onsdag 20 februari 2013

21-Feb-2013 08:07 Volvo

Volvo PV och Geely utvecklar ny mellanklassbil :: Volvo PV har letat efter en partner för att utveckla nästa mellanklassbil. Nu är det klart: det blir Geely, och utvecklingsarbetet sker i Göteborg.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1321098-volvo-pv-och-geely-utvecklar-ny-mellanklassbil

1000 tjänster bort på Volvo PV :: Volvo PV måste spara. Det innebär att 1 000 personer kommer att få lämna företaget under året, uppger SVT.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1320710-1000-tjanster-bort-pa-volvo-pv

Leveransras för Volvo :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1319598-leveransras-for-volvo

Volvobilar i ny kostym :: Du behöver inte blända av – och ser bättre vid mörkerkörningen. Det är en av de viktigaste nyheterna i de bilar Volvo PV presenterade i går.
http://www.gp.se/motor/1.1315185-volvobilar-i-ny-kostym

Volvo rasar på svag bilmarknad :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1314951-volvo-rasar-pa-svag-bilmarknad

Nyheter i korthet torsdag 21 februari :: VOLVO PV SPARKAR OCH SPARAR. Runt 1.000 personer får gå från Volvo PV, varav 700 konsulter, då biltillverkaren ska spara 1,5 miljarder kronor under 2013. (SvD, DI)
GARDELL-MAN IN I DANSKE. Aktivistfonden Cevians medgrundare Lars Förberg, affärspartner till finansmannen Christer Gardell, tar plats i styrelsen för Danske Bank, där Cevian är tredje största ägare. (DI)
GILSTRING SER INDISKA MOLN. Kåre Gilstring, som har tackat ja till budet på Sigma, säger att det kan bli svåra tider framöver för konsultbolag bland annat till följd av indisk konkurrens, apropå varför han har accepterat Dan Olofssons bud. (DI)
E-HANDEL UNDER SKATTELUPP. Webbshoppar, pokerspel och trafikstyrning hör till de branscher som Skatteverket ska granska särskilt under 2013. Även försäljning av skog och riskkapitalbranschen ska nagelfaras.(DI)
ANVÄNDBAR BLANKNINGSSTATISTIK. Att ta rygg på blankarna med hjälp av den nyinförda blankningsstatistiken är lönsamt, visar en DI-genomgång: att undvika blankningsfavoriterna under rapportperioden hade varit lönsammare än att äga dem. (DI)
TIMBRO-RAPPORT SÅGAR NYA KAROLINSKA. Skattebetalarna och patienterna är förlorarna på Nya Karolinska. Sjukhusprojektet som kostar 52 miljarder kronor fram till 2040, i offentlig-privat samverkan, kommer snarare förvärra än lösa vårdkrisen i Stockholm, enligt en rapport från tankesmedjan Timbro. (SvD)
PENSIONSÅLDER. En statlig utredning kommer att föreslå att åldersgränserna för pension höjs med två år, erfar DN. Det finns också planer att koppla gränserna för pension mer till hur länge vi lever. (DN)
BOPRISER. De stora prisökningarna på bostäder beror mer på att vi har blivit rikare än att vi har blivit mer trångbodda, enligt en rapport från Boverket. (DN)
INKOMSTSKILLNADER. En rapport från framtidskommissionen tyder på att inkomstskillnaderna i Sverige är små i ett internationellt perspektiv, och andelen barn som lever i ekonomisk utsatthet har minskat betydligt sedan slutet av 1990-talet. (Ekot)
http://www.di.se/artiklar/2013/2/21/nyheter-i-korthet-torsdag-21-februari/

Fordon: Volvo PV ska spara ytterligare 1,5 mdkr - SVT - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3D48d1707d-aaf2-4098-a9d4-c2b021e9e19c

Volvo visade de nya modellerna :: Ingen helt ny bil. Men kraftiga ansiktslyft på alla de större modellerna. Det är vad Volvo PV visade upp för media på måndagen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1313904-volvo-visade-de-nya-modellerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar