måndag 15 april 2013

15-Apr-2013 22:24 ska

Student på jakt lyfter arbetslöshet :: Gymnasister och studenter som söker extrajobb driver upp den svenska arbetslösheten.
Något som i grunden är positivt får i stället politiker att varna för förlorade generationer av ungdomar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1557034-student-pa-jakt-lyfter-arbetsloshet

Företagen slarvar med aktieböckerna :: Det slarvas med aktieböckerna i landets aktiebolag. När Henrik Kristensen tittade närmare på ett 50-tal onoterade bolag visade det sig att det saknades information i nio av tio aktieböcker. Därför har han startat en tjänst som ska underlätta administrationen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1550179-foretagen-slarvar-med-aktiebockerna

Jenny Stefansdotter jobbar med spillmaterial :: Jenny Stefansdotter, designer i projektet Merry-Go-Round, som just nu är på möbelmässan i Milano där hon ska ställa ut Drawstring Lamp som tillverkas av Returhuset i Alelyckan.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1547702-jenny-stefansdotter-jobbar-med-spillmaterial

Tuffa tider för landets mediehus :: 2012 var ett tufft år för landets mediehus och 2013 har börjat i moll. Läsare är det ingen brist på – men inkomsterna krymper.
- Tidningarna kommer inte att dö, men de kommer att finnas mindre i papper och mer digitalt. Det är mitt i skarven mellan den gamla och nya tekniken, och det är klart att det är jobbigt då, säger Pelle Mattisson, Stampens nya koncernchef, som ser fler besparingar och nya samarbeten över koncerngränserna framöver.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1550298-tuffa-tider-for-landets-mediehus

Obama: "Ska bistå på alla sätt" :: President Barack Obama har informerats om händelsen i Boston och har beordrat att regering och myndigheter ska bistå på alla sätt i utredningen, uppger Vita huset.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/15/obama-ska-bista-pa-alla-satt/

Just nu: Flera skadade efter explosion i Boston :: Flera människor skadats svårt i explosioner vid mållinjen för Boston Marathon i USA. Någon timme efteråt var det oklart vad som hänt.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/15/just-nu-flera-skadade-efter-explosion-i-boston/

Kommentar: Hur ska regeringen få med alla på lyftet? :: De allra flesta har fått höjd standard sedan Reinfeldts tillträde 2006. Men att sjuka och arbetslösa inte hänger med på standardlyftet borde bekymra regeringen inför nästa års val.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/15/kommentar-hur-ska-regeringen-fa-med-alla-pa-lyftet/

Råvaror: Största guldraset sedan 1980-talet :: Med undantag för aluminium backade råvarupriserna längs hela linjen på måndagen, efter nattens kinesiska BNP-statistik som var under förväntningarna. Guldet utökade under den sena handeln de tidigare nedgångarna och stod för det största raset på decennier.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/15/ravaror-storsta-guldraset-sedan-1980-talet/

Svenskt skepp skrämde bort pirater :: Svenska HMS Carlskrona har avstyrt en misstänkt piratattack utanför Somalias kust. Fartyget genomförde sitt första uppdrag i Operation Atalanta, som är EU:s marina insats för att skydda fartyg i området, när fartygets helikopter upptäckte en misstänkt piratbåt på morgonen den 12 april.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/15/svenskt-skepp-skramde-bort-pirater/

Nya Iphones skärm går runt kanten :: Nästa Iphone får en skärm som går runt kanterna på telefonen.Designen framgår av en ritning som Apple skickat in till den amerikanska patentmyndigheten US Patent office.
http://www.di.se/artiklar/2013/4/15/nya-iphones-skarm-gar-runt-kanten/

Storbolag får svensk vd :: September 2011 köptes svenska Astra Tech upp av amerikanska Dentsply. Då påbörjades en sammanslagning med tyska företaget Dentsply Friadent. Nu är den klar och ny vd för tandimplantatföretaget blir Lars Henrikson.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1564005-storbolag-far-svensk-vd

Regeringen sprider riskmiljarder :: - Vi har inte råd att ha miljarder som ligger och skvalpar och inte används, säger Marita Ljung, statssekreterare.
Öronmärkta miljarder till fordonsindustrin ska nu användas i hela tillverkningsindustrin.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1563932-regeringen-sprider-riskmiljarder

Ny stil ska vända Kapp-Ahl :: Kapp-Ahl visar en förlust på 53 miljoner kronor före skatt för andra kvartalet. Nya kollektioner ska få siffrorna att peka uppåt.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1553727-ny-stil-ska-vanda-kapp-ahl

Skatteverket utsatt för mejlbluff :: Har du fått ett mejl där Skatteverket står som avsändare men mejladressen är okänd? Släng det, säger Skatteverkets säkerhetschef Anders Kylesten. Telefonen går varm hos myndigheten efter många bluffmejl.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1552475-skatteverket-utsatt-for-mejlbluff

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar