måndag 3 mars 2014

04-Mar-2014 03:32 Ukraina

USA-börser: Upptrappning i Ukraina sänkte börsen :: De ledande amerikanska indexen noterades klart lägre vid månagens börsstängning i spåren av den upptrappade rysk-ukrainska konflikten på Krimhalvön.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/3/usa-borser-upptrappning-i-ukraina-sankte-borsen/

Experter: Ryssland skyller kaoset på CIA :: I Ryssland beskrivs maktskiftet i Ukrainas huvudstad Kiev som ett verk av CIA och Nato, snarare än ett folkligt uppror. Det säger två experter som di.se har pratat med.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/3/experter-ryssland-skyller-kaoset-pa-cia/

Spänd väntan i Ukraina inför ryskt ultimatum - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D83%26artikel%3D5799542

Ukraina-oro på Wall Street :: http://www.gp.se/ekonomi/1.2298876-ukraina-oro-pa-wall-street

"Janukovytj bad Putin om rysk insats" :: Ukrainas avsatte president Viktor Janukovytj har bett Rysslands president Vladimir Putin att sätta in trupper i Ukraina, säger Rysslands FN-ambassadör Vitalij Tjurkin.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/3/janukovytj-bad-putin-om-rysk-insats/

Nato-möte efter "hot mot grannländer" :: Nato träffas återigen på tisdag för att diskutera utvecklingen i Ukraina.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/3/nato-mote-efter-hot-mot-grannlander/

Så drabbas ekonomin av konflikten i Ukraina - Expressen :: http://www.expressen.se/ekonomi/sa-drabbas-ekonomin-av-konflikten-i-ukraina/

Råvaror: Olja och guld fortsätter klättra :: Priserna på råolja och ädelmetaller uppvisade klart stigande rörelser under måndagens handel, i spåren av de eskalerande geopolitiska oroligheterna i Ukraina. Basmetallerna gick samtidigt i motsatt riktning.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/3/ravaror-olja-och-guld-fortsatter-klattra/

Ukrainakrisen hotar världsekonomin :: Situationen på Krim är explosiv. Och blotta risken för en säkerhetspolitisk härdsmälta i Ryssland och Ukraina är ett hot mot den globala ekonomiska utvecklingen.

-Det är ett av de allvarligaste lägen vi haft på flera år, säger SEB:s chefekonom Robert Bergqvist.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2298114-ukrainakrisen-hotar-varldsekonomin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar