söndag 17 mars 2013

18-Mar-2013 07:57 tar

- Vi vill göra träning kul igen, säger vd Amer Mohammed.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405714-en-karaktarsbyggande-app

"Du har rätten att få betalt för ditt arbete" :: Internet expanderar fast det är fortfarande lite av vilda västern – folk och även företag stjäl, kopierar och sprider andras texter och bilder som om det vore deras egna. Är upphovsrätten stendöd?
- Absolut inte. Det fantastiska med upphovsrätten är att det inte spelar någon roll vad vi hittar på för ny teknik, den funkar fortfarande. Och den ska man värna, säger Lotta Bus, advokat och vd på Magnusson Advokatbyrå.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405589--du-har-ratten-att-fa-betalt-for-ditt-arbete-

Anticimex tar sikte på fler skadedjur :: EQT-ägda Anticimex förvärvar 100 procent av det delvis EQT-ägda danska outsourcingföretaget ISS:s skadedjursbekämpningsverksamhet i Australien, Österrike, Belgien, Danmark, Tyskland, Italien och Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Portugal, Spanien och Schweiz.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/anticimex-tar-sikte-pa-fler-skadedjur/

FP vill ha plattare skatt :: Plattare inkomstskatt, slopad värnskatt, allmän obligatorisk a-kassa och förändrade turordningsregler. Det är några av punkterna i förslaget till nytt program för Folkpartiet.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/fp-vill-ha-plattare-skatt/

Nyheter i korthet måndagen den 18 mars :: KONFLIKT HOTAR. Byggnads sade nej till medlarnas avtalsbud. Det innebär att konflikten fortsätter och att risken är stor för att byggstrejken bryter ut på tisdagen. (SvD-mån)
FP-SKATT. Folkpartiet vill avskaffa värnskatten och införa en plattare inkomstskatt. Genom att successivt höja brytpunkten ska färre betala statlig skatt, skriver Christer Nylander, ordförande i Folkpartiets programkommitté. (DN-debatt-mån)
NEJ TILL INDUSTRIBUD. Arbetsgivarna sade ja till medlarnas bud om löneavtal för industrin, men facken sade klart nej. Enligt IF Metalls ordförande Anders Ferbe står parterna långt från varandra. (SvD-sön)
S UPP, M NER. Socialdemokraterna har ökat 3,7 procentenheter i den senaste Sifo-barometern. Samtidigt har Moderaterna backat 1,7 procent till 27,3 procent, den svagaste nivån sedan valet. (SvD-sön)
SKÄRPTA KRAV. Moderaterna vill skärpa kraven på att socialbidragstagare ska vara aktiva för att få jobb. Ett förslag är att kommunerna lättare ska kunna minska bidraget för dem som inte deltar i aktiviteter. "SvD-mån)
RATOS KÖPER SF BIO. Investmentbolaget Ratos köper SF Bio av Bonnierfamiljen. Affären är värd runt 2,7 miljarder kronor, inklusive den norska biografkedjan Oslo Kino. (DI mån)
POLITISK LÅNGBÄNK HOTAR AFFÄR I MALAYSIA FÖR SAAB. Malaysia vill leasa 14-22 Gripen-plan från försvaret. Saab, som agerar underleverantör med uppdrag att modernisera planen, har arbetat på affären sedan 1997. (DI mån)
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/nyheter-i-korthet-mandagen-den-18-mars/

Airbus tar jätteorder :: Den europeiska flygplanstillverkaren Airbus tog på måndagen en order från indonesiska lågprisbolaget Lion Air.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/airbus-tar-jatteorder/

Cypernoro bakom börsfall i Japan :: Tokyobörsen sjönk kraftigt när veckans handel startade på måndagsmorgonen. Nikkei 225-index föll 1,9 procent och det bredare Topix-indexet gick ner 1,6 procent.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/cypernoro-bakom-borsfall-i-japan/

Inga löner i byggbud :: Ett bud på lördag och förmodligen ett svar på söndag. Blir det då nej från fack eller arbetsgivare hotar en storstrejk i byggindustrin på tisdag morgon.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1406863-inga-loner-i-byggbud

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar