torsdag 10 oktober 2013

10-Oct-2013 21:01 ut

Varning för Alitalia-konkurs :: Det italienska flygbolaget Alitalia behöver ett kapitaltillskott för att inte tvingas ansöka om konkurs, rapporterar Reuters med hänvisning till en regeringskälla i Rom.

-Om 4-5 dagar riskerar Alitalia att inte kunna flyga längre, säger källan.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2111675-varning-for-alitalia-konkurs

Tvist om skjuten älg :: En jägare råkade av misstag skjuta en av älgarna vid farmen Älgens hus i Bjurholm sedan älgen rymt från hägnet. Nu tvistar jägaren och ägaren till älgfarmen om vem som äger älgen.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/10/tvist-om-skjuten-alg/

De varnar för pensionssmäll :: Centralbankernas stimulanser räddade världen från total härdsmälta 2008. Men fem år senare riskerar samma lågräntepolitik leda till bostadsbubblor och lägre pensionsutbetalningar.Det är två av slutsatserna i en ny rapport från försäkringsjätten Allianz.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/10/de-varnar-for-pensionssmall/

Alitalia har kniven mot strupen :: Alitalia måste rekapitalisera eller sluta flyga. Det beskedet kommer den italienska luftfartsmyndigheten Enac med på torsdagen, rapporterar Dow Jones Newswires med hänvisning till Sky News.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/10/alitalia-har-kniven-mot-strupen/

Utredde aldrig mångmiljonstölder :: En 44-årig man från Helsingborg erkände inblandning i ett 20-tal grova stölder med byten värda runt 50 miljoner kronor. Men svensk polis valde att inte inleda någon förundersökning och nu ska mannen utlämnas till Polen där han riskerar ett långt fängelsestraff, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/10/utredde-aldrig-mangmiljonstolder/

Akademien skällde ut pratsam ledamot :: Anders Bárány, ledamot av Kungliga vetenskapsakademien, har blivit utskälld för att han avslöjat varför tillkännagivandet av fysikpriset var en timme försenat.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/10/akademien-skallde-ut-pratsam-ledamot/

Mölnlycke kan dela ut miljarder till Investor - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/molnlycke-kan-dela-ut-miljarder-till-investor_8603696.svd

Bankerna räknar med fler företagslån :: Mer än hälften av Sveriges bankchefer räknar med fler lån till företag under hösten.
På Almi Väst upplever man att Västsverige har samma positiva utveckling.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2120584-bankerna-raknar-med-fler-foretagslan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar