lördag 1 juni 2013

02-Jun-2013 07:01 att

Beskedet kom sent på onsdagskvällen efter långdragna förhandlingar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1702596-konsortium-raddar-northland

"Förödande att ta bort avdragen" :: EU vill få bort de svenska ränteavdragen som man anser skapar en skev bomarknad och upptrissade priser.
Att ta bort ränteavdragen i ett slag skulle bli förödande för både landets och privatpersoners ekonomi.
- Ingen är betjänt av en punkterad bostadsmarknad, säger Gunilla Nyström, SEB: privatekonom.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1702235--forodande-att-ta-bort-avdragen-

JB-koncernen säljer friskolor :: JB-koncernen avvecklar sin friskolverksamhet inom grund- och gymnasieskola. Orsaken är bristande elevunderlag.
-Vi tycker att det är bedrövligt att det sker på det här sättet, att man ska sväva i ovisshet så här två veckor innan skolavslutningen, säger Mattias Hallberg, ordförande för Sveriges Elevkårer.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1704254-jb-koncernen-saljer-friskolor

30 sägs upp på Transatlantic :: Transatlantic fortsätter att stuva om för att minska förlusterna. Totalt 30 anställda sägs upp när kontoret i Västerås stängs och verksamhet i England flyttar till Göteborg.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1704002-30-sags-upp-pa-transatlantic

Arbetsolyckor i regionen ökar :: Antalet anmälda arbetsskador i Västra Götaland ökade under 2012 och den kommun som har högst frekvens av olyckor är Herrljunga. Farligaste branschen att jobba i är transportsektorn.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1703845-arbetsolyckor-i-regionen-okar

The Times gillar Bohuslän :: Väderöarna och Bohuslän prydde förstasidan på The Times i helgen. På Västsvenska Turistrådet jublar man över att flera års arbete nu fått en ketchupeffekt.

http://www.gp.se/ekonomi/1.1703392-the-times-gillar-bohuslan

Börsrådet: Bolaget man alltid ska ha :: En miniportfölj som passar hängmattan. Det bjuder Börsrådet på på fredagen. Men det blir strid om vilket investmentbolag som passar bäst för att sommarlugnet ska infinna sig.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/31/borsradet-bolaget-man-alltid-ska-ha/

Ingen utdelning på EQT :: Trots att riskkapitalbolaget EQT fick till ett rekordresultat under 2012 blir det ingen utdelning till toppcheferna. Det skriver Dagens industri.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/1/ingen-utdelning-pa-eqt/

Wywallet backar om sms-betalningar :: Det har blivit lättare att betala med sms igen. Mobiloperatörernas gemensamma betalningstjänst Wywallet backar efter kritik och återinför möjligheten att betala via sms, utan något krav på registrering.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/1/wywallet-backar-om-sms-betalningar/

Dokument: Rikaste kvinnan - i ständig släktfejd :: Gruvmagnaten Gina Rinehart spås bli världens rikaste person. Men vägen till hennes enorma förmögenhet är kantad av mörka släktfejder som får den svenske finansmannen Jan Stenbecks kamp mot sina systrar att framstå som en barnlek.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/31/dokument-rikaste-kvinnan---i-standig-slaktfejd/

Teknisk analys: Gruvbolaget som ska upp :: Börsens gruvbolag är inte mycket att satsa på, enligt analyshuset Investtech. Bara ett av fem bolag får en köprekommendation.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/31/teknisk-analys-gruvbolaget-som-ska-upp/

Hagel varnar Kina för cyberattacker :: USA:s försvarsminister Chuck Hagel riktar en skarp varning till Kina när det gäller cyberattacker och internetbaserat spioneri.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/1/hagel-varnar-kina-for-cyberattacker/

Från Microsoft till marijuana :: En före detta chef på mjukvarujätten Microsoft byter bransch och siktar på att skapa det första legala varumärket för marijuana i USA. Det skriver nyhetsbyrån Reuters.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/1/fran-microsoft-till-marijuana/

"Kinamarknaden nödvändig för oss" :: Tanken på att kinesiska arbetare ska ta över jobben är inget som håller metallbasen vaken om nätterna. Att den kinesiska medelklassen inte ska köpa Volvobilar är ett värre hot.
I nästa vecka invigs Volvo PV:s första fabrik i Kina. Att satsningen där lyckas är en nödvändighet för bolaget, enligt Glenn Bergström.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1703542--kinamarknaden-nodvandig-for-oss-

Kommentar: Fel att - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/5/31/kommentar-fel-att-strypa-valfriheten/

Ostron kräver storinvestering :: Söker du nya aktieplaceringar finns nu möjligheten att bli aktieägare i projektet som siktar på storskalig ostronodling på Sydkoster i Bohuslän.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1706617-ostron-kraver-storinvestering

Elbilen som mullrar som en Ferrari :: Elbilar är så tysta att det är farligt. Det öppnar en marknadsnisch för Soundracer.
http://www.gp.se/motor/1.1704287-elbilen-som-mullrar-som-en-ferrari

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar