måndag 7 oktober 2013

08-Oct-2013 04:58 att

Subway till anställda: "Du är utbytbar" :: Lappar som talar om för personalen att den är utbytbar och förbud mot att ifrågasätta chefen. Anställningsavtal som strider mot kollektivavtalet.
Så har det sett ut på Subway Backaplan – till GP började ställa frågor.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2093009-subway-till-anstallda-du-ar-utbytbar-

USA-börser: Dödläget sänkte börserna :: De ledande amerikanska aktieindexen sjönk på måndagen, sedan ett fortsatt dödläge i kongressen ökat oron för att USA ska tvingas ställa in betalningar när det nuvarande budgettaket nås.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/7/usa-borser-dodlaget-sankte-borserna/

Tele2 varnar för högre priser :: Det finns för många murar inom EU:s telekommarknad, enligt Neelie Kroes, som pekar på att det är 28 olika marknader, och att man är långt ifrån en enad marknad med enhetliga priser. Hon anser att roaming är "gammaldags" och hon vill ta bort avgifterna för konsumenternas skull.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/7/tele2-varnar-for-hogre-priser/

Italiensk storbank i kris :: BMPS, Banco Monte dei Paschi di Siena, som är Italiens tredje största bank, aviserar ännu större neddragningar av personalstyrkan och en nyemission. Syftet är att få ett räddningspaket på 4,1 miljarder euro från EU. Det rapporterar Bloomberg.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/7/italiensk-storbank-i-kris/

Blåblå regering beväpnar polisen :: Norges nya borgerliga regering har ett "blåblått" program: polisen ska beväpnas och förmögenhetsskatten avskaffas.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/7/blabla-regering-bevapnar-polisen/

Beckhams dumpar herrgården :: David och Victoria överger nu sin herrgård i Hertfordshire, skriver Daily Mail. Kändisparet säljer "Beckingham Palace" för att få råd med ett lyxboende i centrala London.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/7/beckhams-dumpar-herrgarden/

Därför vägrar de att ge sig :: Washingtons mest envisa republikaner har allt att vinna på fortsatta budgetbråk, trots att deras parti förlorar mest på kaoset. Förklaringen göms i det amerikanska valsystemet, enligt USA-experten Jan Joel Andersson.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/7/darfor-vagrar-de-att-ge-sig/

Norskt regeringsprogram klart :: Norska Høyre och Fremskrittspartiet har enats om ett regeringsprogram. På en presskonferens på måndagskvällen bekräftade Høyres Erna Solberg, tillträdande statsminister, och Fremskrittspartiets ledare Siv Jensen att de bildar en minoritetsregering.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/7/norskt-regeringsprogram-klart/

Mobiloperatörer hotar med att chockhöja priserna för mobilsurf - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D1646%26artikel%3D5667606

Svenska aktiesparare ifrågasätter Stora Ensos förklaring - Svenska YLE :: http://svenska.yle.fi/artikel/2013/10/07/svenska-aktiesparare-ifragasatter-stora-ensos-forklaring

Operatörer ogillar gratis roaming :: Svenska operatörer är kritiska till ett EU-förslag som bland annat tvingar operatörer i EU att erbjuda gratis roaming, alltså där mobiltrafiken går via andra operatörers nät.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2108539-operatorer-ogillar-gratis-roaming

Svensk Handel tipsar Skatteverket :: http://www.gp.se/ekonomi/1.2108089-svensk-handel-tipsar-skatteverket

Nevs i startgroparna :: Ännu ett tecken på att produktionen närmar: Nevs har börjat lägga orders hos leverantörerna.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2092199-nevs-i-startgroparna

Lugnt designsläpp för Lindex :: Höstens designsläpp av Matthew Williamson på Lindex blev en sansad historia – jämfört med fjolårets Missonihysteri.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2091153-lugnt-designslapp-for-lindex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar