lördag 2 februari 2013

02-Feb-2013 19:50 att

Jiang: Pheonixplattform snart klar :: Med ett pris på under 180 000 yuan hoppas Kai Johan Jiang att Saab 9-3 ska vinna marknadsandelar i Kina.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1268834-jiang-pheonixplattform-snart-klar

Basmetaller fortsätter klättra - Privata Affärer :: http://www.privataaffarer.se/borsguiden/basmetaller-fortsatter-klattra-474724

Vestberg inte redo att korka upp champagnen - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/branscher/teknik-och-telekom/vestberg-inte-redo-att-korka-upp-champagnen_7876704.svd

Krog: Hellre varmkorv än anklever :: "Ambitiöst och ankleverpretentiöst" var rubriken på Di Weekends förra test av restaurang Grossmanns – som då hette GQ – för drygt två år sedan. Huvudinvändningen var just att anslaget var i anspråksfullaste laget.
http://www.di.se/artiklar/2013/1/31/krog-hellre-varmkorv-an-anklever/

GI-guruns galna bostadsklipp: 3,2 Mkr på en enda dag :: Sveriges största bostadsklippare tjänar miljoner per år på att köpa och sälja. GI-gurun Fredrik Paulún gjorde kanske det märkligaste klippet på senare år - han ägde en villa i ett dygn och tjänade 3,2 miljoner på den. Det skriver aftonbladet.se.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/2/gi-guruns-galna-bostadsklipp-32-mkr-pa-en-enda-dag/

Stora pengar 1 februari: Skuggdirektionen :: Klas Eklund på SEB och Cecilia Hermansson på Swedbank tycker inte att man ska ta ut segern i förskott. Även om flera tecken pekar på en konjunkturförbättring är vi inte där än.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/1/stora-pengar-1-februari-skuggdirektionen/

Assa Abloy-köp konkurrensprövas :: Konkurrensverket har beslutat att ålägga låsjätten Assa Abloy att anmäla sitt planerade köp av låsgrossistföretaget Prokey till prövning gentemot konkurrenslagstiftningen.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/2/assa-abloy-kop-konkurrensprovas/

Ryssland stoppar amerikanskt kött :: Ryssland stoppar all import av amerikanskt nöt- och fläskkött. Orsaken är att det kan finnas spår av det tillväxtfrämjande ämnet ractopamin, som befaras kunna ge hälsoproblem.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/2/ryssland-stoppar-amerikanskt-kott/

Gammel Danskens skapare död :: Jørgen Ketil Asmund, dansk kemiingenjör som skapade bittern Gammel Dansk, är död. Asmund var produktionschef vid Spritfabrikken i Roskilde. I början av 60-talet blev han ombedd att göra en bitter med mild smak.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/2/gammel-danskens-skapare-dod/

Företagarna vill se lagändringar :: Den svenska modellen behöver förändras, skriver Företagarnas vd Elisabeth Thand Ringqvist i en debattartikel i Dagens industri.
http://www.di.se/artiklar/2013/2/2/foretagarna-vill-se-lagandringar/

"Jag visste inte att det var omöjligt" :: Hon har dragit på sig tunga Socialdemokraters vrede och skrivit om FN:s förfall under Ban Ki-moon. Och tycker det var konstigt att göteborgarna inte stormade kommunhuset i vrede efter mutskandalerna.
Nu ska Inga-Britt Ahlenius dela med sig av sina erfarenheter till studenterna på Handels.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1273829--jag-visste-inte-att-det-var-omojligt-

Nudie Jeans höjer lönerna :: Modeförtaget Nudie Jeans orkar inte vänta på att modeindustrin ska enas om höjda lönerna för asiatiska textilarbetare. Man tar nu täten och höjer årslönen med 17 procent i sin indiska fabrik.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1276613-nudie-jeans-hojer-lonerna

Svårt att skrota gammal båt :: Har du en båt som du känner för att göra dig av med? Det kan bli svårt. Det finns nämligen bara två båtskrotar i hela Sverige.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1275265-svart-att-skrota-gammal-bat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar