lördag 16 mars 2013

16-Mar-2013 09:11 ska

Borg, Reinfeldt: Värnskatt blir kvar :: Värnskatten kommer inte att kunna avskaffas under den kommande mandatperioden, om regeringen sitter kvar efter valet 2014.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1404534-borg-reinfeldt-varnskatt-blir-kvar

SL riskerar mångmiljonböter för upphandlingsfusk :: Konkurrensverket utreder nu om Storstockholms Lokaltrafik (SL) har kringgått lagen om offentlig upphandling, skriver Svenska Dagbladet.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/16/sl-riskerar-mangmiljonboter-for-upphandlingsfusk/

Löfven vill behålla jobbskatteavdrag :: Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven lovar att inte ta bort jobbskatteavdragen, som regeringen infört, om partiet vinner valet 2014.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/16/lofven-vill-behalla-jobbskatteavdrag/

"Du har rätten att få betalt för ditt arbete" :: Internet expanderar fast det är fortfarande lite av vilda västern – folk och även företag stjäl, kopierar och sprider andras texter och bilder som om det vore deras egna. Är upphovsrätten stendöd?
- Absolut inte. Det fantastiska med upphovsrätten är att det inte spelar någon roll vad vi hittar på för ny teknik, den funkar fortfarande. Och den ska man värna, säger Lotta Bus, advokat och vd på Magnusson Advokatbyrå.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405589--du-har-ratten-att-fa-betalt-for-ditt-arbete-

Klart med miljardstöd till Cypern :: Eurozonens finansministrar har nu enats om ett stödpaket värt 10 miljarder euro till Cypern. I utbyte ska landet bland annat höja bolagsskatten och införa en engångsskatt på tillgångar i banker.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/16/klart-med-miljardstod-till-cypern/

Tvångsskatt på bankkonton ska rädda Cypern - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D83%26artikel%3D5475736

Även kommunerna ska vinnas - Smålandsposten :: http://www.smp.se/ledare/aven-kommunerna-ska-vinnas(3692834).gm

Kevyn är mannen som ska rädda hela Detroit - Expressen :: http://www.expressen.se/nyheter/kevyn-ar-mannen-som-ska-radda-hela-detroit/

USA-börser: Svaga siffror fick kurserna på fall :: De amerikanska börserna backade något på fredagen, efter data som visade att konsumentförtroendet i USA var lägre än väntat i mars, och därmed bröts Dow Jones-indexets tio dagar långa uppgångsfas. S&P 500 lyckades inte heller stiga de två punkter som krävdes för att indexet skulle sätta en ny rekordnotering.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/15/usa-borser-svaga-siffror-fick-kurserna-pa-fall/

Teknisk analys: Åtta köptips bland börsens jättar :: Investtech har vaskat guld bland de storbolag som har gått bäst på Stockholmsbörsen i år. Analysfirman har hittat hela åtta köptips.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/15/teknisk-analys-atta-koptips-bland-borsens-jattar/

Råvaror: Dollartapp lyfter oljan :: Oljepriserna steg på fredagen i samband med att dollarn försvagades och efter att råoljelagren minskade i Cushing, Oklahoma. Basmetallerna försvagades samtidigt, medan ädelmetallerna steg något.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/15/ravaror-dollartapp-lyfter-oljan/

Samsungs toppmodell inför nya utmaningar - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/digitalt/samsungs-toppmodell-infor-nya-utmaningar_7999724.svd

Borg försvarar värnskatten :: Finansminister Anders Borg försvarar linjen att inte avskaffa värnskatten.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1411480-borg-forsvarar-varnskatten

Så ska unga in på arbetsmarknaden :: Regeringen erbjuder arbetsgivare stöd om de anställer unga under 26 år och ger dem yrkesintroduktion. På så sätt hoppas regeringen på att få liv i samtal mellan arbetsmarknadens parter.
Om introduktionen leder till minskad arbetslöshet ska facken belönas med sänkt a-kasseavgift.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1407495-sa-ska-unga-in-pa-arbetsmarknaden

Botten för pundet – toppen för turister :: Brittiska pundet rasar och är nu nere i under tio kronor. Då blir det rea på London och nöjesresandet ökar direkt.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405832-botten-for-pundet-toppen-for-turister

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar