tisdag 8 januari 2013

08-Jan-2013 15:56 nya

New Wave stämmer Adidas över landslagströjor :: New Wave Group har blivit av med uppdraget att leverera spelartröjor till det svenska fotbollslandslaget. Bolagets vd Torsten Jansson ger sig nu in i en rättstvist med den nya leverantören Adidas, skriver Resume.se.
http://www.di.se/artiklar/2013/1/8/new-wave-stammer-adidas-over-landslagstrojor/

Svagaste yenen på två år :: Yenen handlas till de svagaste nivåerna på två år. Bakom ligger den nya regeringens löften om mer finanspolitisk stimulans och lättare penningpolitik. Frågan är om det kan lyfta den japanska ekonomin.
http://www.di.se/artiklar/2013/1/8/svagaste-yenen-pa-tva-ar/

Tre nya svenska städer får Ryanair-trafik - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/branscher/handel-och-tjanster/tre-nya-svenska-stader-far-ryanair-trafik_7806336.svd

Husvagnsförsäljningen i botten :: Förra årets såldes 3 449 husvagnar, enligt registreringsstatistik från Husvagnsbranschens Riksförbund. Ett tapp på 18 procent.
Många husvagnförsäljare har försvunnit och gått i konkurs efter ett antal kärva år.
- Vi är ensamma kvar i Göteborg, säger Leif Eliasson som äger Tagene Fritidscenter tillsammans med Sture Eklund.
Ett normalår säljer de omkring 300 husvagnar, varav 100 är helt nya.
- Förra året hade vi många i butiken som var intresserade men kunderna tvekar. En hade båt som de först skulle sälja och det är inte det lättaste. Men nu tror jag att botten är nådd.
Leif Eliasson hoppas att de negativa vindarna vänder, men en stabiliserad ekonomi tror han försäljningen tar fart igen.
- De senaste åren har vi sålt fler husbilar än husvagnar, trots att de är dubbelt så dyra.
Antalet nyregistrerade husbilar föll med 3,7 procent. Att siffran inte blev ännu lägre beror på nya regler vid årsskiftet som satte extra fart på registreringarna.
December var den sista månaden då det var möjligt att registrera husbilar som ej uppfyller Euro 5-normen. Många "lagerbilar" har registrerats för att sedan ställas av. Detta gör att decembersiffrorna för husbilar är helt missvisande, och kommer även att leda till låga registreringstal under de första månaderna 2013, tror Husvagnsbranschens Riksförbund.

http://www.gp.se/ekonomi/1.1200708-husvagnsforsaljningen-i-botten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar