fredag 14 juni 2013

14-Jun-2013 16:54 att

"Jobben kommer att avgöra valet 2014" :: Sannolika debattämnen är arbetslösheten, finanspolitiken och vem som ska regera med vem efter valet.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1735317--jobben-kommer-att-avgora-valet-2014-

Näringslivet i Trollhättan på gång igen :: 22 nya aktiebolag som förra året omsatte hundra miljoner kronor tillsammans. Nu reser sig flera nya företag ur Saabs spillror i Trollhättan. Det visar siffror från Innovatum Inkubator.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1741155-naringslivet-i-trollhattan-pa-gang-igen

Stockholmsbörsen fortsatte ned :: Det var fortsatt nedåt på Stockholmsbörsen på torsdagen.
I stort sett alla storbolag backade.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1739278-stockholmsborsen-fortsatte-ned

"Reklamskatten suger ur dagspressen" :: Dagspressen blöder ekonomiskt – ändå måste den som enda medium betala reklamskatt.
Elva tunga chefredaktörer kräver nu att reklamskatten avskaffas.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1737524--reklamskatten-suger-ur-dagspressen-

USA-börserna: Ljummen start på Wall Street :: Kurserna på Wall Street gick överlag i sidled under fredagens inledande handel, efter statistik som var något ljummen. Federal Reserves stimulanser är fortsatt i fokus inför nästa veckas Fomc-möte vilket bidragit till avvaktande handel.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/14/usa-borserna-ljummen-start-pa-wall-street/

Räntor & valutor: Räntor ned efter Fed-signaler :: Tyska räntor har under fredagen handlats ned 2-5 punkter samtidigt som marknadsräntorna i de perifera euroländerna fortsatte att sjunka. Den spanska tioåringen sjönk för tredje dagen i rad och gick ned 5 punkter, medan den italienska motsvarigheten gick ned 9 punkter.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/14/rantor--valutor-rantor-ned-efter-fed-signaler/

Trafikförslag får hård kritik :: Trafikverket vill satsa 522 miljarder på vägar och järnvägar de närmaste tio åren. Men förslaget får kritik för att vara otillräckligt och inte ta tillräcklig hänsyn till miljön.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/14/trafikforslag-far-hard-kritik/

Arbetslösheten toppar till nyår :: Det är många nya på arbetsmarknaden som trängs för att få jobb. Det är ett skäl till att arbetslösheten fortsätter att stiga. Framåt vintern kommer arbetslösheten att toppa på nästan 9 procent, spår Arbetsförmedlingen.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/14/arbetslosheten-toppar-till-nyar/

Billigare att lösa in bostadslånen :: Regeringen föreslår nya regler för förtidsinlösen av bostadslån. Förslaget innebär en mer konsumentvänlig och rättvis modell, enligt finansmarknadsminister Peter Norman (M).
http://www.di.se/artiklar/2013/6/14/billigare-att-losa-in-bostadslanen/

Bilen som tar dig längst på en tank :: Från sydligaste Sverige till södra Frankrike. Den sträckan ska du kunna köra med de bilar som tar dig längst utan att svänga in på en mack. Vinnare: en snål fransos.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/14/bilen-som-tar-dig-langst-pa-en-tank/

Gymjätten Sats sväller ytterligare :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1742962-gymjatten-sats-svaller-ytterligare

Hovet mörkade att Chris O'Neill bytt karriär - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/6/13/hovet-morkade-att-chris-oneill-bytt-karriar/

Arbetslösheten toppar till nyår :: Det är många nya på arbetsmarknaden som trängs för att få jobb. Det är ett skäl till att arbetslösheten fortsätter att stiga.
Framåt vintern kommer arbetslösheten att toppa på nästan 9 procent, spår Arbetsförmedlingen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1742560-arbetslosheten-toppar-till-nyar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar