte långt ifrån Parc de la Mar och strandpromenaden längs bukten.
Österut är det inte långt till närmaste strand. En tröst, eftersom det enda vi saknar på hotellet är pool.I gengäld finns ett litet spa med bastu (inget som lockar oss i sommarhettan), hamam och jacuzzi. Det är som sagt litet, men å andra sidan kan man reservera det för ensamt bruk utan extra kostnad.
Ett grundutbud på ett dussintal behandlingar erbjuds i hotellets enda behandlingsrum. Hantlaget hos massösen är professionellt, här löses stressrelaterade muskelknutar upp.
Miljön är historisk. Byggnaden är med sina över 700 år en av de äldsta i Palma. En välvd passage leder från gatan till en för de här kvarteren typisk stenbelagd innergård. I mitten skjuter en palm mot himlen.
Innergården är något av en oas och hotellets hjärta. Platsen är rogivande. Vi slår oss ned i korgmöblerna och njuter av ett glas cava medan receptionisten tar hand om både bagage och pappersarbete.
Vi erbjuds ett deluxerum högst upp, den enklaste rumskategorin – fast det kan man inte tro. Rummet är mycket stort och takhöjden är imponerande. Räknat i kubikmeter måste det vara ett av de största hotellrum vi bott i.
Alla rum är individuellt utformade och dekorerade. Vårt har två stora franska fönster mot gatan, från sov- respektive badrum. Dessa skänker ljus men ingen insyn från byggnaden mitt emot, som ser övergiven ut.
Mörkläggande fönsterluckor öppnas inåt rummet. Väggarna är vita, brutna av bruna träbalkar. Ett antikt vitrinskåp är fyllt med böcker, men låst, visar det sig.
Luftkonditionering och andra bekvämligheter fungerar utmärkt. Tyvärr har den obegripliga designtrenden med badrum utan dörr tillämpats här. Visserligen kan planlösningen betraktas som endast halvöppen och det finns dörr till toaletten – fast i glas. Men det är inte tillräckligt privat för att kunna rekommenderas för nyförälskade.
Från takterrassen, utrustad med solstolar, har vi utsikt över gamla stans takåsar.
Hotellet har inte mindre än fem generösa sällskapsrum, flera av dem i fil på första våningen. Dessa ger ett nästan slottsliknande intryck, antikt möblerade i mallorcansk stil, med högt i tak och imposanta pardörrar. Här känns historiens vingslag som tydligast och här förstår man att huset en gång var privatbostad för någon förmögen familj.
Men varma dagar är förstås innergården trevligast. Här finns restaurangen, med en uteservering som ligger skyddad i valvet mot gatan.
Till lunch äter vi tapasliknande rätter. Hamburgesa visar sig vara två utsökta hamburgare av mediumstorlek med sting av tryffel.
Till middag erbjuds en sexrätters avsmakningsmeny för rena fyndpriset, 31 euro. Det är vad en varmrätt kostar på en motsvarande restaurang i Stockholm. Tillsammans med ett utsökt vinpaket landar notan för två under tusenlappen. Mycket prisvärt, som sagt.
Inriktningen är modern spansk gastronomi utan att för den skull övergå i experimentlusta.
En lika enkel som god sallad med räkor följs av gratinerad aubergine innan vi går över till huvudrätterna. Dagens fångst är kummel, denna på Mallorca så vanligt förekommande fisk, len och smakrik. Fast intressantast är nog köttbullarna på hare, serverade med små potatisar.
Desserten byts enligt vår önskan till ost, manchego, till vilken vi erbjuds ett udda och torrt dessertvin. En fin avrundning på en måltid som inte är särskilt tidskrävande, allt kommer i fyra serveringar.
Frukostbuffén bygger på ett mindre urval av högklassiga råvaror, inte minst skinka av flera slag, gott kaffe, frukter och färskpressad juice.
Restaurangen är förstås öppen för andra än hotellgäster, men för att hitta den måste man nog känna till var den är lokaliserad. Den är just ett hål i väggen.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/29/hotell-majestatiskt-och-historiskt-i-mallorcansk-stil/

Kom i positiv spiral med en budget :: Soliga semesterdagar sätter spår i plånboken. Dags att göra en budget i höst. Komma in i en positiv pengaspiral och spara vart tionde.
http://www.gp.se/ekonomi/minapengar/1.1973871-kom-i-positiv-spiral-med-en-budget

"Ser vi inte framåt gör våra konkurrenter det" :: Historien om sjömannen som föll överbord och blev ciderkung har fått internationell spridning efter entreprenörs-VM. Men egentligen ser Peter Bronsman hellre framåt än bakåt.
När avtalet med världens näst största bryggeri är i hamn är det nya målet att starta 100 pubar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1974339--ser-vi-inte-framat-gor-vara-konkurrenter-det-

Dagligvaror: Coop gör klart nytt avtal, säger upp 200 personer - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3Dddd15bfc-1224-4636-961c-d9aa8bd916b9

01-Sep-2013 21:04

Färre arbetslösa inom EU - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/farre-arbetslosa-inom-eu/

Nedåt på USA-börserna - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nedat-pa-usa-borserna_8472752.svd

Obama ska lära sig miljöteknik av KTH-forskare - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/obama/article17379711.ab

Nej till brittisk insats i Syrien - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D83%26artikel%3D5631269

Självförtroende viktigt i sparande - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/ekonomi/2013/08/31/sjalvfortroende-viktigt-i-sparande/

Northlands information sågas - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/8/30/northlands-information-sagas/

Ärkebiskopen: Lördagen minskar helgernas värde - Vasabladet :: http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/6794

Stark sommarbörs lockar sparare - Eskilstuna-Kuriren :: http://ekuriren.se/jobbpengar/ekonomi/1.1894558-stark-sommarbors-lockar-sparare

Ryanair sämst på att följa ARN:s beslut - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D106%26artikel%3D5630434

01-Sep-2013 21:04 gör

Hotell: Majestätiskt och historiskt i mallorcansk stil :: Uttrycket "ett hål i väggen" brukar tjäna som beskrivning av en liten oansenlig restaurang, helst av det bättre slaget.
Boutiquehotellet Can Cera i hjärtat av gamla stan i Palma kan beskrivas som hål i väggen så tillvida att man gör entré genom en massiv träport i en stenfasad som inte vittnar om någon hotellverksamhet.
Litet är det också, bara tolv rum, men knappast oansenligt. Tvärtom är Can Cera ett relativt nytt (öppnade 2011) tillskott till floran av små lyxiga hotell på semesterön Mallorca.
Nu när den värsta värmeböljan har avtagit och horderna av turister lämnat ön är Palma ett perfekt resmål för en långweekend innan den svenska vintern obarmhärtigt slår till.
Läget är perfekt. Hotellet ligger på en gågata, San Francisco, en liten bit från Plaza Santa Eulalia vars uteserveringar förefaller vara turiststråkens sista utpost i den här delen av stan.
Vi befinner oss några få kvarter nordost om Palmas berömda katedral. Således inte långt ifrån Parc de la Mar och strandpromenaden längs bukten.
Österut är det inte långt till närmaste strand. En tröst, eftersom det enda vi saknar på hotellet är pool.I gengäld finns ett litet spa med bastu (inget som lockar oss i sommarhettan), hamam och jacuzzi. Det är som sagt litet, men å andra sidan kan man reservera det för ensamt bruk utan extra kostnad.
Ett grundutbud på ett dussintal behandlingar erbjuds i hotellets enda behandlingsrum. Hantlaget hos massösen är professionellt, här löses stressrelaterade muskelknutar upp.
Miljön är historisk. Byggnaden är med sina över 700 år en av de äldsta i Palma. En välvd passage leder från gatan till en för de här kvarteren typisk stenbelagd innergård. I mitten skjuter en palm mot himlen.
Innergården är något av en oas och hotellets hjärta. Platsen är rogivande. Vi slår oss ned i korgmöblerna och njuter av ett glas cava medan receptionisten tar hand om både bagage och pappersarbete.
Vi erbjuds ett deluxerum högst upp, den enklaste rumskategorin – fast det kan man inte tro. Rummet är mycket stort och takhöjden är imponerande. Räknat i kubikmeter måste det vara ett av de största hotellrum vi bott i.
Alla rum är individuellt utformade och dekorerade. Vårt har två stora franska fönster mot gatan, från sov- respektive badrum. Dessa skänker ljus men ingen insyn från byggnaden mitt emot, som ser övergiven ut.
Mörkläggande fönsterluckor öppnas inåt rummet. Väggarna är vita, brutna av bruna träbalkar. Ett antikt vitrinskåp är fyllt med böcker, men låst, visar det sig.
Luftkonditionering och andra bekvämligheter fungerar utmärkt. Tyvärr har den obegripliga designtrenden med badrum utan dörr tillämpats här. Visserligen kan planlösningen betraktas som endast halvöppen och det finns dörr till toaletten – fast i glas. Men det är inte tillräckligt privat för att kunna rekommenderas för nyförälskade.
Från takterrassen, utrustad med solstolar, har vi utsikt över gamla stans takåsar.
Hotellet har inte mindre än fem generösa sällskapsrum, flera av dem i fil på första våningen. Dessa ger ett nästan slottsliknande intryck, antikt möblerade i mallorcansk stil, med högt i tak och imposanta pardörrar. Här känns historiens vingslag som tydligast och här förstår man att huset en gång var privatbostad för någon förmögen familj.
Men varma dagar är förstås innergården trevligast. Här finns restaurangen, med en uteservering som ligger skyddad i valvet mot gatan.
Till lunch äter vi tapasliknande rätter. Hamburgesa visar sig vara två utsökta hamburgare av mediumstorlek med sting av tryffel.
Till middag erbjuds en sexrätters avsmakningsmeny för rena fyndpriset, 31 euro. Det är vad en varmrätt kostar på en motsvarande restaurang i Stockholm. Tillsammans med ett utsökt vinpaket landar notan för två under tusenlappen. Mycket prisvärt, som sagt.
Inriktningen är modern spansk gastronomi utan att för den skull övergå i experimentlusta.
En lika enkel som god sallad med räkor följs av gratinerad aubergine innan vi går över till huvudrätterna. Dagens fångst är kummel, denna på Mallorca så vanligt förekommande fisk, len och smakrik. Fast intressantast är nog köttbullarna på hare, serverade med små potatisar.
Desserten byts enligt vår önskan till ost, manchego, till vilken vi erbjuds ett udda och torrt dessertvin. En fin avrundning på en måltid som inte är särskilt tidskrävande, allt kommer i fyra serveringar.
Frukostbuffén bygger på ett mindre urval av högklassiga råvaror, inte minst skinka av flera slag, gott kaffe, frukter och färskpressad juice.
Restaurangen är förstås öppen för andra än hotellgäster, men för att hitta den måste man nog känna till var den är lokaliserad. Den är just ett hål i väggen.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/29/hotell-majestatiskt-och-historiskt-i-mallorcansk-stil/

Kom i positiv spiral med en budget :: Soliga semesterdagar sätter spår i plånboken. Dags att göra en budget i höst. Komma in i en positiv pengaspiral och spara vart tionde.
http://www.gp.se/ekonomi/minapengar/1.1973871-kom-i-positiv-spiral-med-en-budget

"Ser vi inte framåt gör våra konkurrenter det" :: Historien om sjömannen som föll överbord och blev ciderkung har fått internationell spridning efter entreprenörs-VM. Men egentligen ser Peter Bronsman hellre framåt än bakåt.
När avtalet med världens näst största bryggeri är i hamn är det nya målet att starta 100 pubar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1974339--ser-vi-inte-framat-gor-vara-konkurrenter-det-

Dagligvaror: Coop gör klart nytt avtal, säger upp 200 personer - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3Dddd15bfc-1224-4636-961c-d9aa8bd916b9