onsdag 13 mars 2013

13-Mar-2013 12:03 –

Estrella prisas– och krigar om snacks :: Estrella är en av Angreds största och viktigaste arbetsplatser – i dag prisas företaget av Angereds företagarförening.
- Det är hedrande och det känns väldigt fint att få det här priset, säger vd:n Carina Hanson.
Det är för tredje året i rad som Angereds företagarförening delar ut Årets utvecklingspris.
I år går det till Estrella AB, som får utmärkelsen bland annat för sitt sätt att bidra till sysselsättning och miljöutveckling i Angered.
- Vi vill uppmärksamma företagarna i Angered och i år var valet självklart. Estrella är en så stor och viktig aktör bland företagen här. Nu har de ju återigen huvudkontoret i Angered och syns ordentligt i stadsdelen, säger Christina Lööf, ordförande i Angereds Företagarförening, i ett pressmeddelande.
När Carina Hanson tog över som vd, var ett av hennes första större beslut att flytta Estrellas huvudkontor från Stockholm ner till Angered.
- När jag tillträdde som ny vd tyckte jag att ska få till en nystart på Estrella så är det viktigt att vi sitter tillsammans. Min erfarenhet är det är då man bygger du upp ett självförtroende och kompetens. Det var en av mina första åtgärder och ur bakgrund från det har vi fått fler arbetstillfällen i Angered, Carina Hanson.
Angereds företagarförening motiverar priset bland annat med att Estrella marknadsför och sätter Angered på kartan. Företaget bidrar också till en ökad sysselsättning och är en av Angereds största arbetsgivare med 175 anställda. Företaget har i dag 24 olika nationaliteter bland personalen och personalomsättningen är låg.
Estrella har kämpat i motvind på senare år och aviserade nyligen fullt krig mot konkurrenterna inom ostbågesortimentet.
- Hur det går? Det går bra. Vi lanserade våra två nya otsbågesorter med präst och cheddarost vecka 3, och vi har redan börjat klättra på marknadsandelarna. Ännu så länge ser det bra ut och det är jätteroligt, säger Carina Hanson.
Hon är också väldigt nöjd med att företagets Västkustchips nu också får säljas hos alla större livsmedelskedjor efter att Ica först stoppade den nya produkten.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1401800-estrella-prisas-och-krigar-om-snacks

Dreamlinern flyger – med nytt batteri - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/resa/flyg/article16407190.ab

Ryanair köper 200 Boeing–plan - Dagens Nyheter :: http://www.dn.se/ekonomi/ryanair-koper-200-boeingplan

David Beckham – rikast i världen :: Beckhams förmögenhet är 175 miljoner pund, enligt tidningen Goal. Zlatan hamnar också högt.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1397103-david-beckham-rikast-i-varlden

Så förstörde JC
sitt varumärke :: När JC förlorade stora delar av sin personal urholkades varumärket – i dag är det värt noll.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1393444-sa-forstorde-jc-sitt-varumarke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar