tisdag 9 juli 2013

09-Jul-2013 19:47 har

Årets sämsta metall :: Guld har sjunkit rejält i pris i år. Men värre ändå är det för lillebror silver. Efter en nedgång med 37 procent under året är priset på samma nivåer som sensommaren 2010.
http://www.di.se/artiklar/2013/7/9/arets-samsta-metall/

Motstånd mot film på nätet :: Många företag storsatsar på film och tv på nätet. Men tre av fyra svenskar har fortfarande aldrig hyrt en film på nätet, skriver Dagens Nyheter.
http://www.di.se/artiklar/2013/7/9/motstand-mot-film-pa-natet/

Branschen som har kanonläge på börsen :: Det är kanonläge för att notera fastighetsbolag på börsen, enligt flera tunga experter. Nästa tillskott kan komma redan i år i form av Göteborgsbolaget Platzer.
http://www.di.se/artiklar/2013/7/9/branschen-som-har-kanonlage-pa-borsen/

Hårda kapitalkrav föreslås för USA-banker :: Kapitalkraven för de största amerikanska bankerna kan höjas till 5 procent av tillgångarna för moderbolagen och till 6 procent för bankenheterna.
http://www.di.se/artiklar/2013/7/9/harda-kapitalkrav-foreslas-for-usa-banker/

Stora Enso: "Vi har mycket höga ambitioner kring hållbarhet" - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/vi-har-mycket-hoga-ambitioner-kring-hallbarhet_8332412.svd

Nedgång för konferensbokningar :: Konferensbokningar med övernattningar har minskat med 15 procent i år. Orsaken är, förutom att konjunkturen står och stampar, att allt fler företag och offentliga aktörer väljer endagskonferenser, skriver Dagens Industri.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1817237-nedgang-for-konferensbokningar

Dirigenten i Almedalen :: I 19 år har Karin Lindvall varit chefsdirigent för Almedalen. Från drygt 30 evenemang 1994 till 2 290 i år.
- Det fungerar väldigt bra. Jag har fått dela ut några gula kort i år till arrangörer som inte visar respekt mot andra. Det påverkar våra relationer med dem för nästa år, säger Karin Lindvall.
Hur många kort och till vilka, vill hon inte säga.
Hon och hennes team är anställda av region Gotland. För Karin Lindvall är Almedalsveckan ett heltidsjobb. Planeringen för valåret är i full gång.
Är Almedalen ett jippo eller en jättestor bank för kunskapslyft?
- Vad det är bestämmer du själv. Väljer man att vara här för att ha kul, mingla och se på mer eller mindre kända personer, så är det helt okay, tycker jag.
- Men här bjuds också på massor av möjligheter att lyssna, delta och lära sig.
Statsvetaren Jenny Madestam sa att det vore tjänstefel av henne att inte vara här och vidareutbilda sig.
- Så är det också för de allra flesta. Alla arrangörer måste ge publiken tillfälle att delta med frågor och kommentarer – det är en regel de har att följa. Och alla arrangemang är naturligtvis gratis, säger Karin Lindvall.
Skillnaden blir att det politiska samtalet blir mera av dialog, mindre konfrontation.
- Jag tycker man ser det på klädsel och sättet att vara. Makthavande män klär sig nästan aldrig i slips. Det är en ledig still, men korrekt. Axlarna sjunker ned och de rör sig mera avspänt, säger Lindvall.
Den stora skillnaden på senare år är mediebevakningen, enligt henne. I år var över 700 journalister ackrediterade till Visbyveckan.
- Media är inte bara rapportörer, utan också aktörer.
Radio och tv direktsänder flera timmar om dagen. Kvällstidningarna direktsänder debatter och analyser via sin webb-tv.
- Det blir både snabbare via etermedia och djupare genom tidningar.
Och varje år finns det några delegationer utländska besökare på plats. För att lära och kanske göra något liknande i sina hemländer.
I Danmark är man i gång, Tuborg är huvudsponsor på Bornholm. Norge har kopierat. Finland, Tyskland och Lettland är nära till att starta.
Karin Lindvall är inte ett dugg orolig för att Almedalsveckan är nära att slå i taket. Det går alltid att fixa för att göra alla någorlunda nöjda.
- Jag brukar tänka på vad min vegetariska dietist sa. "Om det inte funkar, går det alltid att hälla i lite korv. Det är ju ändå mest grönsaker."
- Med kompromisser kommer man långt, säger Karin Lindvall.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1809209-dirigenten-i-almedalen

Mångsysslaren som har hittat hem :: Efter att ha sålt slipsar och bilar, varit hemmafru i Bryssel, sett it-bubblan komma och gå och precis duckat för Saabkonkursen verkar Anna Langenius till slut ha hittat rätt. Sedan maj är hon vd för riskkapitalbolaget Almi Invests västsvenska kontor och nu får hon syssla med det hon tycker om mest - att starta och driva företag på heltid.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1806597-mangsysslaren-som-har-hittat-hem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar