fredag 12 april 2013

12-Apr-2013 10:02 att

SKF fortsätter spara :: Efter ett svagt avslut på förra året lanserade SKF ett omfattande sparprogram. Nu flaggar företaget för att besparingarna fortsätter och att de tar kostnader på 250 miljoner kronor.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1535755-skf-fortsatter-spara

Miljonerna fanns i skatteparadis - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/miljonerna-fanns-i-skatteparadis_8076932.svd

Huspriserna stiger i Göteborg :: Det är dyrt att köpa hus i Göteborg jämfört med övriga landet. Men i förhållande till Stockholm kommer husköparen billigt undan, visar färsk statistik från SCB.
http://www.gp.se/bostad/1.1548384-huspriserna-stiger-i-goteborg

Unga män mest utsatta :: Västra Götaland har i stort stått emot det senaste årets försämringar på arbetsmarknaden. Men unga män har ändå drabbats. Och Trollhättan har fortsatt högst arbetslöshet i landet.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1547684-unga-man-mest-utsatta

Jakt på skenavtal för sjöbefäl :: Anställningen är ett skenavtal för att slippa skatt, säger Skatteverket. Skandal, kontrar AMPM Yacht Management. Striden gäller skatt för 80-talet sjöbefäl som jobbat på lyxkryssare men inte betalat skatt.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1542021-jakt-pa-skenavtal-for-sjobefal

Lyckat samarbete höjde Lindex :: Lindex resultat för förra året kom att påverkas av samarbetet med det italienska modehuset Missoni. En kampanj som nästan gick för bra.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1541539-lyckat-samarbete-hojde-lindex

EU-topp: Cypern får inte mer :: Cypern ska inte räkna med mer än 10 miljarder euro i nödlån från EU och IMF, trots att finansieringsbehovet svällt med över 30 procent, enligt Luxemburgs finansminister Luc Frieden.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/12/eu-topp-cypern-far-inte-mer/

Debatt: 3:12-reglerna ska ändras :: På måndag presenteras vårpropositionen. I den kommer bland annat de omdiskuterade skattereglerna för partnerägda företag att ändras. Dessutom ska kostnaderna minska för att anställa inom forskning och utbildning. Det skriver finansminister Anders Borg och näringsminister Annie Lööf.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/12/debatt-312-reglerna-ska-andras/

Personalbrist tvingar vd att sommarjobba i butiken :: Kronans droghandel har problem med att rekrytera utbildad apotekspersonal till semestervikariat. Lösningen: Kedjans toppchefer tvingas sommarjobba ute i butikerna, skriver Dagens Nyheter.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/11/personalbrist-tvingar-vd-att-sommarjobba-i-butiken/

Nyemission i Albin Metals :: Verkstadsgruppen Albin Metals utnyttjar bemyndigande från stämman och genomför en nyemission utan företräde för aktieägarna. Befintliga ägare får dock delta och är även garanterade sin pro rata tilldelning om de anmäler intresse att delta.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/12/nyemission-i-albin-metals/

Räntor och valutor: Euron tappar :: Europaräntorna sjunker svagt i fredagens inledande handel och euron tappar. Kronan fortsätter samtidigt att stärkas mot euron.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/12/rantor-och-valutor-euron-tappar/

Dannemoras nyemission räddas av garanter :: Det preliminära utfallet av gruvbolagets Dannemora Minerals emission visar att 46,4 procent av de erbjudna aktierna tecknades med stöd av primär företrädesrätt. Därtill tecknades 2,0 procent med subsidiär företrädesrätt.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/12/dannemoras-nyemission-raddas-av-garanter/

Miljöbil i tjänsten behåller rabatt - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/motor/miljobil-i-tjansten-behaller-rabatt_8077690.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar