onsdag 26 juni 2013

26-Jun-2013 16:37 att

Lönefest på Klarna - trots halverad vinst :: Trots ett halverat resultat på endast 24 miljoner kronor, värderas betaltjänstbolaget Klarna högt - och närmar sig Facebook. De senaste affärerna, där bland annat Niklas Zennström tillkommit som ägare, skulle indikera ett värde på 8,4 miljarder kronor för Klarna. Nu höjer grundarna lönerna rejält.  Klarna, med Niklas Zennström som en av finansiärerna, omsatte över en miljard kronor under 2012. Men trots minskad rörelsemarginal höjer de tre grundarna sina löner rejält.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/26/lonefest-pa-klarna---trots-halverad-vinst/

Priset på guld bara fortsätter att rasa - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/branscher/energi-och-ravaror/priset-pa-guld-bara-fortsatter-att-rasa_8295868.svd

Gåtan om flygardrottningen närmare sin lösning :: Det 76 år gamla mysteriet kring flygpionjären Amelia Earharts försvinnande har länge gäckat både forskare och skattletare.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/25/gatan-om-flygardrottningen-narmare-sin-losning/

Vänstern nöjd efter möte med Säpo :: Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler träffade på onsdagen företrädare för Säkerhetspolisen. Han krävde mötet efter uppgifter i gårdagens Aftonbladet om att en Säpo-infiltratör ska ha samlat information om riksdagsmännen Lars Ohly och Hans Linde ända till 2000-talet.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/26/vanstern-nojd-efter-mote-med-sapo/

Debatt: Europa har inte råd att förlora en hel generation :: Kampen mot ungdomsarbetslösheten i Europa måste gå från ord till handling. I EU är 5,6 miljoner unga under 25 år arbetslösa  – fler än Finlands befolkning. Det skriver Stefan Löfven (S) och Finlands finansminister Jutta Urpilainen.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/26/debatt-europa-har-inte-rad-att-forlora-en-hel-generation/

Bankchef lurade till sig 105 miljoner :: En 45-årig före detta chef på Handelsbanken döms till 2,5 års fängelse efter att ha fällts i Nacka tingsrätt för trolöshet mot huvudman. Mannen stod åtalad för att ha lurat till sig drygt 105 miljoner kronor av arbetsgivaren genom att sätta upp lån på personer medan pengarna betalades till andra.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1784022-bankchef-lurade-till-sig-105-miljoner

Nytt försök att enas om bankunion :: I elfte timmen ska EU:s finansministrar göra ett nytt försök att enas om regler för hur krisande banker ska avvecklas. Det är en viktig del i den bankunion som ska förhindra nya finanskriser. Tanken är att finansministrarna ska vara överens när EU-ledarna flyger in för toppmöte i Bryssel på torsdagen.
http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.1783619-nytt-forsok-att-enas-om-bankunion

Baldursson i konkurs :: Företaget försökte in i det sista att hitta en lösning för att kunna fortsätta driva Baldursson vidare. Men efter lunch blev det klart att företaget går i konkurs. Nu är högsta prioritet att hitta någon som kan driva företaget vidare och att ta hand om de anställda som ännu inte har fått sin lön.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1783589-baldursson-i-konkurs

Honkamaa får doktorshatt - Dagens Media :: http://www.dagensmedia.se/nyheter/event/article3720797.ece

Skärpt kontroll av bärbranschen :: Livsmedelsföretagen har kommit överens om ett program som alla aktörer i bärbranschen rekommenderas att använda sig av. Det innebär att noggrant dokumentera arbetsförhållandena i skogen och att på plats kontrollera förhållandena. Detta ska sedan verifieras av en opartisk tredje part.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1783247-skarpt-kontroll-av-barbranschen

Fortsatt tungt på flera Asienbörser :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1782985-fortsatt-tungt-pa-flera-asienborser

Matkedja börjar sälja vin :: City Gross kommer att börja erbjuda möjligheten att beställa vin för den som köper färdigpackade matkassar via internet. Kedjan gör det via ett samarbete med det danska företaget Winefinder.
http://www.gp.se/matdryck/dryck/1.1782814-matkedja-borjar-salja-vin

Daniel Stenbäck ny vd för Gothia Towers :: Daniel Stenbäck, 45, blir ny vd för Gothia Towers, efter att ha varit vd på Posthotellet sedan starten.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1781130-daniel-stenback-ny-vd-for-gothia-towers

Orsak till börsoro: tecken på bättre tider :: Börsoron kan göra sparare osäkra. Men beskeden som skapade berg- och dalbanan ger signaler om en bättre framtid för aktier.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1781096-orsak-till-borsoro-tecken-pa-battre-tider

SAS beställer nya plan :: SAS ska förnya sin långdistansflotta och har tecknat en avsiktsförklaring med Airbus om att köpa tolv nya flygplan, åtta A350-900 och fyra A330-300. Priset på ordern beräknas till 3,3 miljarder dollar, motsvarande cirka 22 miljarder kronor.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1779570-sas-bestaller-nya-plan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar