måndag 25 februari 2013

25-Feb-2013 21:55 att

"Löneskillnaderna cementeras fast i dag" :: I årets avtalsrörelse står Annika Strandhäll, 37-åringen från Bergsjön som gjort en superkarriär i Vision, inför en näst intill omöjlig uppgift – att få lönerna i de kvinno­dominerade sektorerna öka mer än industrilönerna.
För så länge som industrin sätter nivån rår man inte på de strukturella löneskillnaderna.
– Skillnaderna slås fast i cement skulle jag vilja säga.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1323833--loneskillnaderna-cementeras-fast-i-dag-

Hästkebab skänks till fattiga :: Det finska företaget Pouttu donerar 1,7 ton av sina kebabrätter till välgörenhetsorganisationer för att hjälpa fattiga.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/25/hastkebab-skanks-till-fattiga/

USA-börser: Uppgången bortblåst :: USA-börserna backade efter ett par timmars handel på måndagen, efter att tidigare varit klart på plus. Likt i Europa backade indexen efter rapporter om att Silvio Berlusconis högerallians var allt närmare en seger i det italienska senatsvalet.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/25/usa-borser-uppgangen-bortblast/

Stockholmsbörsen: Berlusconi lade krokben :: Stockholmsbörsen pendlade länge kring nollstrecket under måndagens sportlovshandel, men tog ett kliv tillbaka i eftermiddagens sluthandel. På de större Europabörserna mattades uppgångarna efter uppgifter att Berlusconi vunnit mark i röstsammanställningen i det italienska valet.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/25/stockholmsborsen-berlusconi-lade-krokben/

Favoriterna vidare till final :: Schlageryran var total när det stod klart att favorittippade Ulrik Munther och nykomlingen Ralf Gyllenhammar går vidare till final.
http://www.di.se/ditv/2013/2/25/favoriterna-vidare-till-final/

Tobak: Står fast vid att snus har hälsoskadliga effekter-T Borg - Dagens Industri :: http://www.di.se/finansiell-information/telegram/?NewsId%3D18b32423-8b07-4429-9c28-f9e957d148da

Oljebolag inför rätta för jätteläcka :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1328648-oljebolag-infor-ratta-for-jattelacka

Vasaloppet en lönsam affär :: Vasaloppet är en lysande affär. Hela 18 miljoner kronor, 15 procent av omsättningen, är överskott till ägarna IFK Mora och Sälens IF.
-Det är bra betalt jämfört med hur många Bingolotter eller kakor man måste sälja för att få ihop lika mycket pengar, säger Karin Svärd, administrativ chef för Vasaloppet.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1328080-vasaloppet-en-lonsam-affar

Sökandet efter drömklänningen :: En riktig Belleklänning som i Skönheten och odjuret var vad fyraåriga Amelie Sjöstedt hade önskat sig. På årets baby- och barnmässa var det inte svårt att hitta en. Problemet var att det fanns så många andra också.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1325193-sokandet-efter-dromklanningen

Seth-Roland Arnér brottsmisstänkt :: Den kände ekobrottslingen Seth-Roland Arnér är misstänkt för medhjälp till grovt skattebrott i Göteborg.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1323893-seth-roland-arner-brottsmisstankt

JC kan komma att läggas ner :: Retail and Brands (RNB) skriver ned hela värdet av varumärket JC. Kedjan kan i värsta fall säljas eller läggas ner.
RNB-aktien rasade med 22 procent på Stockholmsbörsen efter beskedet.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1323405-jc-kan-komma-att-laggas-ner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar