onsdag 15 maj 2013

16-May-2013 06:19 att

EU ger miljarder till Mali :: Över 3 miljarder euro utlovades som grundplåt till ett nytt Mali när internationella beslutsfattare och bidragsgivare möttes i Bryssel.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/15/eu-ger-miljarder-till-mali/

Sverige sämst på att ge unga jobb :: Sverige har den högsta ungdomsarbetslösheten i Norden. 2012 var 23,7 procent av svenskarna under 25 år utan jobb.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1671477-sverige-samst-pa-att-ge-unga-jobb

Stäms för smygövervakning :: Elföretaget Imtech Elteknik övervakade sina montörer via surfplattor i hemlighet. Ett brott mot personuppgiftslagen och kollektivavtalet, menar Elektrikerförbundet och stämmer företaget.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1669834-stams-for-smygovervakning

Göteborgsföretag bygger snabbare internet på tåg :: Nu ska surfhastigheten på tåget bli mycket snabbare. Ett Göteborgsföretag har fått i uppdrag av SJ att förbättra det trådlösa nätverket ombord på alla deras tågmodeller. Även mobiltäckningen ska bli bättre.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1669602-goteborgsforetag-bygger-snabbare-internet-pa-tag

Peabs vinst bättre än väntat :: Byggföretaget Peab redovisar en vinst före skatt på 83 miljoner kronor för första kvartalet 2013. Det var bättre än förväntat, analytiker hade i snitt väntat sig en vinst på 78,6 miljoner kronor.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1669344-peabs-vinst-battre-an-vantat

Ny buss tankas med ström och diesel :: En buss med både el- och dieselmotor som snabbt kan ladda batterierna vid ändhållplatsen och köra iväg nästan ljudlöst testas nu i Göteborg. Tekniken är världsunik.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1669116-ny-buss-tankas-med-strom-och-diesel

Minskad aktivitet i hamnarna :: Mindre gods och färre passagerare gör att aktiviteten i svenska hamnar fortsätter att minska.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1669055-minskad-aktivitet-i-hamnarna

Matköp på nätet fortsätter att öka :: http://www.gp.se/matdryck/1.1668976-matkop-pa-natet-fortsatter-att-oka

SCB-siffror talar för sänkt ränta :: Konsumentpriserna sjönk med 0,2 procent från mars till april, enligt Statistiska centralbyrån. De nya siffrorna ger ökat stöd åt bedömningen att Riksbanken sänker räntan i juli, enligt SEB.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1668797-scb-siffror-talar-for-sankt-ranta

Borg vill ha mer stimulans :: Det är dags att satsa - åtminstone på skattesänkningar och utbildning, tycker finansminister Anders Borg (M) om EU:s ekonomi.
Kommissionens tilläggsbudget gillar han dock inte alls.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1668789-borg-vill-ha-mer-stimulans

Japans BNP bättre än väntat :: Japans bruttonationalprodukt steg med 0,9 procent under första kvartalet jämfört med föregående kvartal, och steg med 3,5 procent i beräknad årstakt, enligt preliminär statistik.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/16/japans-bnp-battre-an-vantat/

Räntor & valutor: Stabila USA-räntor :: USA-räntorna steg på onsdagen för att därefter åter sjunka tillbaka i den sena handeln. På torsdagsmorgonen handlas den tioåriga statsobligationen på 1,93 procent, oförändrat från svensk stängning på onsdagen.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/16/rantor--valutor-stabila-usa-rantor/

Obama sparkar skattechefen :: USA:s president Barack Obama sparkade på onsdagen chefen för skattemyndighetenIRS Steven Miller, efter skandalen med specialgranskningen av konservativagrupper.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/16/obama-sparkar-skattechefen/

Mutproffset: Så står du emot :: "Det går ofta att stå emot korruption. Men när det inte är möjligt är det bättre att avstå ifrån att gå in i ett land än att spela med." Det säger Afghanistans it- och telekomminister Amirzai Sangin till Dagens industri.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/15/mutproffset-sa-star-du-emot/

Orimligt att betala för polisbevakningen - Göteborgs-Posten :: http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1672156-orimligt-att-betala-for-polisbevakningen

Ingen mer tågfrakt till Backa Ringön :: Som GP tidigare rapporterat har Green Cargo planerat att lägga ned tågfrakten till Backa Ringön. Nu har man fattat beslut i frågan och i juli upphör transporterna. Något som väcker känslor hos företagarna i området.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1672324-ingen-mer-tagfrakt-till-backa-ringon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar