söndag 17 november 2013

17-Nov-2013 18:57 att

Makrorådet: "Viktigt att marknaden förbereder sig" :: Det viktigaste är att marknaden förbereder sig mentalt för de neddragna stimulanserna, säger Olof Manner. Tidpunkten för när Federal Reserve börjar med "tapering" tycker han inte är lika viktig.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/15/makroradet-viktigt-att-marknaden-forbereder-sig/

FN ska hjälpa Libyen locka turister :: FN:s turistorganisation UNWTO har tecknat avtal om att hjälpa Libyen utveckla sin turistnäring.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/14/fn-ska-hjalpa-libyen-locka-turister/

Vinden mojnar för Vattenfall :: Statliga Vattenfalls andel av den svenska vindkraften minskar. Bolaget bygger men inte i samma omfattning som andra aktörer.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/17/vinden-mojnar-for-vattenfall/

Svensken amorterar minst i Norden :: Finansinspektionen har skjutit upp idén om ett amorteringskrav i Sverige — trots att vi är betydligt sämre på att amortera än bolånetagare i våra grannländer. I Finland ligger amorteringstiden på bostadslån på runt 17-18 år i snitt för lån tagna under de senaste åren.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/17/svensken-amorterar-minst-i-norden/

Guldgubbarna - bara lite av gigantisk vikingaskatt? :: Den plats där arkeologer nyligen grävde fram de 29 så kallade guldgubbarna från järnåldern kan ha huserat fler skatter. Fynd av bronsfragment och ett vikingatida mynt i marken vid Västra Vång nordöst om Ronneby tyder på att det även kan ha varit platsen för den legendariska vikingaskatt som hittades redan år 1865, rapporterar SVT Sydnytt.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/17/guldgubbarna---bara-lite-av-gigantisk-vikingaskatt/

De vill krossa Spotify :: Spotify expanderar nu i rasande takt för att ta positionen som världens största tjänst för strömmad musik. Det svenska bolaget utmanas dock av amerikanska jättar som Google och Apple som har enorma resurser och redan sitter på en gigantisk användarbas.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/15/de-vill-krossa-spotify/

Expert varnar för bundet elpris :: Kyla och krånglande kärnkraft trycker upp de svenska elpriserna. Ändå avråder Villaägarnas energipolitiska expert från att binda elpriset.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/13/expert-varnar-for-bundet-elpris/

Mästarinna i patent :: Solgun Drevik är svensk mästarinna i patent och har som mål att bli sedd som innovationsguru.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2178660-mastarinna-i-patent

"På samma spelfält som de stora" :: Eva Björklund är övertygad om att matematikkunskapen i Sverige kan höjas med hjälp av surfplattor. I ett hav av appar såg hon som lärare för två år sedan
möjlighet att bidra med en ö av kvalitet. Plötsligt har hon insett att hon blivit en del av Göteborgs växande spelbransch.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2178587--pa-samma-spelfalt-som-de-stora-

Skattereduktion för gåvor :: http://www.gp.se/ekonomi/1.2178934-skattereduktion-for-gavor

Swedbanks nya chefsekonom går på nät i debatten - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/karriar/Portratt/swedbanks-nya-chefsekonom-gar-pa-nat-i-debatten_8727976.svd

Budgetklartecken till euroländer :: Samtliga euroländer får som väntat grönt ljus för sina budgetar av EU-kommissionen.
Av länderna som omfattas av granskningen får Tyskland och Estland bäst betyg.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2178696-budgetklartecken-till-eurolander

Varnar för onödigt hög reporänta :: Vice riksbankschef Karolina Ekholm varnar för att reporäntan är för hög och att Riksbanken har låtit inflationen avvika från inflationsmålet på 2 procent för länge.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2178504-varnar-for-onodigt-hog-reporanta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar