lördag 23 mars 2013

24-Mar-2013 04:15 ha

Minskad vinst för H & M :: Hennes & Mauritz gör en lägre vinst än väntat det första kvartalet.
"Det varit fortsatt utmanande för klädhandeln på flera av våra marknader" konstaterar vd Karl-Johan Persson.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1440478-minskad-vinst-for-h-m

Med fokus på konsumentens vardag :: Som forsknings- och utvecklingschef för personliga hygienprodukter på SCA har Ulrika Kolsrud stort inflytande över många produkter som människor över hela världen använder i sin vardag.
http://www.gp.se/ekonomi/minapengar/1.1445615-med-fokus-pa-konsumentens-vardag

Trojkan och Cypern överens - bankskatt blir 20 procent :: Cypern och de internationella långivarna har kommit överens om en engångsskatt på 20 procent på insättningar över 100.000 euro i Bank of Cyprus. Dessutom ska en fyraprocentig engångsskatt tas ut på motsvarande tillgodohavanden hos andra cypriotiska banker, uppger en cypriotisk tjänsteman för Reuters.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/23/trojkan-och-cypern-overens---bankskatt-blir-20-procent/

IF Metall ovetande om strejkvarsel :: IF Metall kände inte till att Elektrikerförbundet i går beslutade om ett nytt storvarsel i början av april.
Metalls förbundsordförande säger till Dagens Arbete att inte heller LO:s styrelse informerats - en uppgift som starkt tillbakavisas av Elektrikerförbundets förhandlingschef.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1450949-if-metall-ovetande-om-strejkvarsel

Lyxvillorna som reas ut :: Bopriserna är på rekordnivåer och mäklarna gnuggar händerna över läget på bostadsmarknaden. Men det finns lyxhus som har svårt att hitta köpare. Här är de svenska villorna där priset har sänkts mest.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/20/lyxvillorna-som-reas-ut/

Cyperns president kan ha varnat sina vänner :: Veckan innan Cyperns akuta kris utbröt ska president Nikos Anastasiades ha varnat sina nära vänner så att de kunde flytta sina tillgångar utomlands. Det skriver Daily Mail.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/23/cyperns-president-kan-ha-varnat-sina-vanner/

Konstnärssonen som blev stenrik välgörare :: Han kommer från en konstnärsfamilj, men valde finanskostymen. Efter tolkskolan fick han jobb som underrättelsetjänsteman på svenska ambassaden i Moskva. Det blev avgörande för Paul Leander Engströms fortsatta liv. I dag är han ekonomiskt oberoende och delar sin tid mellan investeringar, välgörenhet och skrivandet av en deckartrilogi. Di Weekend träffar honom i hemmet i Djursholm.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/21/konstnarssonen-som-blev-stenrik-valgorare/

Tvingas avgå efter hot mot Billström :: En lokal ordförande för Ung Vänster tvingas lämna sitt uppdrag efter att ha riktat ett dödshot mot migrationsminister Tobias Billström på Twitter.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/23/tvingas-avga-efter-hot-mot-billstrom/

Krog: Både bottennapp och toppnummer :: En tidigare ägare till denna nationalromantiska villa var på sin tid kändis i nöjesbranschen, Carl Johan Uddman, sångare i den komiska operagenren buffa. Det var efter en promenad från jobbet på Operan i Stockholm som sångaren flåsande utbrast: "Gått hem!"
http://www.di.se/artiklar/2013/3/21/krog-bade-bottennapp-och-toppnummer/

Volvohandlare lurade till sig bonus - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/motor/volvohandlare-lurade-till-sig-bonus_8024844.svd

"Vi gav folk nåt att skratta åt" :: Man kan inte skämta om allt. Men att Tommy Nilsson skulle byta namn till Black tycker de var harmlöst. Reklammakarna Leo Magnusson och David Lundgren från Göteborg fick Sveriges alla medier att gå i spinn och är förvånade.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1448973--vi-gav-folk-nat-att-skratta-at-

Få fritidshus i Västmanland har utländska ägare - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D112%26artikel%3D5481941

Mobiler utmaning för resebolagen :: Resemarknaden i mobilen har exploderat. Det har inte riktigt företagen förstått än, säger Googles resechef i Sverige.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1443751-mobiler-utmaning-for-resebolagen

Fusk bland Volvohandlare i Kina :: Volvo PV:s återförsäljare i Kina har felrapporterat säljsiffror för att få belöningar, skriver Reuters med hänvisning till en källa inom Volvo.
Företaget bekräftar att årssiffror är felaktiga, men justerar dem inte.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1444520-fusk-bland-volvohandlare-i-kina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar