söndag 14 april 2013

14-Apr-2013 09:49 ska

Norska politiker
bojkottar Ryanair :: http://www.gp.se/resor/1.1548919-norska-politiker-bojkottar-ryanair

Saab reservdelar satsar i grannländerna :: Saab Automobile Parts expanderar och startar två dotterbolag på den nordiska marknaden. Ett i Norge och ett i Finland.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1548217-saab-reservdelar-satsar-i-grannlanderna

Jakt på skenavtal för sjöbefäl :: Anställningen är ett skenavtal för att slippa skatt, säger Skatteverket. Skandal, kontrar AMPM Yacht Management. Striden gäller skatt för 80-talet sjöbefäl som jobbat på lyxkryssare men inte betalat skatt.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1542021-jakt-pa-skenavtal-for-sjobefal

Lyckat samarbete höjde Lindex :: Lindex resultat för förra året kom att påverkas av samarbetet med det italienska modehuset Missoni. En kampanj som nästan gick för bra.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1541539-lyckat-samarbete-hojde-lindex

Hollywoodstjärnornas favoritbar öppnar igen :: Den legendariska baren Sloppy Joe's i Havanna, där Hollywoodstjärnorna hängde under förbudstiden, slår upp sina dörrar igen.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/12/hollywoodstjarnornas-favoritbar-oppnar-igen/

Sportig lillebror ska locka yngre :: Mercedes CLA har en intressant uppgift framför sig. Den ska locka köpare till Mercedes som märket annars inte har. Det vill säga yngre människor, helst kvinnor, med smak för moderna trender – snarare än äldre män med en konservativ syn på livet.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/10/sportig-lillebror-ska-locka-yngre/

Nya skatter för fondsparare :: I år finns det flera nyheter i deklarationen för den som sparar i fonder. Det mesta ingår i Skatteverkets uträkning av slutskatten, men för företag gäller det att se upp.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/13/nya-skatter-for-fondsparare/

Företagen slarvar med aktieböckerna :: Det slarvas med aktieböckerna i landets aktiebolag. När Henrik Kristensen tittade närmare på ett 50-tal onoterade bolag visade det sig att det saknades information i nio av tio aktieböcker. Därför har han startat en tjänst som ska underlätta administrationen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1550179-foretagen-slarvar-med-aktiebockerna

Rysk miljardär köper omsusad grekisk ö :: Den grekiska ön Skorpios var världens medelpunkt en stund på 1960-talet, när den amerikanska presidentänkan Jacqueline Kennedy gifte sig där med den grekiske redaren Aristoteles Onassis.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/14/rysk-miljardar-koper-omsusad-grekisk-o/

Jenny Stefansdotter jobbar med spillmaterial :: Jenny Stefansdotter, designer i projektet Merry-Go-Round, som just nu är på möbelmässan i Milano där hon ska ställa ut Drawstring Lamp som tillverkas av Returhuset i Alelyckan.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1547702-jenny-stefansdotter-jobbar-med-spillmaterial

Revisorers skattehål täpps till - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/branscher/bank-och-fastighet/revisorers-skattehal-tapps-till_8081582.svd

Tuffa tider för landets mediehus :: 2012 var ett tufft år för landets mediehus och 2013 har börjat i moll. Läsare är det ingen brist på – men inkomsterna krymper.
- Tidningarna kommer inte att dö, men de kommer att finnas mindre i papper och mer digitalt. Det är mitt i skarven mellan den gamla och nya tekniken, och det är klart att det är jobbigt då, säger Pelle Mattisson, Stampens nya koncernchef, som ser fler besparingar och nya samarbeten över koncerngränserna framöver.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1550298-tuffa-tider-for-landets-mediehus

Ny stil ska vända Kapp-Ahl :: Kapp-Ahl visar en förlust på 53 miljoner kronor före skatt för andra kvartalet. Nya kollektioner ska få siffrorna att peka uppåt.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1553727-ny-stil-ska-vanda-kapp-ahl

Skatteverket utsatt för mejlbluff :: Har du fått ett mejl där Skatteverket står som avsändare men mejladressen är okänd? Släng det, säger Skatteverkets säkerhetschef Anders Kylesten. Telefonen går varm hos myndigheten efter många bluffmejl.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1552475-skatteverket-utsatt-for-mejlbluff

Thulin gömde pengar i skatteparadis - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D95%26artikel%3D5502827

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar