tisdag 24 september 2013

25-Sep-2013 01:48 att

Hushållen ska rädda Borgs tillväxt :: Alla, från finansminister Anders Borg till bankerna och detaljhandeln, räknar kallt med att Svensson ska sluta spara och börja shoppa. Om hushållen inte släpper till spricker prognoserna om en återhämtning nästa år.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/24/hushallen-ska-radda-borgs-tillvaxt/

Ny budgetsmäll för regeringen :: Budgetbråket i riksdagen trappas upp. På tisdagen åkte alliansen på ännu ett bakslag, när oppositionen satte stopp för regeringens planer på att skärpa budgetprocessen.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/24/ny-budgetsmall-for-regeringen/

Tv-drottningens nya succéformat :: Anna Bråkenhielm, kvinnan bakom formaten för tv-såporna Robinson och Farmen, ser ut att ha gjort det igen. "Sveriges skönaste gårdar", som sänds i TV4, går nu på export. Det skriver Resumé.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/24/tv-drottningens-nya-succeformat/

Riksdagsomvalda behåller fallskärm :: Efter en ovanlig pakt över blockgränserna verkar det klart att de som väljs om till riksdagen nästa år får behålla mer generösa avgångsvillkor. De nya ledamöterna får betydligt sämre.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/24/riksdagsomvalda-behaller-fallskarm/

Inlösta warranter för 9 miljoner aktier till Northland :: Northland Resources meddelar att tidsfristen för innehavare av warranter att anmäla inlösen under september 2013 har löpt ut.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/24/inlosta-warranter-for-9-miljoner-aktier-till-northland/

Terrorattacken över i Kenya :: Kenyas president Uhuru Kenyatta säger i ett tv-tal att terrorattacken är över och att fem terrorister dödades och elva är gripna. Rättsmedicinsk expertis arbetar nu, enligt presidenten, med att fastställa angriparnas identitet.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/24/terrorattacken-over-i-kenya/

Statens sista aktier i Nordea säljs :: Regeringen gör sig av med statens sista innehav i Nordea.
Ett försök att snygga till de ekonomiska siffrorna inför valet, misstänker Socialdemokraterna.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2067257-statens-sista-aktier-i-nordea-saljs

Besked till personalen dröjer :: Facken på AB Volvo avvaktar ytterligare besked om konsekvenser av sparpaketet.
- Jag tror besparingarna är naturliga för att bättre trygga framtiden, säger Peteris Lauberts, Sveriges Ingenjörer.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2066620-besked-till-personalen-drojer

Företagen i Västsverige ser en ljusning :: Framtidstron bland de Västsvenska företagen stärks men samtidigt går det fortsatt trögt att få igång konsumtionen och exporten.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2065556-foretagen-i-vastsverige-ser-en-ljusning

Rekordstort intresse för att rita högsta huset :: Intresset är rekordstort för att rita Nordens högsta hus – på Lindholmen i Göteborg.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2065526-rekordstort-intresse-for-att-rita-hogsta-huset

Lindholmen har fått fart :: Från ingenting till 21 000 personer på 14 år. Med storindustrin som motor går det snabbt framåt på Lindholmen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2065089-lindholmen-har-fatt-fart

Ingen strejk på Jollyroom :: Handels varslade strejk och blockad mot Mölndalsföretaget Jollyroom är avblåst sedan parterna kommit överens om att de 15-talet anställda ska omfattas av branschens kollektivavtal.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2063656-ingen-strejk-pa-jollyroom

Selin trivs med basen i Göteborg :: Erik Selin, vd i Balder, fortsätter fastighetsköp i miljardklassen och trivs med att ha sin bas i Göteborg.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2060827-selin-trivs-med-basen-i-goteborg

Industrin lika viktig som för 30 år sedan :: Tjänstesamhället är kanske inte här ändå. En ny rapport visar att tillverkningsindustrin är i princip lika viktig för regionen som för 30 år sedan.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2059978-industrin-lika-viktig-som-for-30-ar-sedan

Datainspektionen konstaterar att webbplatserna Ratsit och Merinfo bryter mot ... - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/ekonomi/2013/09/20/ratsit-och-merinfo-bryter-mot-lag/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar