torsdag 31 oktober 2013

01-Nov-2013 03:23 att

Fler skattefuskare kan få resning :: http://www.gp.se/ekonomi/1.2159097-fler-skattefuskare-kan-fa-resning

Länsförsäkringar och AIG stäms på 80 miljoner :: 160 privatpersoner tar nu rättslig strid för att få tillbaka mångmiljonbelopp, som de investerat i 24 Mas efter rådgivning av Avenyn Spar.
I härvan ingår även Victory Life där huvudmännen dömts till fängelse.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2158525-lansforsakringar-och-aig-stams-pa-80-miljoner

Cykel-appen som larmar vid olycka :: Deras cykel-app märker när du krockar och larmar automatiskt för att rädda ditt liv.
I dag blev Jalp vinnande västsvenska bidrag i Venture Cup.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2158060-cykel-appen-som-larmar-vid-olycka

Strateger: Därför faller oljepriset :: Oljepriset toppade på sensommaren, men nu verkar all oro vara bortblåst. Råvarustrategerna räknar med att priserna håller sig på mattan.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/30/strateger-darfor-faller-oljepriset/

Aktiebelåningen på högsta någonsin :: Aldrig tidigare har investerare lånat så mycket pengar på sina aktier för att köpa nya aktier. Tidigare extremtoppar har föregått kraftiga börsras, som den spruckna it-bubblan och finanskrisen.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/31/aktiebelaningen-pa-hogsta-nagonsin/

Kontanter billigare än kort :: För många butiker och restauranger är det billigare att hantera kontanter än kortbetalningar. Det visar en studie av säkerhetsföretagens branschorganisation.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/31/kontanter-billigare-an-kort/

USA-börser: Svagt ned på Wall Street :: New York-börserna stängde strax under nollstrecket på torsdagen. Fed kom under onsdagskvällen med det väntade beskedet att lämna räntan och obligationsköpen oförändrade. Facebook som rapporterade efter stängning på onsdagen har haft en bra dag på börsen. Avon Products som rapporterade en svag rapport innan öppning på torsdagen hade samtidigt en riktigt tuff dag. 
http://www.di.se/artiklar/2013/10/31/usa-borser-svagt-ned-pa-wall-street/

Mobilen avgör ödet :: Allt fler ratar datorn och surfar via mobilen eller läsplattan i stället.Trenden gynnar svenska it-bolag som King och Wrapp, men slår hårt mot Stardoll som haft svårt med den mobila övergången.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/30/mobilen-avgor-odet/

Klargörande gällande Alliance Groups bud :: Alliance Oil lämnar under torsdagskvällen ett klargörande att Alliance Group potentiella förvärv av Alliance Oil inte är ett kontanterbjudande enligt NASDAQ OMX Stockholms regler. Det potentiella förvärvet är istället föreslaget att ske som ett samgående i form av en amalgamation mot kontant betalning enligt bermudisk rätt. Det framgår av ett pressmeddelande.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/31/klargorande-gallande-alliance-groups-bud/

Ericsson pressade börsen - Privata Affärer :: http://www.privataaffarer.se/borsguiden/borsen-nedgang-att-vanta-efter-fed-astra-rapport-nagot-klen-571251

Blågula fonder har gått starkt - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/10/30/blagula-fonder-har-gatt-starkt/

Fyra år senare upptäckte han att han blivit miljonär på köpet. - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article17754493.ab

Omsättningen på spel ökar - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/omsattningen-pa-spel-okar_8677264.svd

RNB förhandlar om att sälja JC - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/branscher/handel-och-tjanster/rnb-forhandlar-om-att-salja-jc_8675520.svd

Förlorade ensamrätter drabbar Astra Zeneca :: Läkemedelsjätten Astra Zeneca redovisar en vinst före skatt på 1 592 miljoner dollar, motsvarande cirka 10,2 miljarder kronor, för tredje kvartalet 2013.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2160208-forlorade-ensamratter-drabbar-astra-zeneca

Tecken på bättre ekonomi i Norden :: Det finns tecken på en ljusare ekonomisk utveckling i de nordiska länderna, skriver Nordiska ministerrådet i ett pressmeddelande efter finansministermötet i Oslo på torsdagen.
http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.2160150-tecken-pa-battre-ekonomi-i-norden

RNB förhandlar om att sälja JC :: Enligt klädföretaget Retail and Brands (RNB) pågår förhandlingar om att sälja butikskedjan JC till en extern ägare.
RNB redovisar en förlust på 182 miljoner före skatt för det fjärde kvartalet.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2160110-rnb-forhandlar-om-att-salja-jc

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar