lördag 2 februari 2013

02-Feb-2013 10:41 att

Jiang: Pheonixplattform snart klar :: Med ett pris på under 180 000 yuan hoppas Kai Johan Jiang att Saab 9-3 ska vinna marknadsandelar i Kina.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1268834-jiang-pheonixplattform-snart-klar

Basmetaller fortsätter klättra - Privata Affärer :: http://www.privataaffarer.se/borsguiden/basmetaller-fortsatter-klattra-474724

Vestberg inte redo att korka upp champagnen - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/branscher/teknik-och-telekom/vestberg-inte-redo-att-korka-upp-champagnen_7876704.svd

Köpläge på båtar :: I helgen öppnar båtmässan i Göteborg, men båtbranschen har fått det allt tuffare - det är svårt att hitta köpare och de senaste åren har priserna gått ned.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/2/koplage-pa-batar/

Pressad båtbransch på mässa :: I helgen öppnar båtmässan i Göteborg, men båtbranschen har fått det allt tuffare - det är svårt att hitta köpare och de senaste åren har priserna gått ned.
http://www.di.se/ditv/2013/2/2/pressad-batbransch-pa-massa/

Facket kräver utdelning från bankerna :: Finansförbundet har tröttnat på att bankerna delar ut så stor del av vinsten till aktieägarna. Nu kräver facket att personalen ska få del av utdelningarna. Det skriver Dagens industri.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/2/facket-kraver-utdelning-fran-bankerna/

Hackare stal lösenord från Twitter :: Twitter attackerades i veckan av hackare som bland annat kom över omkring 250.000 lösenord, meddelar mikrobloggtjänsten.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/2/hackare-stal-losenord-fran-twitter/

Internatelever inför rätta för pennalism :: På måndag inleds rättegången mot fem tidigare riksinternatelever i Sigtuna som åtalats för att grovt ha misshandlat en yngre elev.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/2/internatelever-infor-ratta-for-pennalism/

Kommentar: Se upp för sambofällorna :: Livet är orättvist. Men det behöver inte vara så inom familjen. Så här tacklar du jämställdhetsfällorna och undviker att bli ekonomiskt utnyttjad.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/1/kommentar-se-upp-for-sambofallorna/

USA:s vapenindustri vädjar om hjälp :: Den 1 mars träder USA:s budgetnedskärningar i kraft — även för militären. Nu när det är uppenbart oundvikligt vädjar landets vapenindustri till beslutsfattare, kongressfolk och andra makthavare om att hejda besparingarna hos deras största kund — Pentagon.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/2/usas-vapenindustri-vadjar-om-hjalp/

Jätteskepp nära sjunka i Suezkanalen :: Ett av världens största fartyg, danska Emma Mærsk, har sprungit läck och började ta in vatten i maskinrummet när det var på väg genom Suezkanalen i Egypten.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/2/jatteskepp-nara-sjunka-i-suezkanalen/

Flyktingar ger miljoner till klubb :: Skuldtyngda Bodens BK tjänar miljoner på att låta flyktingar bo på sin träningsanläggning tre mil från stan.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/2/flyktingar-ger-miljoner-till-klubb/

"Jag visste inte att det var omöjligt" :: Hon har dragit på sig tunga Socialdemokraters vrede och skrivit om FN:s förfall under Ban Ki-moon. Och tycker det var konstigt att göteborgarna inte stormade kommunhuset i vrede efter mutskandalerna.
Nu ska Inga-Britt Ahlenius dela med sig av sina erfarenheter till studenterna på Handels.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1273829--jag-visste-inte-att-det-var-omojligt-

Nudie Jeans höjer lönerna :: Modeförtaget Nudie Jeans orkar inte vänta på att modeindustrin ska enas om höjda lönerna för asiatiska textilarbetare. Man tar nu täten och höjer årslönen med 17 procent i sin indiska fabrik.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1276613-nudie-jeans-hojer-lonerna

Hackare till attack mot New York Times och Wall Street Journal - Dagens Media :: http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/dagspress/article3629855.ece

Svårt att skrota gammal båt :: Har du en båt som du känner för att göra dig av med? Det kan bli svårt. Det finns nämligen bara två båtskrotar i hela Sverige.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1275265-svart-att-skrota-gammal-bat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar