torsdag 26 september 2013

26-Sep-2013 12:23 ser

- Jag tror besparingarna är naturliga för att bättre trygga framtiden, säger Peteris Lauberts, Sveriges Ingenjörer.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2066620-besked-till-personalen-drojer

Företagen i Västsverige ser en ljusning :: Framtidstron bland de Västsvenska företagen stärks men samtidigt går det fortsatt trögt att få igång konsumtionen och exporten.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2065556-foretagen-i-vastsverige-ser-en-ljusning

Råvaror: Basmetaller vänder upp :: Priserna på råvaror noterade blandade rörelser under torsdagens handel. Medan basmetallerna och oljan steg något visade ädelmetallerna små rörelser.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/26/ravaror-basmetaller-vander-upp/

Vinkrönika: Tidiga julklappsfynd :: Oktobersläppet på Systemet bjuder på mängder av spännande viner till höga, men likväl fyndmässiga priser. Det är läge att julklappshandla redan nu, tycker Håkan Larsson.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/23/vinkronika-tidiga-julklappsfynd/

Svenskar ser ljusare på arbetsmarknaden :: Hushållens förväntningar om arbetsmarknaden har förbättrats något, och allt färre svenskar befarar att arbetslösheten ska öka i Sverige. Det visar en undersökning från Skop.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/26/svenskar-ser-ljusare-pa-arbetsmarknaden/

Räntor och valutor: Splittrad ränteutveckling i Europa :: Räntorna i Europas kärna sjunker någon punkt under förmiddagen medan räntorna i periferin stiger på oro för Italien. Europabörserna sjunker generellt, men Stockholmsbörsen går mot strömmen efter en stark rapport från H&M. På valutamarknaden har dollarn stärkts något mot euron.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/26/rantor-och-valutor-splittrad-ranteutveckling-i-europa/

Europabörser: Avvaktande inför USA-statistik :: Europabörserna handlades i en vikande trend före lunch på torsdagen. Fokus är på eftermiddagens amerikanska makrostatistik.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/26/europaborser-avvaktande-infor-usa-statistik/

Fed-chef ser inga hinder för nedtrappning :: Jeffrey Lacker, Fed-chef i Richmond, ser inga skäl till att Fed inte skulle kunna inleda en nedtrappning av obligationsköpen vid decembermötet, eller ännu hellre i oktober, om inkommande data visar en god utveckling.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/26/fed-chef-ser-inga-hinder-for-nedtrappning/

Blandat på Asiens börser - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/blandat-pa-asiens-borser_8555552.svd

Jobbstöd till ung förtidspensionär :: I dag fungerar inte kopplingen till arbetslivet för de unga förtidspensionärerna, som ständigt blir fler.
Få av de unga 19-29 år som får aktivitetsersättning kommer i dag ut i arbetslivet.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2070767-jobbstod-till-ung-fortidspensionar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar