onsdag 26 september 2012

27-Sep-2012 08:11 har

Asienbörser: Hausse i Kina :: Riskaptiten har kommit tillbaka något under natten och hjälpt börserna i Asien uppåt. Hopp om Kinastimulanser har gett visst stöd. Kinabörserna avancerade.
http://www.di.se/artiklar/2012/9/27/asienborser-hausse-i-kina/

Grönt ljus för SCA:s vindkraft :: SCA och norska Statkraft har beslutat att gå vidare med utbyggnaden av vindkraft i Sverige och har gett klartecken för byggstart av vindparkerna Björkhöjden och Ögonfägnaden i Jämtland och Västernorrland.
http://www.di.se/artiklar/2012/9/27/gront-ljus-for-scas-vindkraft/

TeliaSonera: Nordea Fonder har sålt nästan hela innehavet - DN - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram-details-page/?NewsId%3D733b2909-112c-4023-8265-61b637bd91cb

Nyheter i korthet torsdag 27 september :: LÄRARNA FÅR MER ÄN ANDRA. Lärarna har fått ett nytt fyraårigt löneavtal som ger 4,2 procents löneökning i år, vilket är mer än vad andra grupper har fått. År 2013 ger avtalet minst industrinormen och de sista två åren är sifferlösa. (DN, SvD)
HAMNKONFLIKT. Den varslade konflikten i svenska hamnar har brutit ut. (Ekot)
ÖKAT SPIONAGE MOT SVERIGE. Spionaget mot svensk militär förmåga har ökat, enligt den avgående chefen för den militära underrättelsetjänsten, Must. (SvD)
DUMPAR TELIA. Nordea Fonder har sålt nästan alla sina aktier i Teliasonera på grund av bolagets omstridda affärer i korrupta länder. (DN)
UKRAINA PRIVATISERAR. Regeringen ska inom kort presentera en lista på 1.200 företag som ska privatiseras för parlamentet. Bland dessa finns monopolistiska företag i landets energisektor, som helt domineras av olönsamma kolgruvor. (DI)
http://www.di.se/artiklar/2012/9/27/nyheter-i-korthet-torsdag-27-september/

Nordea dumpar Telia Sonera :: Nordea Fonder har sålt nästan alla sina aktier i Telia Sonera på grund av bolagets omstridda affärer i korrupta länder. Det skriver Dagens Nyheter.
http://www.di.se/artiklar/2012/9/27/nordea-dumpar-telia-sonera/

EU och IMF oeniga om Grekland :: Spänningarna bland Greklands långivare i trojkan, EU/ECB/IMF, har de senaste veckorna ökat om hur Greklands skuldkris ska hanteras. Det uppger företrädare för trojkan till Reuters.
http://www.di.se/artiklar/2012/9/27/eu-och-imf-oeniga-om-grekland/

Hamnkonflikten har brutit ut :: Den varslade konflikten i svenska hamnar har brutit ut efter att fackförbundet Transport och arbetsgivaren Sveriges hamnar har misslyckats med att komma överens om ett avtal.
http://www.di.se/artiklar/2012/9/27/hamnkonflikten-har-brutit-ut/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar