fredag 7 februari 2014

07-Feb-2014 20:58 tar

Ägarna tar rejält mer av vinsterna :: Vinsterna faller, men utdelningarna ökar. Andelen som går till ägarna har därmed på ett år ökat kraftigt, från drygt 60 till nästan 80 procent, visar TT:s sammanställning av storbolagens bokslut.
http://www.di.se/artiklar/2014/2/7/agarna-tar-rejalt-mer-av-vinsterna/

Europabörser: Råvarubolagen lyfte :: De ledande europeiska indexen steg på fredagen, där optimism över bolagens kvartalsrapporter överspeglade den svaga amerikanska jobbrapporten. Sektorsvis gick råvarurelaterat starkt efter att Arcelormittal lämnat siffror för det fjärde kvartalet.
http://www.di.se/artiklar/2014/2/7/europaborser-ravarubolagen-lyfte/

Insiderkrönikan: Insiders på köphumör :: Det är tråkigt att insiders ratar den egna aktien, men de negativa signalerna kan snabbt förbytas i positiva om de börjar trycka på köpknappen. I dagens krönika ger Erik Lidén exempel på bolag där detta precis har hänt.
http://www.di.se/artiklar/2014/2/7/insiderkronikan-insiders-pa-kophumor/

Nordenbörser: Norsk tungviktare gladde :: De nordiska aktieindexen steg på fredagen och att den amerikanska sysselsättningen landade under förväntningarna på eftermiddagen dämpade inte sentimentet. Flera intressanta rapporter inkom, däribland från norska tungviktaren Statoil.
http://www.di.se/artiklar/2014/2/7/nordenborser-norsk-tungviktare-gladde/

SAS tar in nya pengar - vd:n optimistisk - Veckans Affärer :: http://www.va.se/va-bors/sas-607347

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar