fredag 31 maj 2013

01-Jun-2013 04:36 att

Beskedet kom sent på onsdagskvällen efter långdragna förhandlingar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1702596-konsortium-raddar-northland

"Förödande att ta bort avdragen" :: EU vill få bort de svenska ränteavdragen som man anser skapar en skev bomarknad och upptrissade priser.
Att ta bort ränteavdragen i ett slag skulle bli förödande för både landets och privatpersoners ekonomi.
- Ingen är betjänt av en punkterad bostadsmarknad, säger Gunilla Nyström, SEB: privatekonom.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1702235--forodande-att-ta-bort-avdragen-

Ljudlös vattenlimo prisad :: Cajsa Henriksson fick ta emot priset för Ung Sjöfartsentreprenör 2013. Det var hennes eldrivna limousinbåtar som fick juryn på fall.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1701622-ljudlos-vattenlimo-prisad

JB-koncernen säljer friskolor :: JB-koncernen avvecklar sin friskolverksamhet inom grund- och gymnasieskola. Orsaken är bristande elevunderlag.
-Vi tycker att det är bedrövligt att det sker på det här sättet, att man ska sväva i ovisshet så här två veckor innan skolavslutningen, säger Mattias Hallberg, ordförande för Sveriges Elevkårer.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1704254-jb-koncernen-saljer-friskolor

30 sägs upp på Transatlantic :: Transatlantic fortsätter att stuva om för att minska förlusterna. Totalt 30 anställda sägs upp när kontoret i Västerås stängs och verksamhet i England flyttar till Göteborg.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1704002-30-sags-upp-pa-transatlantic

Arbetsolyckor i regionen ökar :: Antalet anmälda arbetsskador i Västra Götaland ökade under 2012 och den kommun som har högst frekvens av olyckor är Herrljunga. Farligaste branschen att jobba i är transportsektorn.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1703845-arbetsolyckor-i-regionen-okar

The Times gillar Bohuslän :: Väderöarna och Bohuslän prydde förstasidan på The Times i helgen. På Västsvenska Turistrådet jublar man över att flera års arbete nu fått en ketchupeffekt.

http://www.gp.se/ekonomi/1.1703392-the-times-gillar-bohuslan

Börsrådet: Säljtipset som blev helt misslyckat :: Börsrådets tips om att köpa telekombolaget Nokia träffade mitt i prick. Men rekommendationen att sälja modebolaget Kapp-Ahl var mindre lyckad. Aktien har stigit med över 70 procent.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/31/borsradet-saljtipset-som-blev-helt-misslyckat/

Kommentar: Fel att strypa valfriheten :: Ingen har sagt att avregleringar och valfrihet är problemfritt. Men att slopa fria fondval i premiepensionen är fel väg att gå.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/31/kommentar-fel-att-strypa-valfriheten/

New York: Konsumtionen sjunker :: New York-börsernas handlades runt nollan vid lunchtid på fredagen efter att morgonens makroutfall varit starkare än väntat.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/31/new-york-konsumtionen-sjunker/

Historisk dubbel av golfens superslag :: Att göra en hole-in-one under en runda är varje golfares dröm.
Att göra två?
"Helt otroligt. Jag har inte fattat det här än", säger Andrew Dodt efter sin osannolika historiska dubbel under Nordea Masters.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/31/historisk-dubbel-av-golfens-superslag/

Råvaror: Oljepriserna sjunker efter Opecs beslut :: Råvarupriserna utvecklades i båda riktningar på fredagen. Oljan tyngdes av att Opec-länderna vid mötet i Wien lämnat produktionstakten oförändrad.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/31/ravaror-oljepriserna-sjunker-efter-opecs-beslut/

Presidentens skönhetskur slår mot statskassan :: Georgiens 45-årige president Michail Saakasjvili är känd för att måna om sitt yttre. Dessvärre verkar det ha drabbat statskassan, enligt uppgifter till den privata tv-kanalen Imedi.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/31/presidentens-skonhetskur-slar-mot-statskassan/

Börsens storvinnare på väg att bli folkaktie - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/borsens-storvinnare-pa-vag-att-bli-folkaktie_8229002.svd

Ostron kräver storinvestering :: Söker du nya aktieplaceringar finns nu möjligheten att bli aktieägare i projektet som siktar på storskalig ostronodling på Sydkoster i Bohuslän.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1706617-ostron-kraver-storinvestering

Elbilen som mullrar som en Ferrari :: Elbilar är så tysta att det är farligt. Det öppnar en marknadsnisch för Soundracer.
http://www.gp.se/motor/1.1704287-elbilen-som-mullrar-som-en-ferrari

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar