lördag 9 mars 2013

09-Mar-2013 16:33 har

Janne Josefsson har högst förtroende :: Sveriges radio och Sveriges Television har störst förtroende bland svenskar. Systembolaget och Skatteverket kommer också högt. I botten ligger Sverigedemokraterna, Migrationsverket och Centern. Bland svenska journalister är Janne Josefsson den som svenskar uppskattar mest.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1375783-janne-josefsson-har-hogst-fortroende

Rätt till heltid har ett pris :: Att erbjuda heltid till alla anställda in Göteborg ska spara in på timvikarier. Men personal inom äldreomsorgen går redan på knäna och protesterar mot tuffare scheman.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1369611-ratt-till-heltid-har-ett-pris

Påkostad vargflytt fortsätter :: För fjärde gången flyttas vargtiken i Junsele. Trots miljonkostnader har Naturvårdsverket inget annat val än att fortsätta flytta den. Att skjuta vargen är inget alternativ, eftersom besluten om skyddsjakt överklagats.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/9/pakostad-vargflytt-fortsatter/

Indien backar från iransk olja :: Indiska oljeraffinaderier kan tvingas sluta importera råolja från Iran. Iran är en av de största leverantörerna av olja till Indien, men som ett led i de hårda sanktionerna väst infört mot Iran — i protest mot landets omstridda kärnenergiprogram — har de indiska raffinaderiernas försäkringsbolag slutat försäkra den iranska oljan.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/9/indien-backar-fran-iransk-olja/

Vanligaste olyckorna får små resurser :: Den i särklass största delen av statens kamp mot olyckor går till trafiken — men en stor majoritet av de svåra olyckorna sker i hem och på fritiden, visar en ny rapport. Snedfördelningen har också ökat och Konsumentverket är kritiskt.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/9/vanligaste-olyckorna-far-sma-resurser/

Nokia förlorar patenttvist med HTC :: En domstol i Mannheim, Tyskland, har avfärdat en stämningsansökan som mobiltillverkaren Nokia lämnat in. Nokia anser att den taiwanesiska konkurrenten HTC gjort sig skyldig till två fall av patentintrång.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/9/nokia-forlorar-patenttvist-med-htc/

Analytiker: Nu har det vänt :: Arbetslösheten i USA faller till lägsta nivån sedan december 2008, och börserna i Europa lyfter.
-Det går inte att ta miste på att det nu har vänt på USA:s arbetsmarknad, säger chefsstrategen Joseph Trevisani på Worldwide Markets.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1381437-analytiker-nu-har-det-vant

Från papper till digital kunskap :: NE är numera inte bara ett uppslagsverk utan också ett digitalt kunskapsföretag. Genom köpet av Foxshare i Göteborg satsar NE på digital fortbildning.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1381304-fran-papper-till-digital-kunskap

Arvtagaren låter inte jobbet ta över :: När Maria Skårberg blev vd i familjeföretaget Jakobsdals charkuterier bestämde hon sig snabbt för att inte göra som de flesta män. Hon skulle aldrig låta arbetet ta över hela hennes liv.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1378217-arvtagaren-later-inte-jobbet-ta-over

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar