onsdag 28 augusti 2013

28-Aug-2013 16:24 att

Analys: USA:s avsikt är att straffa Syrien - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D83%26artikel%3D5629474

IMF kräver mer av Brasilien :: Brasiliens ekonomi återhämtar sig gradvis från den inbromsning som inleddes 2011, men det krävs mer åtgärder för att främja produktivitet, konkurrenskraft och investeringar i landet, skriver Internationella valutafonden (IMF) i en rapport om tillväxtlandet.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/28/imf-kraver-mer-av-brasilien/

Ledare: Så borde nystarten för spelpolitiken se ut :: Äntligen stod statssekreteraren i talarstolen. När Erik Thedéen i går skulle prata om regeringens spelpolitik – på ett seminarium anordnat av Svenska Spel – var det nog många som hoppades på raka och tydliga svar. Spelmarknadens aktörer har under flera års tid svävat i ovisshet. Det statliga monopolet är konkurrensutsatt av utländska spelbolag och förlorarna är svenska folket.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/28/ledare-sa-borde-nystarten-for-spelpolitiken-se-ut/

Ryssland stoppar olja till Vitryssland :: Rysslands regering har oväntat beslutat att dra ned på oljeleveranserna till Vitryssland med en fjärdedel, som en sanktion i protest mot att vitrysk polis gripit den ryske miljardären Vladislav Baumgertner, vd för pottaska-producenten Uralkali.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/28/ryssland-stoppar-olja-till-vitryssland/

Misen Energy dubblar vinsten :: Oljebolaget Misen Energy redovisar ett resultat efter skatt på 219 miljoner kronor för det första halvåret 2013 (123). Resultatet per aktie uppgick till 1,51 kronor (0,84).
http://www.di.se/artiklar/2013/8/28/misen-energy-dubblar-vinsten/

Syrien varnar för kemisk attack i Europa :: Syrien anklagar västländer för att ha hjälpt "terrorister" använda kemiska vapen i Syrien och säger att samma vapen snart kommer att användas mot Europa.
http://www.di.se/artiklar/2013/8/28/syrien-varnar-for-kemisk-attack-i-europa/

Följ jättebåtens resa från Göteborg :: Tjugo över åtta på onsdagsmorgonen drog bogserbåtarna ut Maersk Mc-Kinney Møller från Skandiahamnens kaj. Följ det största containerfartygets fortsatta färd här.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1964835-folj-jattebatens-resa-fran-goteborg

Jetshop växer när e-handel flyttar till butiker :: Snart flyttar e-handeln in i butikerna. Göteborgsbaserade Jetshop som bygger plattformar för e-handel köper nu konkurrenten E-butik i Norden.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1963776-jetshop-vaxer-nar-e-handel-flyttar-till-butiker

Syrienattack oroar börserna :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1964351-syrienattack-oroar-borserna

Brygger öl på dåligt vatten :: http://www.gp.se/matdryck/dryck/1.1963600-brygger-ol-pa-daligt-vatten

Syrienoro tyngde Stockholmsbörsen :: Stockholmsbörsen föll brant på tisdagen. Nedgången, som var i linje med utvecklingen i omvärlden, kopplades till oro för ett militärt ingripande i Syrien. Kursfallet för bankerna fortsatte.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1962817-syrienoro-tyngde-stockholmsborsen

GP ombord på jättefartyget :: Världens största containerfartyg, Maersk Mc-Kinney Møller är i mål i Göteborgs hamn på sin jungfrutur. Många nyfikna har tagit sig ner för att få en titt på nära håll.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1961855-gp-ombord-pa-jattefartyget

Geely planerar ny småbil för USA-marknaden :: Geely planerar att sälja en bil, framtagen tillsammans med Volvo PV, i USA 2016. På Volvo vet man inte vilken bil det handlar om.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1961806-geely-planerar-ny-smabil-for-usa-marknaden

Concordia kan lämna börsen :: I förra veckan meddelade Stena-ledningen att Concordia Maritimes vd Hans Norén fått lämna. Det kan innebära att Stenas dotterbolag lämnar börsen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1961453-concordia-kan-lamna-borsen

Norman: Systemet går att göra bättre :: S-ledaren Stefan Löfven vill att premiepensionen avskaffas, men de andra partierna som står bakom pensionssystemet vill ha kvar den. De kan dock tänka sig förändringar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1959850-norman-systemet-gar-att-gora-battre

Volvochef: Jacoby visste att han skulle bort :: http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1957160-volvochef-jacoby-visste-att-han-skulle-bort

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar