måndag 4 juni 2012

05-Jun-2012 06:19 att

Ingela D'Angelo ska ge
Volvo en känsla av lyx :: Ingela D´Angelo på Volvo PV kommer nedför trappan i svarta stövlar med höga klackar från Scorett, G-starjeans, Movadoklocka, vit skjorta från Massimo Dutti och en grön kavajjacka uppsydd i Kina efter en bild ur ett modemagasin.
Hon vet betydelsen av det första intrycket. Hur viktigt det är att varumärket sätter rätt avtryck.
http://www.gp.se/ekonomi/1.961627-ingela-d-angelo-ska-ge-volvo-en-kansla-av-lyx

USA-börser: Svajig börsdag i New York :: New York-börserna handlades blandat på måndagen, med Nasdaq upp, S&P oförändrat och Dow Jones ned, efter att orderingången för USA:s industri sjönk mer än väntat i april jämfört med månaden före samt att kinesiskt inköpschefsindex för tjänstesektorn backade i maj.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269274/NEW-YORK-INDUSTRIORDER-OCH-KINASTATISTIK-TYNGDE-DJIA--02/

Frätande ämne i Halmstads dricksvatten :: Alltför stora mängder av det frätande ämnet lut kom ut i Halmstads dricksvattensystem på måndagskvällen. Risken för frätskador bedömdes först som stort så SOS Alarm gick ut med en varning till allmänheten att inte använda vattnet alls.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269273/Fratande-amne-i-Halmstads-dricksvatten/

Analytiker tvekar om Riksbankens nästa steg :: Riksbanken spås lämna räntan oförändrad i juli men krisen i Europa gör att läget är mycket svårbedömt. Det uppger analytiker för Reuters i en Riksbanksenkät på måndagen.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269269/Analytiker-osakra-pa-Riksbankens-nasta-steg/

Riksbanken byter euro mot dollar :: Det lönar sig att hålla dollar i tider av kriser. Det anser Riksbanken och chefen Stefan Ingves, som ökat andelen amerikanska räntebärande värdepapper i valutareserven med 70 procent. Samtidigt har euroandelen krympt kraftigt.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269247/Det-lonar-sig-att-halla-dollar/

Merkel vill övervaka bankerna :: Övervakning av bankerna är ett mål på medellång sikt. En övervakning av sektorn kommer att diskuteras vid det kommande mötet. Det sade Tysklands förbundskansler Angela Merkel vid en presskonferens på måndagkvällen rapporterar Dow Jones Newswires.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269264/Tyskland-Bankovervakning-ett-mal-pa-medellang-sikt---Merkel/

S&P: 33 procents risk att Grekland lämnar EMU :: Kreditvärderingsinstitutet Standars & Poor's bedömer att risken för ett grekiskt utträde ur euron är "minst en på tre" om Grekland efter nyvalet den 17 juni väljer att avvisa de villkor som ställts för nödlånen från EU och IMF.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269267/SP-13-SANNOLIKHET-ATT-GREKLAND-LAMNAR-EUROOMRADET/

Välgörande snabbväxare på Gasellträff i Stockholm :: En entreprenör som helst ger bort varenda krona han tjänar och en annan som vill få oss att äta hälsosammare.När Dagens industri höll Gasellträff i Stockholm i går handlade en hel del om att göra gott.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269249/Gaseller/

Råvaror: Prisfall över hela linjen :: Priserna på råvaror backade, med undantag för WTI-oljan, på måndagen efter att orderingången för USA:s industri sjönk mer än väntat i april jämfört med månaden före samt att kinesiskt inköpschefsindex för tjänstesektorn backade i maj.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269263/RAVAROR-AMERIKANSK-OCH-KINESISK-STATISTIK-TYNGER/

Kina jagar farliga sökord :: De kinesiska myndigheterna vill verkligen inte att det skrivs på internet om årsdagen av massakern på Himmelska fridens torg.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269243/blockad-mot-sokord-om-himmelska-fridens-torg/

USA-börser: Fortsatta kursfall :: USA-börserna föll tillbaka mitt i måndagens handelssession. Under fredagen noterades breda kursfall på Wall Street i spåren av den svaga jobbstatistiken för maj. På måndagen presenterades vidare svag makrostatistik vad gäller industriorder för april.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269262/New-York-Svag-industriorder-tynger-DJIA--05/

Svensken turistar i krisländer :: Vi fortsätter att åka till ekonomiska krisländer som Grekland och Spanien på sommarsemestern, visar en kartläggning av våra resvanor.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269239/Svensken-turistar-i-krislander/

Tung uppförsbacke för alliansen :: Regeringen befinner sig i en brant uppförsbacke. Flera av småpartierna riskerar att åka ur riksdagen. Nu handlar allt om Moderaternas nästa drag.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269220/Stor-utmaning-for-alliansen/

USA-börser: Svag industri sänker kurserna :: New York-börserna gick ned på måndagen efter att orderingången för USA:s industri sjönk mer än väntat i april jämfört med månaden före samt att kinesiskt inköpschefsindex för tjänstesektorn backade i maj.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269261/NEW-YORK-SVAG-INDUSTRIORDERSTATISTIK-TYNGER-DJIA--03/

Stockholmsbörsen: Banker höll emot börsfallet :: Stockholmsbörsen handlas nästan uteslutande i rött under måndagen och fortsatte alltså nedåt för fjärde handelsdagen i följd. Bankaktier hade dock en bättre utveckling i spåren av spekulation om att en europeisk bankunion rycker närmare.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269260/BORSEN-FORTSATT-MINUS-BANKER-LINDRIGARE-UNDAN-OMXS30--11/

Tysk uppslutning bakom Merkel :: Den tyska koalitionsregeringen uppgav på måndagen att alla verktyg är redo för att skydda bankerna i euroområdet. Det rapporterar Bloomberg News efter att koalitionens ledare hållit överläggningar på måndagen.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269253/TYSKLAND-ALLA-VERKTYG-REDO-FOR-ATT-SKYDDA-BANKERNA---REGERING/

Debatt: Undvik onödig börsreglering :: Nya krav på reglering av börsbolag riskerar att slå mot fungerande modeller som den nordiska. De nordiska bolagen är redan bäst i Europa på bland annat öppenhet om ersättningar och på jämställdhet, skriver ­Hans-Ole Jochumsen, Jens ­Henriksson, Magnus Billing och Annika von Haartman, Nasdaq-OMX.

http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269256/Debatt-Undvik-onodig-borsreglering/

Handels sympativarslar inför hotellstrejk :: Handelsanställdas förbund varslar om sympatiåtgärder för att stödja Hotell- och restaurangfacket (HRF) i deras kommande konflikt. Sympativarslet innebär en blockad mot varuleveranser till tolv hotell. Blockaden träder i kraft den 14 juni klockan 17.00 om ett avtal inte har nåtts innan dess.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269255/Avtalsrorelse-Handels-varslar-om-sympatiatgarder-for-HRF/

Debatt: S svänger om andrahand :: Det saknas 85 000 bostäder bara i Stockholms län vilket hämmar tillväxten i hela­ ­landet. Därför vill nu också Socialdemokraterna underlätta för andra­­­handsuthyrning av bostäder och ger egna konkreta förslag. Det skriver socialdemokraternas bostads­politiska talesperson Veronica Palm.

http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269254/Debatt-S-svanger-om-andrahand/

USA-börser: Statistik sänker Wall Street :: New York-börserna gick ned på måndagen efter att orderingången för USA:s industri sjönk mer än väntat i april jämfört med månaden före samt att kinesiskt inköpschefsindex för tjänstesektorn backade i maj. Positiva nyheter kom från europeiskt håll angående banksektorn där utlåtanden gått i riktning mot en bankunion.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269251/NEW-YORK-NEDGANGAR-EFTER-SJUNKANDE-INDUSTRIORDER-DJIA--02/

Kommentar: Facebooks
farliga balansgång :: Amerikanen Nick Bergus lade ut en rolig kommentar på Facebook. Föga anade han att den skulle användas i en annons för sexhjälpmedel. Händelsen visar hur sociala medier tänjer gränserna i jakten på annonsintäkter.
http://di.se/Artiklar/2012/6/4/269207/Facebook-gar-farlig-balansgang/

Kolla själv när du får dina pengar av Skatteverket - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14926308.ab

Fastighetsbolag riskerar skattesmäll :: http://www.gp.se/ekonomi/1.965862-fastighetsbolag-riskerar-skattesmall

Borg: Viktigt att Europa ökar konkurrenskraften - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/borg-viktigt-att-europa-okar-konkurrenskraften_7252665.svd

Så klarar du sommarjobbet :: Feriejobbande ungdomar riskerar bli blåsta. Oseriösa arbetsgivare vill att man provjobbar gratis, varnar Handels Göteborg.
http://www.gp.se/ekonomi/1.965600-sa-klarar-du-sommarjobbet

Fortsatt boom för kaféerna :: http://www.gp.se/ekonomi/1.965465-fortsatt-boom-for-kafeerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar