fredag 29 november 2013

30-Nov-2013 07:53 har

Cassandras partner har likviditetsproblem :: Cassandra Oils kassa är nästan tom. Samtidigt kan di.se avslöja att bolagets viktiga samarbetspartner i Turkiet, som för närvarande håller oljebolaget under armarna, har likviditetsproblem. Och finansiären i Irak har inte börjat skjuta till pengar.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/29/cassandras-partner-har-likviditetsproblem/

Sonys peruk i alla fall smart :: Japanska Sony har sökt patent på "Smart Wig", en peruk med sensorer som bland annat kan användas för att navigera och mäta blodtryck, skriver BBC News.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/29/sonys-peruk-i-alla-fall-smart/

Världens äldsta toalett :: Världens äldsta gemensamma "toalett" har hittats i Argentina. I "toaletten", som är 240 miljoner år gammal, hittades spillning från ett flertal stora växtätande dinosaurier.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/29/varldens-aldsta-toalett/

Boom för svensk handel med bitcoin :: Den svenska handeln i nätvalutan bitcoin ökar lavinartat och uppgår nu till minst 12 miljoner kronor per månad. Det framgår av en rundringning till de svenska handelsplatser för virtuella valutor som har dykt upp den senaste åren.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/29/boom-for-svensk-handel-med-bitcoin/

Bert Karlsson vill köpa premärbil till varje pris :: När Nevs allra första Saab 9-3 rullar ut från fabriken står en känd svensk utanför och stampar otåligt."Jag har sagt till dem att jag vill ha den första", säger Bert Karlsson till Expressen - och det trots att han varken vet vad bilen kostar eller hur den ser ut.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/29/bert-karlsson-vill-kopa-premarbil-till-varje-pris/

USA:s julhandel har inletts - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/usas-julhandel-har-inletts_8778600.svd

USA:s julhandel har inletts :: Startskottet för årets julhandel i USA, världens största ekonomi, gick på fredagen. I branschen räknar man med försäljningsrekord i år igen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2194600-usa-s-julhandel-har-inletts

Dom i segdraget advokatmål :: Efter åratal av utredningar, ett rejält bakslag i Högsta domstolen, har Stockholms tingsrätt nu kommit fram till att en av två åtalade advokater begått brott i samband med de affärer som omfattats av åtalet.
Men påföljden blev betydligt lindrigare än den åklagaren yrkat på.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2194333-dom-i-segdraget-advokatmal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar