lördag 5 oktober 2013

06-Oct-2013 03:09 att

Ministrar sena med att svara frågor :: Mer än hälften av de interpellationer som riksdagsledamöterna ställer till statsråden i Fredrik Reinfeldts regering besvaras för sent.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/5/ministrar-sena-med-att-svara-fragor/

Dokument: Världens skyggaste miljardärer :: Många rika vittnar om att problemen ökar lika fort som pengahögen. Hot, utpressning och kidnappning, samt allehanda märkliga affärsförslag och direkta tiggarpropåer driver många bort från offentligheten. Men det finns blyga rikingar - och så finns det världens skyggaste miljardärer.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/4/dokument-varldens-skyggaste-miljardarer/

Obama: Stoppa farsen :: President Barack Obama ägnade sitt veckotal i radio och på video åt budgetstriden. Han uppmanade representanthuset att "stoppa den här farsen" och sätta punkt för begränsningen av den amerikanska regeringens handlingsutrymme genom att villkorslöst godkänna en federal budget.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/5/obama-stoppa-farsen/

Fel på 10.000 avier om trängselskatt :: Cirka 10.000 avier om trängselskatt som Transportstyrelsen skickade ut till landets bilägare i september har fel information på baksidan om vilka passager som gjorts i augusti. Enligt Transportstyrelsen är dock beloppen riktiga.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/5/fel-pa-10000-avier-om-trangselskatt/

Krog: Smakfullt skådespel berör alla sinnen :: Espranto får Di Weekends recensent att dra sig till minnes ett besök i Italien för 25 år sedan och njuta. Fullpoängaren är inte långt borta.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/3/krog-smakfullt-skadespel-beror-alla-sinnen/

Tusentals pensionärer indragna i gruvhärvan :: En stor härva av investeringsbedrägerier är på att rullas upp av Ekobrottsmyndigheten. I centrum för härvan står bland andra den finländske affärsmannen Johan Ulander och Eniros tidigare vd Lars Guldstrand, som även är nyckelpersoner i turerna kring de två krisande gruvbolagen Mineral Invest och IGE.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/4/tusentals-pensionarer-indragna-i-gruvharvan/

Börsrådet: Så stänger börsen i år :: Börsrådets panel tror inte att det politiska debaclet i USA kommer att skapa någon panik på marknaderna. Men ju längre tiden går desto nervösare blir det.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/4/borsradet-sa-stanger-borsen-i-ar/

Svenska burgare intar Mellanöstern :: Svenska hamburgare säljer stort - i Förenade arabemiraten. Varje månad öppnar kedjan Max en ny restaurang i landet.
-Visionen är att ha hundratals restauranger i Mellanöstern, säger vd Richard Bergfors.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2095514-svenska-burgare-intar-mellanostern

Hemma hos en litterär tiotaggare :: SOLNA/GNESTA. Han är en av Sveriges bäst säljande författare, men raderade nyligen fyra opublicerade böcker. Han är arbetargrabben som lever sitt liv bland grevar och friherrar, men fortfarande drivs av revanschism. Di Weekend har gjort hembesök hos den omåttligt populära polisprofessorn, tv-profilen och storjägaren Leif GW Persson.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/2/hemma-hos-en-litterar-tiotaggare/

Värdet på Kinneviks juvel rusar :: Värdet på Kinneviks modesajt Zalando fortsätter att öka. Enligt Di:s källor har Zalando aldrig varit så högt värderat som när den kanadensiska pensionsjätten Ontario Teachers och den danska klädmiljardären Anders Holch Povlsen i onsdags köpte 4 procent av aktierna, enligt Dagens industri.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/5/vardet-pa-kinneviks-juvel-rusar/

Nevs i startgroparna :: Ännu ett tecken på att produktionen närmar: Nevs har börjat lägga orders hos leverantörerna.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2092199-nevs-i-startgroparna

Lugnt designsläpp för Lindex :: Höstens designsläpp av Matthew Williamson på Lindex blev en sansad historia – jämfört med fjolårets Missonihysteri.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2091153-lugnt-designslapp-for-lindex

Twitter siktar på att få in en miljard - Svenska YLE :: http://svenska.yle.fi/artikel/2013/10/04/twitter-siktar-pa-att-fa-en-miljard

Twitter snart på börsen :: Twitter satsar på att få in en miljard dollar, motsvarande 6,4 miljarder kronor, vid en kommande börsnotering.
Börsintroduktionen är den mest emotsedda inom tekniksektorn sedan Facebook blev börsnoterat.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2090574-twitter-snart-pa-borsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar