torsdag 2 maj 2013

02-May-2013 23:05 att

Västsvensk misstänkt för börssvindel :: En privatperson misstänks för att manipulerat flera aktier till ordentliga kurslyft från sin dator i Göteborgsregionen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1614618-vastsvensk-misstankt-for-borssvindel

Minskad vinst för Schibsted Sverige :: Det är fortsatt trögt för papperstidningar. Svenska Dagbladets förlust ökade första kvartalet i år. Samtidigt förbättrade Aftonbladet sitt resultat, men den vinsten beror till stor del på ökad mobilannonsering.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1612643-minskad-vinst-for-schibsted-sverige

Råvaror: Guld och olja stärktes :: Råvarupriserna höll sig kvar på blandade nivåer under torsdagens sena handel. Både Oljan och ädelmetallerna stärktes efter att ECB sänkt styrräntan, medan basmetallerna överlag var kvar på minus. Stöd kom även från statistik i form av arbetslöshetssiffror från USA.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/2/ravaror-guld-och-olja-starktes/

Krismöte på Hemnet :: Blocket och Booli har flyttat fram sina positioner. Nu agerar Hemnet för att möta konkurrenternas offensiv. På fredagen hålls ett möte mellan Hemnets ledning och företrädare för flera av landets största mäklarföretag.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/2/krismote-pa-hemnet/

Råvaror: Olja och guld stiger :: Råvarupriserna gick i olika riktningar på torsdagen, efter att ECB sänkt styrräntan. Visst stöd gavs av amerikansk jobbstatistik som var bättre än väntat.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/2/ravaror-olja-och-guld-stiger/

Axfood återkallar smittad köttfärs :: Misstanke om salmonella har fått Axfood att återkalla blandfärs från Sverige och Irland/Danmark samt nötfärs från Irland.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/2/axfood-aterkallar-smittad-kottfars/

Fängelse för falska bombdetektorer :: En brittisk affärsman som tjänat en förmögenhet på att sälja falska bombdetektorer har dömts till tio års fängelse. Straffet utmättes av en domstol i London på onsdagen.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/2/fangelse-for-falska-bombdetektorer/

Nu ökar trycket på Riksbanken att sänka räntan" - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/nu-okar-trycket-pa-riksbanken-att-sanka-rantan_8139918.svd

Skatteparadis informerar om konton :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1623669-skatteparadis-informerar-om-konton

ECB sänker räntan :: Europeiska centralbanken (ECB) sänker styrräntan med 0,25 procentenheter till rekordlåga 0,5 procent.
Nu talar allt fler om att även svenska Riksbanken kan komma att sänka ytterligare.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1623283-ecb-sanker-rantan

Trafikverket: inte skyldigt att betala för Ådalsbanan försenades - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D109%26artikel%3D5522435

BI vill ändra ROT-avdraget för att stoppa fusk - VVS-Forum :: http://www.vvsforum.se/?id%3D8460

Risk för flygstopp och kontantbrist :: Transport varslar om strejk från 13 maj för säkerhetspersonal och parkeringsvakter för att få upp de lägsta lönerna. Almega säger nej till budet. Blir det strejk stoppas flygen och kontanthantering.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1612178-risk-for-flygstopp-och-kontantbrist

Chockskatt för Spaniensvenskar :: Svenskar folkbokförda i Spanien måste deklarera alla svenska tillgångar senast på tisdag– annars blir det straffskatt och höga böter.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1611472-chockskatt-for-spaniensvenskar

S vill ha jobbsatsningar nu :: Socialdemokraterna vill att satsningar för unga, som yrkesintroduktion, sommarskola och naturvetenskapligt basår dras igång redan i år.
Regeringen sölar med åtgärder, anser S.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1611398-s-vill-ha-jobbsatsningar-nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar