torsdag 3 oktober 2013

03-Oct-2013 21:16 ska

Lagerhaus till Japan :: Svenska heminredningskedjan Lagerhaus etablerar sig i Japan och öppnar butik i Nagoya-Osaka den 9 oktober.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2087178-lagerhaus-till-japan

Muller förlorade skattemålet :: Victor Muller förlorade skattekampen om sitt "konsultuppdrag" hos Saab Automobile. Samtidigt har misstanken om skattebrott kring utbetalningarna stärkts mot de Saab-chefer som anhölls i våras.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2089437-muller-forlorade-skattemalet

Turister gillar att shoppa i Västsverige :: Den utländska shoppingturismen ökar. Turister lägger en tredjedel av sin konsumtion på shopping när de är i Sverige. Och de gillar speciellt att shoppa i Västsverige.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2086183-turister-gillar-att-shoppa-i-vastsverige

Enligt nyhetsbyrån AP ska flera personer vara skadade och ett stort område är ... - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17593985.ab

Skottlossning utanför Capitol Hill :: Mitt under den pågående politiska striden om USA:s stängda myndigheter, blev Washington en belägrad stad. Skottlossning vid den amerikanska kongressen skapade ett stort tumult, under en dag som i övrigt präglats av politiska upprepningar.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/3/skottlossning-utanfor-capitol-hill/

Myntchock ska stoppa saudisk tuggummiväxel :: Saudiarabien präglar 400 miljoner nya halala-mynt som ett led i en kampanj för att tvinga affärsinnehavare att ge kunderna växel i mynt i stället för tuggummi eller vävnader. Det skriver sajten Arabian Business.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/2/myntchock-ska-stoppa-saudisk-tuggummivaxel/

Boehner nekar inställda betalningar :: Det amerikanska representanthusets talman, John Boehner, har sagt till kollegor att han är fast besluten om att förhindra att USA ställer in betalningarna.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/3/boehner-nekar-installda-betalningar/

För svårt välja premiepension :: Valmöjligheterna i premiepensionen måste minskas radikalt. Att det i dag går att välja mellan 800 fonder får många att avstå från att välja, skriver ekonomiprofessorn Nicholas Barr i en debattartikel i Dagens Nyheter.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/3/for-svart-valja-premiepension/

Råvaror: Handlas nedåt :: Råvarorna noterades lägre under den tidiga kvällshandeln på onsdagen. Nedstängningen av amerikanska myndighetsfunktioner har ökat oron för en inbromsning av den ekonomiska tillväxten.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/3/ravaror-handlas-nedat/

Nej till extra skattesänkning för de som tjänar mest - Metro :: http://www.metro.se/stockholm/extra-skattesankning-for-de-som-tjanar-mest-kan-stoppas/EVHmjc!ShHKhzx8hW2ts/

Mutmisstänkt Teliachef petas - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/branscher/teknik-och-telekom/mutmisstankt-teliachef-petas_8576532.svd

Snabblåneföretag kan få böter :: Regeringen vill att snabblåneföretag som missköter sig ska få böter på upp till 10 miljoner kronor.
Enligt regeringen vänder sig vissa av företagen aktivt till personer med svag kreditvärdighet.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2088656-snabblaneforetag-kan-fa-boter

Riggade medicinpriser granskas :: Företag som tillverkar generiska läkemedel misstänks ha gjort upp om att turas om att vinna upphandlingar. Nu ska Konkurrensverket utreda.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2088572-riggade-medicinpriser-granskas

Dachser bygger terminal i Arendal :: Tyska transportjätten Dachser satsar i Göteborg, och bygger en ny terminal i Arendal.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2088076-dachser-bygger-terminal-i-arendal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar