torsdag 30 maj 2013

30-May-2013 20:03 att

Beskedet kom sent på onsdagskvällen efter långdragna förhandlingar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1702596-konsortium-raddar-northland

"Förödande att ta bort avdragen" :: EU vill få bort de svenska ränteavdragen som man anser skapar en skev bomarknad och upptrissade priser.
Att ta bort ränteavdragen i ett slag skulle bli förödande för både landets och privatpersoners ekonomi.
- Ingen är betjänt av en punkterad bostadsmarknad, säger Gunilla Nyström, SEB: privatekonom.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1702235--forodande-att-ta-bort-avdragen-

Ljudlös vattenlimo prisad :: Cajsa Henriksson fick ta emot priset för Ung Sjöfartsentreprenör 2013. Det var hennes eldrivna limousinbåtar som fick juryn på fall.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1701622-ljudlos-vattenlimo-prisad

Bonniers vd avgår :: Mediekoncernen Bonniers vd Jonas Bonnier lämnar vid det kommande årsskiftet vd-rollen efter sex år på posten. Arbetet med att rekrytera en efterträdare inleds omgående, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1700318-bonniers-vd-avgar

"Vi har blivit varse bedrägeriförsöken" :: När Helena blev lurad att skicka över 10 000 kronor via Western Union försökte personalen på Forex stoppa henne. Kommunikationschefen Tom Friberg säger att de vill få kunden att tänka till en extra gång.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1699886--vi-har-blivit-varse-bedrageriforsoken-

Krympande svensk handelsflotta :: Den svenskflaggade handelsflottan fortsätter att krympa - och har så gjort i minst 43 år.
"Oroande", tycker infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.
"Katastrof", anser Sveriges Redareförening.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1696652-krympande-svensk-handelsflotta

S: Etableringsfrihet bakom friskoleflopp :: JB Education, tidigare John Bauer, lämnar Skolsverige. "Skola har lagts till skola utan att det har funnits någon grund för detta", säger Ibrahim Baylan (S).
http://www.di.se/artiklar/2013/5/30/s-etableringsfrihet-bakom-friskoleflopp/

Fotbollsbasens kupp för att hänga kvar vid makten :: Förslag om maxålder och färre mandatperioder blev för svår för Fifa, det internationella fotbollsförbundet. Frågan har nu skjutits upp ett år.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/30/fotbollsbasens-kupp-for-att-hanga-kvar-vid-makten/

Lönsammare att hyra ut bostaden :: Med ett tiofaldigat schablonavdrag och friare hyressättning finns det goda möjligheter att finansiera semestern genom att hyra ut sin tomma vinterbostad. Men ta inte i så du spricker. Då är risken stor att ingen nappar.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/30/lonsammare-att-hyra-ut-bostaden-1/

USA-börser: Bank of America lyfter :: USA-börserna steg på torsdagen, efter att svag statistik ökat investerarnas förhoppningar om att Fed kommer att fortsätta med tillgångsköpen.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/30/usa-borser-bank-of-america-lyfter/

Europabörser: Råvarubolag lyfte :: Europabörserna stärktes överlag på torsdagen, trots att ett knippe amerikansk statistik under eftermiddagen landade under marknadens förväntningar. Bland sektorerna gick banker och råvarubolagen starkt.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/30/europaborser-ravarubolag-lyfte/

JB-koncernen säljer friskolor :: En av landets större friskolekoncerner, JB-koncernen, avvecklar sin skolverksamhet. Orsaken till att JB Education lämnar grund- och gymnasieverksamheterna är bristande elevunderlag.

-Vi tycker att det är bedrövligt att det sker på det här sättet, att man ska sväva i ovisshet så här två veckor innan skolavslutningen, säger Mattias Hallberg, ordförande för Sveriges Elevkårer.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1704254-jb-koncernen-saljer-friskolor

30 sägs upp på Transatlantic :: Transatlantic fortsätter att stuva om för att minska förlusterna. Totalt 30 anställda sägs upp när kontoret i Västerås stängs och verksamhet i England flyttar till Göteborg.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1704002-30-sags-upp-pa-transatlantic

Arbetsolyckor i regionen ökar :: Antalet anmälda arbetsskador i Västra Götaland ökade under 2012 och den kommun som har högst frekvens av olyckor är Herrljunga. Farligaste branschen att jobba i är transportsektorn.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1703845-arbetsolyckor-i-regionen-okar

The Times gillar Bohuslän :: Väderöarna och Bohuslän prydde förstasidan på The Times i helgen. På Västsvenska Turistrådet jublar man över att flera års arbete nu fått en ketchupeffekt.

http://www.gp.se/ekonomi/1.1703392-the-times-gillar-bohuslan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar