tisdag 11 december 2012

11-Dec-2012 14:54 ha

Större handelsunderskott i USA :: USA:s samlade underskott i handels- och tjänstebalansen steg till 42,2 miljarder dollar i oktober, från reviderade 40,3 miljarder dollar föregående månad (-41,5), enligt statistik från handelsdepartementet.
http://www.di.se/artiklar/2012/12/11/storre-handelsunderskott-i-usa/

Aktietips: Allt talar för gruvaktien :: Esbjörn Lundevall, aktiestrateg på SEB Aktiehandel, har hittat en gruvaktie med flera stora expansionsprojekt på gång. "Ett klart alternativ för den riskvillige".
http://www.di.se/artiklar/2012/12/11/aktietips-allt-talar-for-gruvaktien/

Tvärstopp för sänkt jordbruksstöd :: Jordbruksstödet är en av de stora stridsfrågorna när det gäller EU:s nya långtidsbudget. Kritikerna kräver kraftiga nedskärningar. Men de högljudda protesterna hjälper inte, hävdar en nationalekonom som har följt budgetspelet i snart ett decennium.
http://www.di.se/artiklar/2012/12/10/tvarstopp-for-sankt-jordbruksstod/

Stockholmsbörsen stiger svagt :: Stockholmsbörsen var svagt upp, tidig tisdagseftermiddag. Shamaran och Africa Oil noterades båda klart lägre och gruvbolaget Nordic Mines rekylerade ned. I pluskorgen hittades Cassandra Oil samt Lundin Petroleum och Swedish Match inom storbolagsindexet.
http://www.di.se/artiklar/2012/12/11/stockholmsborsen-stiger-svagt/

Småföretagen räknar med avmattning :: De svenska småföretagen ser en avmattning 2013, men räknar med fortsatt tillväxt. Sysselsättningen väntas samtidigt öka nästan lika mycket nästa år som den har gjort i år. Det säger Företagarnas chefekonom Lars Jagrén till Nyhetsbyrån Direkt på tisdagen.
http://www.di.se/artiklar/2012/12/11/smaforetagen-raknar-med-avmattning/

Kommun vill sluta med skolfoton :: Gävle kommun överväger att sluta med skolfotografering. Anledningen är bland annat att föräldrar som inte kan betala för bilderna och hamnar hos kronofogden har ökat. Under den här veckan ska rektorerna och grundskolechefen fatta ett beslut - men det är inte bara en ekonomisk fråga.
http://www.di.se/artiklar/2012/12/11/kommun-vill-sluta-med-skolfoton/

James Bonds stubin blir allt kortare :: James Bond använder allt oftare våld i sina filmer. På 46 år har det grova våldet i filmerna nästan tredubblats, konstaterar nyzeeländska forskare i en kartläggning.
http://www.di.se/artiklar/2012/12/11/james-bonds-stubin-blir-allt-kortare/

Hallpressen drar ner - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/branscher/handel-och-tjanster/hallpressen-drar-ner_7745872.svd

Nu haglar köprekarna - Privata Affärer :: http://www.privataaffarer.se/borsguiden/koprekarna-haglar-465138

Handeln skriver ner prognos :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1159573-handeln-skriver-ner-prognos

"Hollywoodfruarna ska ha min rosa trädgårdsslang" :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1154867--hollywoodfruarna-ska-ha-min-rosa-tradgardsslang-

Ost en lyx man unnar sig i dåliga tider :: Jenny Svensson är femte generationen i Hugo Ericson Ost och älskar den gamla ostaffären i Göteborgs saluhall.
Som nybliven vd och grossist i ostbranschen har hon mer än fulltecknat schema.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1156096-ost-en-lyx-man-unnar-sig-i-daliga-tider

Osthandlare tar priset :: Göteborgsregionens företagsammaste person 2012 heter Kenneth Torstensson och driver ostbutiken.se i Mölndal. Han prisas nu av Svenskt Näringsliv.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1159034-osthandlare-tar-priset

Många vill ha PPM-pengar i sparkonto :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1158737-manga-vill-ha-ppm-pengar-i-sparkonto

"Ska bli bästa storstad" :: På rankinglistor om företagsklimat har Göteborg rasat utför rejält. Nu får Göteborg en sin egen Företagslots – Sam Friberg som ska få ordning på kontakterna mellan staden och företagare.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1158333--ska-bli-basta-storstad-

"En helt ny framtid med Nevs" :: En av de fem presslinorna är igång. Sakta har livet återvänt till den gamla Saabfabriken.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1156318--en-helt-ny-framtid-med-nevs-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar