lördag 23 februari 2013

23-Feb-2013 15:01 att

1000 tjänster bort på Volvo PV :: Volvo PV måste spara. Det innebär att 1 000 personer kommer att få lämna företaget under året, uppger SVT.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1320710-1000-tjanster-bort-pa-volvo-pv

HP:s resultat bättre än väntat - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/hps-resultat-battre-an-vantat_7936288.svd

På väg bort från börsen :: Göteborg blir ett börsbolag fattigare om uppköpsbudet på Sigma accepteras av alla aktieägare. Men it-konsulten har tuffa tider.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1322696-pa-vag-bort-fran-borsen

"Jag tyckte att 65 var väldigt lagom" :: I framtiden måste du kanske arbeta två år längre. I april väntas en statlig utredning lägga fram förslaget.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1321963--jag-tyckte-att-65-var-valdigt-lagom-

Hit flyttar svenskarna för sol och lägre skatter :: Närmare 52.000 personer lämnade Sverige i fjol vilket är nytt rekord för utvandring. Spanien och Frankrike är mest populära av Medelhavsländerna medan Portugal ökar snabbt.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/21/hit-flyttar-svenskarna-for-sol-och-lagre-skatter/

Norsk makträd i Volvo :: Norska oljefonden jagar makt i fordonsjätten Volvo. Efter en köpräd i samband med att Renault sålde sitt innehav är norrmännen nu tredje största ägare.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/23/norsk-maktrad-i-volvo/

Debatt: Flytträtt är inte rätt väg :: På regeringens bord ligger ett utredningsförslag som kan leda till en långtgående flytträtt för pensioner. Men utredningen har inte övervägt fördelarna med dagens system. Betänkandet har inte heller analyserat väsentliga EU-aspekter, skriver Ulf Bernitz, professor i Europarätt.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/22/debatt-flyttratt-ar-inte-ratt-vag/

"Löneskillnaderna cementeras fast i dag" :: I årets avtalsrörelse står Annika Strandhäll, 37-åringen från Bergsjön som gjort en superkarriär i Vision, inför en näst intill omöjlig uppgift – att få lönerna i de kvinno­dominerade sektorerna öka mer än industrilönerna.
För så länge som industrin sätter nivån rår man inte på de strukturella löneskillnaderna.
– Skillnaderna slås fast i cement skulle jag vilja säga.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1323833--loneskillnaderna-cementeras-fast-i-dag-

Vita huset varnar för budgetstupet :: USA:s regering fortsatte på fredagen att sätta press på Republikanerna i kongressen att gå med på en uppgörelse som ska stoppa de stora nedskärningar som automatiskt träder i kraft den 1 mars.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/23/vita-huset-varnar-for-budgetstupet/

Sökandet efter drömklänningen :: En riktig Belleklänning som i Skönheten och odjuret var vad fyraåriga Amelie Sjöstedt hade önskat sig. På årets baby- och barnmässa var det inte svårt att hitta en. Problemet var att det fanns så många andra också.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1325193-sokandet-efter-dromklanningen

Seth-Roland Arnér brottsmisstänkt :: Den kände ekobrottslingen Seth-Roland Arnér är misstänkt för medhjälp till grovt skattebrott i Göteborg.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1323893-seth-roland-arner-brottsmisstankt

JC kan komma att läggas ner :: Retail and Brands (RNB) skriver ned hela värdet av varumärket JC. Kedjan kan i värsta fall säljas eller läggas ner.
RNB-aktien rasade med 22 procent på Stockholmsbörsen efter beskedet.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1323405-jc-kan-komma-att-laggas-ner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar