fredag 14 juni 2013

15-Jun-2013 08:09 ut

Tusentals ekonomer till Göteborg :: I slutet på augusti intas Göteborg av minst 1 500 nationalekonomer och föreläsare som deltar i den årliga europeiska konferensen EEA/ESEM. Miljö, råvaror och kvinnor inom ekonomin är några av årets teman.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1740985-tusentals-ekonomer-till-goteborg

It-jättarna redovisar spionuppgifter :: Google, Microsoft och Facebook har bett USA:s regering om tillstånd att offentliggöra omfattningen av uppgifter som lämnats ut till de amerikanska myndigheterna. Anledningen är att de vill tvätta bort bilden av att USA:s underrättelsetjänst haft obegränsad tillgång till deras servrar.
http://www.di.se/Pages/Articles/ArticlePage.aspx?id31700&epslanguage=sv

Krog: Ljust och fräscht räcker inte :: Ett nyöppnat matpalats i tre våningar i ett av Stockholms mest trendkänsliga områden. Familjen Ahlboms nya skapelse Hornhuset har alla förutsättningar att gå hem och lägger ribban högt. Tyvärr är det inte bara namnet som inte räcker hela vägen.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/12/krog-ljust-och-frascht-racker-inte/

Utlandsfödd bidrar till ökad export :: Företag som anställer utlandsfödd personal ökar sin export. Ny forskning visar att handeln med de utlandsföddas hemländer ökar med närmare en procent för varje ytterligare anställd, skriver SvD.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/15/utlandsfodd-bidrar-till-okad-export/

Elbil beskattas för utsläpp :: En kvinna i Norrköping upptäckte att hon betalar koldioxidbaserad skatt för sin helt eldrivna bil, skriver Norrköpings Tidningar.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/15/elbil-beskattas-for-utslapp/

Norwegian flaggar ut Dreamliner :: Flygbolaget Norwegian har registrerat sitt nya Dreamliner-plan i Irland för att kunna bemanna det med utländsk personal.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/15/norwegian-flaggar-ut-dreamliner/

USA-börserna: Tungt avslut på veckan :: USA-börserna avslutade veckan i rött när fredagens handel tyngdes av att IMF sänkt USA:s BNP-utsikter för nästa år. I den negativa vågskålen fanns även att PPI, Michiganindex och industriproduktion landade under förväntningarna.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/14/usa-borserna-tungt-avslut-pa-veckan/

Volvos satsning tog skruv :: Smutsigt, stressigt och slitsamt. Så kan ungas syn på industrin sammanfattas. Det vill Volvo ändra på med sin praktiksatsning Volvosteget, som snart släpper ut sin första årskull.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1744591-volvos-satsning-tog-skruv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar