tisdag 3 september 2013

03-Sep-2013 12:42 att

Ledare: Dags att kvotera :: Snedfördelningen av föräldraförsäkringen är en katastrof för kvinnors anknytning till arbetsmarknaden. Nu är det hög tid att börja kvotera, menar PM Nilsson.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/3/ledare-dags-att-kvotera/

OECD: Så löser Sverige jobbproblemet :: Med Sveriges starka statsfinanser finns det goda möjligheter att genomföra tillfälliga stimulanser för att få ned den höga arbetslösheten, särskilt bland unga. Det sade OECD:s generalsekreterare Angel Gurria vid en pressträff i Stockholm på tisdagen tillsammans med finansminister Anders Borg.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/3/oecd-sa-loser-sverige-jobbproblemet/

Nästa smäll mot Finland: Gardell tar över nationalklenoden :: Efter Microsofts köp av Nokia står det nu klart att ytterligare en finsk kronjuvel hamnar i utländska händer. Enligt uppgift är Christer Gardells fond Cevian nu största ägare i verkstadsjätten Metso.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/3/nasta-small-mot-finland-gardell-tar-over-nationalklenoden/

Råvaror: Oljan vänder upp :: Priset på ädelmetaller och Brent-olja vände högre under tisdagsförmiddagen efter rapporter från det ryska försvarsdepartementet om att två missiler var på väg mot östra delen av Medelhavet.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/3/ravaror-oljan-vander-upp/

Räntor och valutor: Stabilt trots missilvarning :: Europaräntorna visar relativt små rörelser under förmiddagen, med tyska räntor oförändrat till 1 punkt upp. Vaga ryska uppgifter om en missilavfyrning över Medelhavet fick initialt yenen att stärkas, börserna sjunka och guldet att gå upp under förmiddagen.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/3/rantor-och-valutor-stabilt-trots-missilvarning/

Miljoner till forskning om
demokratins "svarta hål" :: Varför är demokratier olika bra på att göra tillvaron bättre för vanliga människor?
Bo Rothstein, professor vid Göteborgs universitet, har fått 22 miljoner kronor av Europeiska forskningsrådet för att forska i frågan.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1991976-miljoner-till-forskning-om-demokratins-svarta-hal-

Dags att kvotera föräldraförsäkringen :: Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson har under en lång period vänt och vridit på frågan om varför kvinnor har en så mycket högre sjukskrivningsfrekvens.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/3/dags-att-kvotera-foraldraforsakringen/

Fortsatt fall för reklamen :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1991958-fortsatt-fall-for-reklamen

SKF: Frihandelsavtal vore gynnsamt :: Ett frihandelsavtal mellan USA och Europa i kölvattnet av USA:s annalkande statsbesök skulle gynna SKF, som importerar en hel del från Europa till USA, men hur mycket är oklart och det är inget som bolaget har räknat på.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/3/skf-frihandelsavtal-vore-gynnsamt/

Efter strykjärnsskämtet – anställd riskerar att få sparken - Dagens Media :: http://www.dagensmedia.se/nyheter/pr/article3755296.ece

Trögt för Nevs att hitta ny vd :: En ny vd skulle varit på plats i somras, men hoppade av.
Nu får Mattias Bergman hoppa in som tillförordnad vd för Nevs för att dra igång produktionsstarten av Saab i höst.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1988792-trogt-for-nevs-att-hitta-ny-vd

Lägre skatt för pensionärer :: Regeringen föreslår en skattelättnad för pensionärerna på 2,5 miljarder kronor i nästa års budget.
-Det här kommer att betyda mycket för många pensionärer, säger socialminister Göran Hägglund.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1985704-lagre-skatt-for-pensionarer

AB Volvo bäst i Sverige på EU-stöd :: Sverige har varit framgångsrikt på att få forskningspengar från EU. Och bäst bland svenska företag är AB Volvo.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1975304-ab-volvo-bast-i-sverige-pa-eu-stod

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar