tisdag 27 augusti 2013

27-Aug-2013 22:06 att

Bostäder heta efter superhelgen :: Bostadsmarknaden glöder efter "superhelgen". Ett magert utbud och starkare konjunktursignaler leder till att många affärer till och med görs upp före de annonserade visningarna. Hetast är Stockholm och Göteborg, medan Malmö och Jönköping finns bland dem som inte smittats av budfebern.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/27/bostader-heta-efter-superhelgen/

Apple-legendar varnar för Samsung :: Microsoft har förlitat sig på gamla lagrar som företaget från "väldigt, väldigt länge sedan". Det säger Apple-grundaren Steve Wozniak i till BBC News. Han varnar också för att striden med Samsung blir "en värdig kamp".
http://www.di.se/artiklar/2013/8/27/apple-legendar-varnar-for-samsung/

Ministern spär på köplusten :: De svenska storbankernas aktier fortsätter att sjunka. Småspararna verkar dock se nedgången som ett köpläge.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/26/ministern-spar-pa-koplusten/

USA:s attack kan komma på torsdag :: USA kan komma att genomföra en tre dagar lång missilattack mot Syrien med start "så snart som på torsdag." Det sade amerikanska företrädare till CNBC News.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/27/usas-attack-kan-komma-pa-torsdag/

Soffliggarna triumferar :: Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven vill skrota premiepensionssystemet. Men trots att valfriheten står i fokus är det soffliggarfonden AP 7 Såfa som är det bästa argumenten för att behålla PPM.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/26/soffliggarna-triumferar/

IF Metall tolererar jobbskatteavdrag :: Inte heller IF Metall vill att en eventuell socialdemokratisk regering efter nästa val ska återställa det femte jobbskatteavdraget.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/27/if-metall-tolererar-jobbskatteavdrag/

USA riskerar slå i skuldtaket :: USA:s finansminister Jacob Lew vädjar till lagstiftarna att än en gång höja landets skuldtak.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/27/usa-riskerar-sla-i-skuldtaket/

Brygger öl på dåligt vatten :: http://www.gp.se/matdryck/dryck/1.1963600-brygger-ol-pa-daligt-vatten

Fortsatt pajkastning inför nytt skuldtak - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/fortsatt-pajkastning-infor-nytt-skuldtak_8459056.svd

Syrienoro tyngde Stockholmsbörsen :: Stockholmsbörsen föll brant på tisdagen. Nedgången, som var i linje med utvecklingen i omvärlden, kopplades till oro för ett militärt ingripande i Syrien. Kursfallet för bankerna fortsatte.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1962817-syrienoro-tyngde-stockholmsborsen

GP ombord på jättefartyget :: Världens största containerfartyg, Maersk Mc-Kinney Møller är i mål i Göteborgs hamn på sin jungfrutur. Många nyfikna har tagit sig ner för att få en titt på nära håll.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1961855-gp-ombord-pa-jattefartyget

Geely planerar ny småbil för USA-marknaden :: Geely planerar att sälja en bil, framtagen tillsammans med Volvo PV, i USA 2016. På Volvo vet man inte vilken bil det handlar om.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1961806-geely-planerar-ny-smabil-for-usa-marknaden

Concordia kan lämna börsen :: I förra veckan meddelade Stena-ledningen att Concordia Maritimes vd Hans Norén fått lämna. Det kan innebära att Stenas dotterbolag lämnar börsen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1961453-concordia-kan-lamna-borsen

Norman: Systemet går att göra bättre :: S-ledaren Stefan Löfven vill att premiepensionen avskaffas, men de andra partierna som står bakom pensionssystemet vill ha kvar den. De kan dock tänka sig förändringar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1959850-norman-systemet-gar-att-gora-battre

Volvochef: Jacoby visste att han skulle bort :: http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1957160-volvochef-jacoby-visste-att-han-skulle-bort

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar