torsdag 22 augusti 2013

22-Aug-2013 14:00 att

Beslutet ingår i Skatteverkets pågående granskning av riskkapitalbranschen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1944612-skattesmall-for-riskkapitalister

Alkobom för yrkesförare :: Det blev grönt ljus och öppen vägbom förstås, när Mikael Rosell, chaufför hos AB Volvo, blåste för att få köra den första lastbilen genom kontrollen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1944253-alkobom-for-yrkesforare

Fortsatt förlust för Hemtex :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1941873-fortsatt-forlust-for-hemtex

Så blir reporäntan i höst :: En majoritet av investerarna på den svenska ränte- och valutamarknaden tror att Riksbanken låter reporäntan ligga stilla i september. Jämfört med förväntningarna inför det förra räntemötet är det nu fler som är övertygade om att Riksbanken låter reporäntan ligga stilla.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/22/sa-blir-reporantan-i-host/

Nordea: Dags att börja tänka på räntehöjning :: Tiden är inne för marknaden att sluta leta efter sannolikheter för en sista räntesänkning från Riksbanken. Det betyder att det snarare är dags att börja tänka på när en första räntehöjning kan komma. Det skriver Nordea-analytikerna Mikael Sarwe och Henrik Unell i ett marknadsbrev på torsdagen.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/22/nordea-dags-att-borja-tanka-pa-rantehojning/

VBG ökar vinsten :: Verkstadsbolaget VBG redovisar ett resultat efter skatt på 27,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2013 (18,1). Resultatet per aktie uppgick till 2:21 kronor (1:44).
http://www.di.se/artiklar/2013/8/22/vbg-okar-vinsten/

Gas bra affär för EQT :: Riskkapitaljätten EQT:s bolag Swedegas ökade resultatet kraftigt i fjol. Orsaken är att bolaget har lyckats få monopol på nättransport av naturgas i Sverige. Det skriver Svenska Dagbladet.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/22/gas-bra-affar-for-eqt/

S vill sänka pensionärsskatten mer :: S vill sänka pensionärsskatten mer än Moderaterna, enligt DN. Motivet är att pensionärerna inte ska bli frånsprungna när pensionsbromsen slår till och ytterligare ett jobbskatteavdrag genomförs.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/22/s-vill-sanka-pensionarsskatten-mer/

H&M dementerar Indien-bromsning :: H&M dementerar de medieuppgifter som förekommit under torsdagen om att klädkedjan ska ha skjutit upp sin indiska butikssatsning. Bolaget väntar fortsatt på godkännande för den etableringsansökan man lämnade in i april.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/22/hm-dementerar-indien-bromsning/

Instagram kan tvinga svenska startups att byta namn - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D106%26artikel%3D5623969

Borg storsatsar på fredag :: Anders Borg presenterar prislappen för alliansens valsatsningar vid Harpsundsmötet i morgon. Den kommer att hota regeringens överskottsmål, men SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist tycker att Sverige behöver högre tryck i ekonomin.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1949913-borg-storsatsar-pa-fredag

Fler i jobb håller räntan uppe :: Läget på arbetsmarknaden har på det stora hela förbättrats något. Flera analytiker drar nu slutsatsen att Riksbanken inte sänker räntan mer.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1949859-fler-i-jobb-haller-rantan-uppe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar