tisdag 15 januari 2013

15-Jan-2013 19:45 ner

Nordenbörserna: Danmark ensamt på plussidan :: Av nordens storbolagsindex var det endast det läkemedelstunga danska som gick framåt på tisdagen. På makrofronten var åter de amerikanska budgetförhandlingarna i fokus, och i synnerhet skuldtaket. I övrigt var investerare avvaktande inför den stundande rapportsäsongen.
http://www.di.se/artiklar/2013/1/15/nordenborserna-danmark-ensamt-pa-plussidan/

Tyska protester mot Vattenfall :: Invånare i regionen Lausitz i nordöstra Tyskland protesterar tillsammans med miljöorganisationer mot Vattenfalls planer på nya kolgruvor i området.
http://www.di.se/artiklar/2013/1/15/tyska-protester-mot-vattenfall/

Facebook-sug inför pressträff :: Kom och se vad vi har byggt, skrev det sociala nätverket Facebook i förra veckans kallelse till en pressträff senare i dag. Sedan dess har spekulationerna skenat iväg och dragit upp aktien rejält.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1210654-facebook-sug-infor-presstraff

SKF drar ner i Göteborg :: Den dåliga konjunkturen får SKF att skära ned och flytta produktion från Europa snabbare än planerat. Företaget ska bli 2 500 personer färre fram till 2015.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1209125-skf-drar-ner-i-goteborg

"Tack och lov fick jag bara en varning" :: Hemma i soffan, efter en konferens med Volvos ledning, kände Stefan Jacoby att armen domnat lite. Först trodde han att han legat konstigt. Så var det inte. Fyra månader senare känner han sig till nittio procent återställd från sin stroke. Han har fått lämna jobbet som Volvo PV:s vd, men är inte bitter. Han är tacksam: mot den svenska vården och att hans stroke bara blev en varning.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1206409--tack-och-lov-fick-jag-bara-en-varning-

Facket rasar mot chefsbonusar i SAS :: SAS har gett ett antal nyckelpersoner i Norge, Sverige och Danmark särskilda avtal för att stanna kvar i företaget.Det här sticker i ögonen, säger kabinfackets ordförande Christer Karlsson.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1206298-facket-rasar-mot-chefsbonusar-i-sas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar