söndag 17 mars 2013

17-Mar-2013 09:35 ska

Borg, Reinfeldt: Värnskatt blir kvar :: Värnskatten kommer inte att kunna avskaffas under den kommande mandatperioden, om regeringen sitter kvar efter valet 2014.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1404534-borg-reinfeldt-varnskatt-blir-kvar

Etik och lönsamhet går inte alltid ihop :: Joakim Sandberg forskar om konflikter som uppstår där ekonomi och etik möts.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405694-etik-och-lonsamhet-gar-inte-alltid-ihop

Krispaket väcker ilska på Cypern :: Cyperns regering arbetar frenetiskt för att införa en ny bankskatt — innan bankerna öppnar efter helgen. Skatten är ett måste om den krisdrabbade önationen ska få det nödhjälpspaket på 10 miljarder euro som just klubbats igenom.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/17/krispaket-vacker-ilska-pa-cypern/

M vill öka krav på socialbidragstagare :: Moderaterna vill öka kraven på att socialbidragstagare ska vara aktiva för att få jobb.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/17/m-vill-oka-krav-pa-socialbidragstagare/

Kina tillbakavisar hackeranklagelser :: Kinas nye premiärminister Li Keqiang tillbakavisar amerikanska anklagelser om att landet ligger bakom hackerangrepp. "Kina är självt ett betydande offer för cyberattacker", sade Li på en presskonferens under den pågående folkkongressen i Peking.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/17/kina-tillbakavisar-hackeranklagelser/

Cypern röstar om bankskatt :: Cyperns parlament röstar på söndagen om sparare ska tvingas att betala en engångsskatt på tillgodohavanden i banker. Förslaget har väckt vrede, och många hävdar att det handlar om ren konfiskation.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/17/cypern-rostar-om-bankskatt/

"Du har rätten att få betalt för ditt arbete" :: Internet expanderar fast det är fortfarande lite av vilda västern – folk och även företag stjäl, kopierar och sprider andras texter och bilder som om det vore deras egna. Är upphovsrätten stendöd?
- Absolut inte. Det fantastiska med upphovsrätten är att det inte spelar någon roll vad vi hittar på för ny teknik, den funkar fortfarande. Och den ska man värna, säger Lotta Bus, advokat och vd på Magnusson Advokatbyrå.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405589--du-har-ratten-att-fa-betalt-for-ditt-arbete-

Kevyn är mannen som ska rädda hela Detroit - Expressen :: http://www.expressen.se/nyheter/kevyn-ar-mannen-som-ska-radda-hela-detroit/

Ska jobba till 75 – som Reinfeldt vill" - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/ska-jobba-till-75-som-reinfeldt-vill_8000458.svd

Borg försvarar värnskatten :: Finansminister Anders Borg försvarar linjen att inte avskaffa värnskatten.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1411480-borg-forsvarar-varnskatten

Så ska unga in på arbetsmarknaden :: Regeringen erbjuder arbetsgivare stöd om de anställer unga under 26 år och ger dem yrkesintroduktion. På så sätt hoppas regeringen på att få liv i samtal mellan arbetsmarknadens parter.
Om introduktionen leder till minskad arbetslöshet ska facken belönas med sänkt a-kasseavgift.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1407495-sa-ska-unga-in-pa-arbetsmarknaden

Botten för pundet – toppen för turister :: Brittiska pundet rasar och är nu nere i under tio kronor. Då blir det rea på London och nöjesresandet ökar direkt.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405832-botten-for-pundet-toppen-for-turister

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar