onsdag 23 oktober 2013

24-Oct-2013 01:13 att

Merkel kräver förklaring av Obama :: Tyskland har information om att förbundskansler Angela Merkels mobiltelefon har övervakats av den amerikanska underrättelsetjänsten NSA, uppger en tysk regeringstalesman.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/23/merkel-kraver-forklaring-av-obama/

Han vill mjölka Nokia :: Aktivistförvaltaren Daniel Loeb har köpt in sig i Nokia.Nu hoppas han tvinga den finska börsjätten att dela ut en del av den miljardvinst man får i samband med försäljningen av mobilverksamheten till Microsoft.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/23/han-vill-mjolka-nokia/

Råvaror: Stort tapp för olja och metaller :: Råvarupriserna backade på bred front under onsdagen. Basmetallerna försvagades över oro kring en väntande inbromsning i den kinesiska ekonomin. WTI-oljan föll till den lägsta nivån på tre månader efter en rapport som visade att lageruppbyggnaden i USA steg mer än väntat.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/23/ravaror-stort-tapp-for-olja-och-metaller/

Berlusconi inför rätta för muta :: Silvio Berlusconi ska ställas inför rätta för misstankar om att ha mutat en tidigare senator, beslutade en domare på onsdagen.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/23/berlusconi-infor-ratta-for-muta/

Bedragarnas nya knep :: Allt fler brottslingar startar små aktiebolag i syfte att lura kunder och kreditgivare på pengar. När kreditbedrägeriet är genomfört försätts företaget i konkurs.Det visar en ny kartläggning av kreditinformationsbolaget Bisnode.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/23/bedragarnas-nya-knep/

USA-börser: Wall Streets vinstsvit bröts :: Efter en fem dagar lång uppgång föll de ledande amerikanska aktieindexen tillbaka på onsdagen. En gles makroagenda satte kvartalsrapporter i fokus, där bland annat Caterpillar kom med dystra besked.
http://www.di.se/artiklar/2013/10/23/usa-borser-wall-streets-vinstsvit-brots/

Lockout i skärgårdstrafiken :: Som svar på Seko:s strejkvarsel den 22 oktober svarar arbetsgivarsidan Almega Tjänsteföretagen med att lägga lockoutvarsel under schemalagda lediga dagar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2152168-lockout-i-skargardstrafiken

Eniro meddelar att man fasar ut Gula Sidorna-katalogen nästa år - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article17706521.ab

Kommuner får stödja hamnbyggen :: Regeringen får stöd för att tillåta kommuner att medfinansiera byggen i hamnar och farleder.
I dag tar riksdagen beslut. Sverigedemokraterna väljer att stödja regeringspartierna.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2151620-kommuner-far-stodja-hamnbyggen

Rotavdrag kvittas mot skatteskulder :: http://www.gp.se/ekonomi/1.2151076-rotavdrag-kvittas-mot-skatteskulder

Nordeas vinst ökade :: Bankkoncernen Nordea redovisar en rörelsevinst på 1 021 miljoner euro, motsvarande cirka 8,9 miljarder kronor, för tredje kvartalet 2013. "Vi tror att det värsta är över nu", skriver vd i en kommentar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2151060-nordeas-vinst-okade

Handelsbankens vinst ökade :: Handelsbanken redovisar en rörelsevinst på 4 571 miljoner kronor för tredje kvartalet 2013. Det blir troligen extra utdelning till ägarna. "Om det blir kapital över så kommer vi att ge det till våra ägare som vi alltid har gjort", säger vd Pär Boman.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2151047-handelsbankens-vinst-okade

Nya modeller från IT-jättar :: Apple lanserade en tunnare och lättare version av Ipad på tisdagen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2150882-nya-modeller-fran-it-jattar

Fingerprint överväger att stämma Cision :: http://www.gp.se/ekonomi/1.2149761-fingerprint-overvager-att-stamma-cision

Swedbank över förväntan :: Swedbank gick bättre än väntat under tredje kvartalet och fortsätter att ta för sig av bolånemarknaden. Men:

-Vi fortsätter att planera för låga räntor och ganska svag kreditefterfrågan, säger vd Michael Wolf.
Aktien lyfte direkt.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2149716-swedbank-over-forvantan

Svenskt Näringsliv undviker trängselfrågan :: När Svenskt Näringsliv drar igång sin valrörelse i Västsverige, passar organisationen på trängselskattefrågan.
Men det finns en oro för att trängseldebatten kommer skymma andra viktigare frågor.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2148914-svenskt-naringsliv-undviker-trangselfragan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar