torsdag 29 november 2012

30-Nov-2012 06:25 ska

Muller krävs på miljoner :: Saab var på obestånd redan första kvartalet 2011, enligt SVT Rapport. Och enligt P4 utreds bolaget för skattebrott.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1145723-muller-kravs-pa-miljoner

Inget surfande vid matbordet :: Den vanligaste regeln för hur smartphones och surfplattor får användas i svenska familjer är att barnen inte får använda dem vid matbordet. Men reglerna gäller inte de vuxna.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1143888-inget-surfande-vid-matbordet

Här har börserna gått bäst :: Under 2012 är det en sydamerikansk börs som rusat överlägset mest. Men krisen i Europa har skapat mörka moln på flera europeiska aktiemarknader.
http://www.di.se/artiklar/2012/11/29/har-har-borserna-gatt-bast/

KD:s vill införa frivillig skolavslutning :: Socialminister Göran Hägglund vill genom en ändring i skollagen göra det frivilligt att delta i skolavslutning i kyrkan. På så sätt slipper man diskussionen om hur kyrklig skolavslutningen får vara. "Svenska barn utsätts för läskigare saker än att någon sjunger O Helga Natt i deras närhet", säger Göran Hägglund i dagens avsnitt av Veckans politik.
http://www.di.se/artiklar/2012/11/29/kds-vill-infora-frivillig-skolavslutning/

Aktiesparare får tidig julklapp :: Sparare som har sitt kapital i investeringssparkonton eller kapitalförsäkring får under 2013 en skattesänkning.
http://www.di.se/artiklar/2012/11/29/aktiesparare-far-tidig-julklapp/

Klart med samgående Billerud-Korsnäs - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/branscher/industri-och-fordon/klart-med-samgaende-billerud-korsnas_7712184.svd

Samarbete ska få bort alkoholreklam - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/samarbete-ska-fa-bort-alkoholreklam_7712236.svd

Snabbmöten ska ge jobb :: På fredag får 600 arbetslösa ungdomar "speeddejta" arbetsgivare. Tanken är att det ska leda till praktikplatser och i förlängningen till arbete.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1146304-snabbmoten-ska-ge-jobb

SEK: Vi är förda bakom ljuset :: På torsdagen avslöjade Dagens industri att statligt ägda Svensk exportkredit, SEK, anlitat en konsult som är dömd för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Efter avslöjande var känslorna upprörda på SEK. Delar av ilskan riktades mot Di:s reporter.
http://www.di.se/artiklar/2012/11/29/seks-ordforande-vi-ar-forda-bakom-ljuset/

Liten bit häst ska ge stort klirr i kassan :: Andelsägande av trav- galopphästar har funnits länge. Nu ska investeringsformen spridas till hopp- och dressyrhästar. Men än så länge har intresset bland privatpersoner varit svalt. Det skriver Dagens industri.
http://www.di.se/artiklar/2012/11/29/liten-bit-hast-ska-ge-stort-klirr-i-kassan/

Geithners tuffa bud får kritik :: USA:s finansminister Timothy Geithner presenterade på torsdagen ett tufft utgångsbud i förhandlingarna för att undvika ett fall utför budgetstupet, bud som den republikanska sidan uppfattar som provocerande.
http://www.di.se/artiklar/2012/11/30/geithners-tuffa-bud-far-kritik/

Volvo PV drar ned produktionen - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/volvo-pv-drar-ned-produktionen_7713538.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar