tisdag 17 december 2013

17-Dec-2013 18:27 ska

Alla är rädda för Ryssland – men inte Carl Bildt :: Sverige tycktes på tisdagen vara ensamt om att inte oroas över uppgifterna kring de ryska Iskanderrobotar, vilka enligt ryska försvarskällor utplacerats i Kaliningrad-enklaven och längs gränsen mot de baltiska staterna. Källorna citerades av den Kremlvänliga tidningen Izvestija, rapporterar Reuters.
http://www.di.se/artiklar/2013/12/17/alla-ar-radda-for-ryssland--men-inte-carl-bildt/

Ultradjupa borrningar ska göra Brasilien till oljemakt :: I havet utanför jättestäderna São Paulo och Rio de Janeiro ligger ett av världens största oljefält. Brasiliens regering hoppas kunna exportera det svarta guldet och på så sätt berika landet. Kruxet är att oljan finns under ett tjockt lager salt sju kilometer under havsytan.
http://www.di.se/artiklar/2013/12/11/ultradjupa-borrningar-ska-gora-brasilien-till-oljemakt/

Nordenbörserna: Statoil i blickfånget :: De nordiska storbolagsindexen rörde sig överlag nedåt under tisdagens handel, i likhet med utvecklingen på de större europeiska börserna. Undantaget var Oslobörsens OBX-index som höll sig kring nollstrecket, stärkt av uppgångar för bland andra Statoil och Telenor.
http://www.di.se/artiklar/2013/12/17/nordenborserna-statoil-i-blickfanget/

Återhämtningen har fått grepp i Storbritannien :: Den ekonomiska återhämtningen i Storbritannien har äntligen fått grepp även om det fortfarande är fråga om en återgång till tillväxt och inte till ett normalt läge i ekonomin.
http://www.di.se/artiklar/2013/12/17/aterhamtningen-har-fatt-grepp-i-storbritannien/

Anställda kan få sluta när SJ ska spara 1 miljard - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D493%26artikel%3D5736652

500 sparare anmälda till Robur-kampanjen - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/pengar/500-sparare-anmalda-till-robur-kampanjen_8832960.svd

Ny nattmangling om bankunion väntas - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/ny-nattmangling-om-bankunion-vantas_8832664.svd

Göteborg får direktflyg till Lissabon :: I sommar börjar det portugisiska flygbolaget TAP flyga direkt från Göteborg till Lissabon.
http://www.gp.se/resor/1.2213279-goteborg-far-direktflyg-till-lissabon

Experterna: "Räntesänkningen för liten" - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/experterna-rantesankningen-for-liten_8831106.svd

Skanska bygger i Malmö :: http://www.gp.se/ekonomi/1.2212884-skanska-bygger-i-malmo

SJ ska miljardspara på tre år :: En miljard kronor. Så mycket ska SJ spara de kommande tre åren. Det kommer bland annat att innebära personalneddragningar, men enligt vd Crister Fritzson är det för tidigt att säga hur stora.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2212774-sj-ska-miljardspara-pa-tre-ar

Uppåt på Wall Street - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/uppat-pa-wall-street_8829906.svd

Brasilien allt närmare Gripen-köp :: Brasilien har trappat upp förhandlingarna med Sverige om köp av Jas Gripen-plan från Saab, enligt brasiliansk press.
Det svenska stridsplanet uppges vara klar favorit.

http://www.gp.se/ekonomi/1.2212387-brasilien-allt-narmare-gripen-kop

Saabs ledning utreds för nya ekobrott :: Konkursförvaltarna har polisanmält Saab Automobiles ledning för misstänkta ekonomiska oegentligheter.
- Jag vet ingenting, skriver Victor Muller till GP.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2212232-saabs-ledning-utreds-for-nya-ekobrott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar