tisdag 2 april 2013

02-Apr-2013 17:12 att

Räntor och valutor: Kronan på frammarsch :: Kronan stärktes mot euron på tisdagen efter signaler om att den svenska industrin har noterat en bättre utveckling än väntat i mars, och samtidigt bättre än i många omvärldsländer. Det bidrog samtidigt till att svenska statsobligationsräntor steg mer än i andra länder.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/2/rantor-och-valutor-kronan-pa-frammarsch/

Förvaltare: Läge att köpa cykliska aktier :: De finansiella marknaderna diskonterar en ny konjunktursvacka. Men risken för en ny konjunkturdipp är relativt låg varför cykliska aktier erbjuder bättre "risk/reward" än många räntekänsliga aktier.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/2/forvaltare-lage-att-kopa-cykliska-aktier/

Förvaltare: Cykliska aktier att föredra - Affärsvärlden :: http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3669276.ece

Kommentar: VW har inte lärt sig läxan :: För några år sedan surfade Toyota på en framgångsvåg, var störst i världen och såg ut att vara omöjligt att stoppa. Men så hamnade en golvmatta under bromspedalen i en Lexus, den japanska biljätten tvingades återkalla miljontals bilar och ska nu ersätta 16 miljoner bilägare med över 9 miljarder kronor.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/2/kommentar-vw-har-inte-lart-sig-laxan/

Löner och huvudentreprenörsansvar kvar att lösa - VVS-Forum :: http://www.vvsforum.se/?id%3D8350

80-årig hjärtpatient siktar på Mount Everest :: En 80-åring japansk bergsbestigare som genomgått fyra hjärtoperationer är på väg mot Mount Everest för att bestiga världens högsta berg. Lyckas han blir han världens äldsta på toppen. Det rapporterar Reuters.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/2/80-arig-hjartpatient-siktar-pa-mount-everest/

Nordeas tabbe drabbar tusentals :: Är du kund hos Nordea och har fonder kan det vara värt att syna deklarationen från Skatteverket. Risken finns att du fått för hög schablonskatt på fonderna. Nu ska felen rättas.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1500219-nordeas-tabbe-drabbar-tusentals

Högre pris på Kanadas tunga olja :: Prisrabatten på västra Kanadas tungolja jämfört med WTI-oljepriset har minskat dramatiskt, då producenterna transporterar rekordvolymer via järnväg för att kringgå flaskhalsar i oljeledningssystemen.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/2/hogre-pris-pa-kanadas-tunga-olja/

Fortsatt trögt för nybilsförsäljningen i Sverige - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid%3D83%26grupp%3D10974%26artikel%3D5491624

Rättvisemärkt rekordår :: Fairtrade gjorde ett rekordår 2012. Försäljningen av Fairtrade-märkta varor ökade med 28 procent och framförallt är det kaffe och bananer som ökar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1482274-rattvisemarkt-rekordar

Elanders stärker sin position :: "Vi är nöjda med hur 2012 utvecklades på en extremt hård och konkurrensutsatt marknad. Utfallet för 2012 innebär att vi tar nya marknadsandelar på flera marknader som har stagnerat eller krympt."
http://www.gp.se/ekonomi/1.1481139-elanders-starker-sin-position

Folksam röjer i bonusdjungeln :: Folksam tar nya tag för att försöka skapa klarhet i bonusdjungeln.
En majoritet av 46 kartlagda börsbolag har system för vd-bonusar som är otydliga. Fyra bolag betalar ut mer i bonus än fast lön till sin vd.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1480442-folksam-rojer-i-bonusdjungeln

"Kommuner missgynnar äggproducenter" :: Äggproducenter protesterar mot att landets kommuner allt oftare kräver att deras ägg ska komma från frigående höns. De hävdar att ett sådant villkor strider mot lagen om offentlig upphandling (LOU).
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1477272--kommuner-missgynnar-aggproducenter-

"Jobb, inte vinster i välfärden" :: På onsdag inleder landets socialdemokrater årets kongress i Göteborg. Men Göteborg inte är det skyltfönster partiet vill att staden ska vara.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1479380--jobb-inte-vinster-i-valfarden-

Taiwan lättar på regelverk för Kina :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1491237-taiwan-lattar-pa-regelverk-for-kina

Godis inte värsta hälsorisken :: Under påskhelgen kommer svenskarna att sätta i sig cirka 60 miljoner dragéägg. Men godisfrosseriet ligger i lä när det gäller hälsofarliga laster.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1485587-godis-inte-varsta-halsorisken

DI granskar företags Facebooksidor :: Datainspektionen (DI) har tidigare konstaterat att det förekommer mycket hot och kränkningar i företagens kommentarsfält på Facebook. Nu ska man granska vad företagen gör åt saken.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1480735-di-granskar-foretags-facebooksidor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar