måndag 24 mars 2014

24-Mar-2014 10:31 ha

Mer svensk mjölk säljs till Kina :: Ökad mejerikonsumtion i flera tillväxtländer har gett en tydlig ökning av jordbruksexporten till Kina och Oman och klirr i kassan för mjölkbönderna.
Däremot har grisuppfödarna det tufft, bland annat på grund av att Ryssland har stoppat importen av griskött.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2316847-mer-svensk-mjolk-saljs-till-kina

Börsen: Vände med tungviktare i botten :: Stockholmsbörsen inledde veckan på lätta plus men vände strax ned till mer tydliga minus. I botten av storbolagsindexet fanns SKF efter att i fredags ha meddelat att efterfrågan under februari och mars inte har varit lika stark som bolaget hade väntat sig i slutet av januari.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/24/borsen-vande-med-tungviktare-i-botten/

Hundar ska vårda psykiskt sjuka :: För första gången ska hundar användas i behandlingen av personer som dömts till vård på rättspsykiatrisk klinik. Först ut blir rättspsyk i Öjebyn utanför Piteå, rapporterar P4 Norrbotten.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/24/hundar-ska-varda-psykiskt-sjuka/

Autoliv vill ha Kortüm i styrelsen :: Bilsäkerhetsföretaget Autolivs valberedning föreslår Franz-Josef Kortüm som ny styrelseledamot, enligt ett pressmeddelande.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/24/autoliv-vill-ha-kortum-i-styrelsen/

Telia Sonera: Danske sänker rekommendation :: Danske Bank Markets sänker rekommendationen för Telia Sonera till sälj från tidigare behåll. Riktkursen dras samtidigt ned till 45 kronor från tidigare 50 kronor.
Det framgår av en analys daterad den 24 mars.
Teleoperatörens nya ledning står inför några stora utmaningar, menar Danske Bank Markets.
"2014 är det första året sedan 2005 för vilket Telia Sonera inte guidar för någon tillväxt i resultatet, och vi ser en risk för antingen en obestämd period utan tillväxt eller att Telia Ssonera måste pressa sitt fria kassaflöde för att vinna tillbaka den", skriver banken.
För Telia Sonera, som har väldigt få tillväxtsegment, är båda alternativen oattraktiva på medellång sikt, enligt Danske Bank Markets.
Banken påpekar att av de sex listade nordiska operatörerna har de tre som har haft tydliga tillväxtambitioner (Telenor, Millicom och Tele2) halverat sina fria kassaflödesmarginaler, från 20 procent 2011 till 10 procent 2013, för att investera i framtida tillväxt.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/24/telia-sonera-danske-sanker-rekommendation/

Alliansen vill ha betyg från fyran :: Alliansregeringen vill höja kunskapsresultaten i skolan och föreslår att betyg ska införas från fjärde klass. "Det ger ett ökat resultatfokus i skolarbetet som är viktigt", säger utbildningsminister Jan Björklund.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/24/alliansen-vill-ha-betyg-fran-fyran/

Lufthansas piloter redo gå i strejk :: http://www.gp.se/ekonomi/1.2318405-lufthansas-piloter-redo-ga-i-strejk

Prognoschef vill ha fastighetsskatt :: http://www.gp.se/ekonomi/1.2318102-prognoschef-vill-ha-fastighetsskatt

Utlåningen till hushåll ökar :: http://www.gp.se/ekonomi/1.2317739-utlaningen-till-hushall-okar

Här avgörs Volvo PV:s framtid :: Investeringen är lika stor som Öresundsbron och i princip avgörande för Volvo PV:s framtid. Torslanda har börjat förbereda för XC90.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2316927-har-avgors-volvo-pv-s-framtid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar